Gigantti: Autamme suomalaisia säästämään sähköä, aloittaen omista toimista

Valtionhallinnon luotsaama Astetta alemmas -kampanja on käynnistynyt 10.10.2022. Valtakunnallinen kampanja kannustaa jokaista suomalaista tekemään energiansäästötekoja, jotta sähköä riittäisi kaikille tasavertaisesti. Suomen suurin kodinelektroniikkaketju Gigantti on lähtenyt Astetta alemmas -kumppaniksi useilla toimilla sekä myymälöissään, mainonnassaan että asiakaspalvelussaan.

Suomessa vietetään 10.–16.10. perinteistä energiansäästöviikkoa. Samaan aikaan Ukrainan kriisi vaikuttaa Euroopassa laajasti energian saatavuuteen ja hintaan. Siksi tehokkaita keinoja sähkönsäästämiseen on erityisen tärkeä etsiä yhdessä.

10.10. käynnistyneen Astetta alemmas -kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Kampanjaan on sitoutunut jo 541 yritystä ja työyhteisöä, mukaan lukien Gigantti. Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja. Kampanjakumppanuuden edellytyksenä on, että organisaatio vie kampanjan virallisia viestejä eteenpäin suomalaisille, sekä sitoutuu yhteisönä näkyvän energiateon tekemiseen.

”Astetta alempi lämpötila, huolletumpi valaistus, energiatehokkaammat laitteet ja parempi seuranta”, kiteyttää Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä myymälöissä tehtävien sähkönsäästötoimien päälinjat.

”Gigantti Oy:n myymälöissä pyrimme 1–1,5 asteen lämpötilan laskuun loka-marraskuun myötä. Energiatehokkaampaan LED-valaistukseen olemme alkaneet siirtyä jo viime vuosina; nyt asennamme sen loppuihinkin myymälöihimme 2022–2023 aikana. Syyskuun alussa linjasimme esittelylaitteiden ja palvelupisteiden koneiden, näyttöjen sekä valomainosten sammuttamisesta kokonaan aukioloaikojen ulkopuolella. Viilennysominaisuuksilla varustetuista esittelylaitteista, kuten jääkaapeista ja pakastimista, on aukioloaikoina kytketty päälle sähköä säästävät energia-asetukset, tai sammutettu laitteet kokonaan.”

Sähkönsäästötoimet myymälöissä vaativat Särkelän mukaan napakampaa yhteistä asennoitumista, mutta useat ovat helppoja toteuttaa: esimerkiksi takatilojen valojen sammutus on käytännössä pieni teko, mutta kun siitä huolehditaan jatkuvasti useassa kymmenessä myymälässä, on kyseessä vuositasolla jo mittavampi vaikutus.

”Energiatehokkuuden kehittäminen on yhteinen oppimatka. Haluamme auttaa suomalaisia säästämään sähköä, aloittaen omista toimistamme. Olemme koonneet 21 Oy:n ja 21 franchise-myymälämme kanssa yhteisen, reaaliajassa päivittyvän ’Astetta alemmas’ -listan, jonka myötä tavaratalopäällikkömme pääsevät seuraamaan omia ja toistensa sähkönsäästötoimenpiteitä. Kaikenlaisia tekoja kaivataan, niin pieniä kuin suuriakin, ja aktiivisesti mukaan lähteviä myymälöitä tulemme palkitsemaan muun muassa tapahtumalippuarvontojen myötä.”

Myymälöissä tehtävien toimien lisäksi Gigantti on alkanut tummentaa mainontaansa 26.9. alkaen 20 prosentilla, mikä pienentää jokaisen mainosta esittävän näytön sähkönkulutusta jopa 14 prosenttia*. Tummennus koskee niin televisio- ja videomainontaa kuin esimerkiksi erilaisia mainosbannereita, digitaalisia ulkomainoksia ja sosiaalista mediaa. Mainosten tummentamisen vaikutusta sähkönkulutukseen on testattu yhdessä Motivan asiantuntijoiden kanssa.

Asiakkailleen Gigantti on tuonut sosiaalisen median kanaviin, Instagramiin ja Facebookiin, Brightless Filter -nimellä kulkevan kuvafiltterin, jonka avulla käyttäjät voivat tummentaa kuvansa sähköä säästäviksi. Filtteri tarjotaan ilmaiseksi myös muille yrityksille. Gigantin nettisivuilta ja sosiaalisen median kanavista löytyy niin ikään asiantuntijatietoa sähköä säästäviin kodinelektroniikkaratkaisuihin – aina sähkölaskun pienennysvinkeistä energiatehokkaisiin laitevalintoihin, ja energiamerkintöjen lukuohjeista säästöjä optimoivaan älylämmitykseen.

