Energiaremontointi

on aika tehdä muutos

Energiaremontti pienentää asumisen kustannuksia. Asuminen on suomalaisten suurimpia kulueriä. Sinä voit tehdä merkittävästi edullisempaa energiaremontin avulla.

Säästöä voi hakea säätölaitteiden uusinnalla, taloautomaatiolla, lämmitysmuodon valinnalla ja talon rakenteellisella energiaremontilla.

Asumiskustannukset ovat yleensä suomalaisten omakotiasujien merkittävimpiä kulueriä. Omakotitalon energiaremontilla tavoitellaan pienempiä lämmitykseen ja energiantuotantoon liittyviä kustannuksia. Energiaremontti on myös yksi keino oman hiilijalanjäljen minimointiin.

Kotitalousvähennystä ei voi hakea remonttiin, jonka tekemiseen on myönnetty energia-avustusta. ​On siis hyvä laskea, onko kannattavampaa hyödyntää energia-avustusta, kotitalousvähennystä vai mahdollisesti jotakin muuta saatavilla olevaa avustusta.​

Luettavaa energiasta ja taloudesta

Aurinkoenergia

Aurinkosähkön tuottaminen perustuu auringon säteilyenergian muuttamiseen sähkövirraksi. Auringon säteilemä energia koostuu pienistä hiukkasista eli fotoneista.

Suomen olosuhteet soveltuvat varsin hyvin aurinkoenergian hyödyntämiseen. Aurinko säteilee Etelä- Suomessa neliömetrin vaakapinnalle vuodessa yhteensä noin tuhat kilowattituntia. Keski-Suomessa säteilymäärä on n. 900 kWh ja Sodankylässäkin vielä n. 800kWh.

Energian säästäminen

Energiansäästö on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Siitä on hyötyä sinulle itsellesi ja koko yhteiskunnalle.

Vältä tarpeetonta kulutusta ja säästä fiksusti – saat paljon hyvää aikaiseksi ilman suuria uhrauksia, itsellesi ja Suomelle.

Tuulivoima

Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiinien pyörivien lapojen välityksellä. Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa, joka on peräisin Auringon säteilystä.

Tuulivoimala muuttaa energiaksi noin kolmasosan roottoriin osuvien tuulien voimasta.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti kaikkiin asuintaloihin ja liikekiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Keskimääräiset säästöt lämmityskuluissa ovat n. 50 % vuodessa, joten vaikutus on yhtä merkittävä kuin että lämmitettävät neliöt tippuisivat heti puoleen. Tällä on suuri positiivinen vaikutus ilmastoon sekä kotisi arvoon.

Ilma-vesilämpöpumpun toiminta perustuu siihen, että se ottaa energiaa ilmasta samalla tavalla kuin ilmalämpöpumppu. Ilma-vesilämpöpumpussa lämpöenergia siirretään käyttöveteen ja lämmitykseen vesikiertoisen järjestelmän (patterit, lattialämmitys) kautta. Laitteiden suosio kasvaa n. 30–60 % vuodessa, ja niitä asennetaan jo yli 8 000 kpl vuodessa.

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu soveltuu kaikkiin asuintaloihin ja liikekiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Maalämpö tuottaa jopa 70 % säästöjä vuosittaisiin lämmityskuluihin. 120 m2 omakotitalon lämmityskulut tippuvat siis 36 m2 asunnon tienoille maalämmön avulla.

Maalämpöpumppu ottaa lämpöenergian joko kallioon porattavasta energiakaivosta, peltoon kaivettavasta keruupiiristä tai vesistöön upotettavasta keruupiiristä.

Tällä hetkellä yli puolet uudisrakentajista valitsee kohteeseensa maalämmön, joten kotisi lämmitysjärjestelmä vaikuttaa merkittävästi sen jälleenmyyntiarvoon. Maalämpöpumpulla voi myös viilentää, jolloin puhutaan maaviileästä. Vuosittain maalämpöpumppuja asennetaan noin 7 000–10 000 kpl.

Mieti omat ratkaisusi tarkkaan

Energiaremontilla tarkoitetaan remontteja, joilla vaikutetaan asumisen energiatehokkuuteen eli siihen, kuinka paljon energiaa asuminen kuluttaa.

Energiaremontti

Energiatehokkuus

Sähkönkulutuksen säästäminen

Asumiskustannukset

Elämisen arki ja talous


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen