JYSK tähtää kohti omavaraisuutta sähköntuotannossa aurinkopaneeleilla

Tällä hetkellä JYSK:in 13 myymälää hyödyntää aurinkoenergiaa katoille asennettujen paneeleiden kautta. Huhti-elokuun aikana yhdeksän myymälää oli sähkön osalta täysin omavaraisia tuottaen sähköenergiaa eteenpäin myös oman verkon ulkopuolelle. Tutkimme mahdollisuutta jatkaa aurinkoenergiamyymäläverkoston laajentamista tulevan tilikauden aikana noin kymmenellä kohteella.

JYSK ottaa osaa valtiohallinnon energiasäästöhaasteeseen ja asettaa myymälöihin 20:nen asteen tavoitelämpötilan.

Me JYSK:issä olemme jo pitkään työskennelleet energiankulutuksen vähentämisen eteen. Osana energiansäästöprosessia olemme asettaneet myymälöihimme 20:nen asteen tavoitelämpötilan. Tämä lämpötila on linjassa työsuojeluhallinnon keskiraskaan myymälä- ja varastotyön suosituslämpötilojen (17–21 astetta) kanssa.

Liiketunnistimet automatisoimaan valoenergiaa

Asennamme myymälöiden varasto- ja sosiaalitiloihin liiketunnistamia, jotka auttavat automatisoimaan tilan valoja. Tällä hetkellä automaattisensorit ovat toiminnassa 28:ssa myymälän varastotilassa ja 41:n myymälän sosiaalitiloissa. Suurin osa myymälöistämme on siirtynyt myös LED-valaistukseen, jolla on merkittävä energiaa säästävä vaikutus. Jatkossa myymälöihimme asennettavat LED-spottivalot kuluttavat lähes 30 % vähemmän watteja per spotti, ilman että spotin antoteho heikentyy.

Lähde: JYSK


Vapaa-ajalla uutta ajatuksia

Oletko kahvijuojana perussuomalainen eli suodatinkahvin ystävä? Nimittäin viimeisten vuosien aikana suomalaiset ovat lisänneet huomattavasti myös uusien kahvien juomista, makukahvien, tummien kahvien ja se on tapahtunut paljolti kapselikahvien kautta, miten sinulla?

Meillä on myös entistä enemmän sitä vapaa-aikaa käytettävissä, ja samalla myös entistä enemmän varallisuutta, joten olemme alkaneet käyttää rahaa itseemme, tehdäksemme meistä tyytyväisempiä ja samalla tehdäksemme itsemme kauniimmaksi. Samalla olemme entistä tietoisempia myös eläinystäviemme kuten koirien tarpeista, sillä ovathan koirat kuitenkin yksi ihmisen parhaista ystävistä. Tämä kaikki vie meidät kohti tervettä perhettä, ja entistä terveellisempää arkea, kai.

Nämä asiat ovat yhteiskunnallinen kehitys ovat tuoneet arkeemme myös ajatuksia kierrättämisestä ja tulevaisuudestamme erilaisin tavoin – meistä on tullut entistä vastuullisempia kuluttajia ja jatkossa meidän on oltava sitä enemmänkin. Miten sinä esimerkiksi omassa arjessasi huomioit erilaiset vastuullisuuteen liittyvät kysymykset? Ja kun teet tulevaisuudessa päätöksiäsi, oletko miettinyt myös oman taloutesi hallintaa ja kehittämistä, jopa sijoituspalveluiden kautta?

Kahvittelu, kauneudenhoito, koiran kanssa lenkkeily ja oman vastuullisuuden miettiminen liittyvät myös oman kehon kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen vai oletko sittenkin uusia laihduttamisideoita etsimässä?Tekemisellekin on entistä enemmän vaihtoehtoja kaiken lisääntyneen ajan kanssa, me voimme aikuisina aloittaa vaikka uuden pelin pelaamisen, sillä pelaaminen on ihan ok

Vastaa