”Myymälöissä jatkamme asiakkaidemme auttamista energiatehokkaampien laitevalintojen teossa, sekä opastamista laitteiden oikeanlaisessa käytössä. Se on tärkeintä Astetta alemmas -työtämme kodinelektroniikan asiantuntijoina. Toivomme, että asiakkaamme löytävät myös hyödylliset energiansäästö- ja varautumisvinkkimme kanavistamme, joihin päivitämme jatkuvasti uutta sisältöä”, Särkelä summaa.

* Mainosten tummentamisen vaikutus laitteiden sähkönkulutukseen on testattu Gigantin toimesta yhteistyössä Motivan asiantuntijoiden kanssa. Vaikutusta on testattu moderneilla LED-, QLED- ja OLED-teknologiaa hyödyntävillä televisioruuduilla mittaamalla sähkönkulutuksen keskiarvoja tummennetun ja tummentamattoman mainoksen kesken.

Lähde: Gigantti


Muuta luettavaa muualta

Oman talouden haltuun ottaminen

Nykyään kun internet on ollut käytettävissämme jo vuosia, ja mobiiliverkot ovat tuoneet älypuhelimiin vaikka mitä mahdollisuuksia, meillä on entistä monipuolisemmat mahdollisuudet oman talouden hallintaan ja kehittämiseen. Kun oman talouden ottaa paremmin haltuun, voi samalla miettiä sitä oman kodin sisustamistakin aivan uudella tavalla.

Oman talouden hallintaan liittyy myös uusien mahdollisuuksien opiskelu. Olet varmasti vähintään kuullut kryptovaluutoista kuten Bitcoin, mutta oletko vielä miettinyt niihin sijoittamista – niissä kannattaa sitten olla ns. aktiivinen sijoittaja, sillä markkinat ovat varsin liikkuvat. Ja jos miettii kryptoja enemmänkin, niin ne ovat vain yksi valuutta maailman kaikkien eri valuuttojen joukossa, ja jo pelkällä valuuttakaupalla on mahdollista tehdä ratkaisevia päätöksiä oman tulevaisuuden ja varallisuutensa suhteen.

Sitten kun oma talous on kunnossa, voidaan omia varoja sijoittaa taas vähän löysemmin tai eri lailla, esimerkiksi arvokorut ovat hyvä sijoituskohde. Ja miettiä jälleen eteenpäin niitä omia sijoitusajatuksia ja tulevaisuuden säästämistä. Jos sitten olet kuitenkin tilanteessa, missä ratkaisut vaativat ulkopuolista rahoitusta tai todellisia investointeja, tee vertailuja – älä tyydy nopeaan ja ensimmäiseen vastaukseen, kunnon lainavertailu on aina paikallaan.

Elämä on jatkuvaa opiskelua

Oletko miettinyt, mitä lähihistoriassamme oikeastaan on tapahtunut? Esimerkiksi Suomen sotahistoria tuon toisen maailman sodan aikoihin? Historian opiskelu tuo myös ajatuksia esimerkiksi oman talouden hoitoon ja hallintaan, sekä siihen minne ne omat rahat laittaisi, kuten kenties osakkeisiin vai peräti bitcoineihin tai muihin kryptovaluuttoihin. Elämän mittaiseen oppimiseen liittyvät myös riskit ja niiden ottaminen, kenties sinunkin kannattaa jossain vaiheessa tehdä omalle taloudellesi riskitesti, tai ainakin käydä tutussa paikallisessa pankissa tekemässä sellainen, ei siitä haittaakaan olisi.

Oletko miettinyt, että voimme opetella asioita myös suoratoisto kanavien ohjelmien kautta? Sisustaminen, ruoanlaitto, säästäminen ja sijoittaminen ovat heti sellaisia ajatuksia, joita voi opetella tai ainakin saada ideoita suoratoiston kautta.

Etsitkö uutta puhelinta?

Etsitkö uutta puhelinta itsellesi, mutta et tiedä minkä puhelimen valitset? Tutustu gigantti puhelimet tai dna puhelimet aiheisiin ja saatat löytää itsellesi sopivan puhelimen itsellesi.

Katso myös samalla nämä aiheet muualta:
junat kartalla
Elisa puhelimet


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Gigantti: Autamme suomalaisia säästämään sähköä, aloittaen omista toimista”

Vastaa