Energiaremontti kotona – katso tästä vinkit

Energiaremontti kotona voi tuntua isolta projektilta, mutta oikeilla vinkeillä ja suunnittelulla se voi tuoda merkittäviä säästöjä energiakustannuksissa. Lisäksi se auttaa vähentämään kotitalouden hiilijalanjälkeä. Tässä artikkelissa käydään läpi tärkeimmät asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon energiaremonttia suunniteltaessa.

 1. Energiaremontin vaiheet
 2. Energiaremontit-ja-rahoitus
 3. Sopivin sähkösopimus
 4. Tietoliikenne kuntoon
 5. Piha kuntoon energiaremontin kanssa
 6. Remontti ja vakuutukset

Energiaremontin vaiheet

Energiaremontti voi sisältää useita erilaisia toimenpiteitä, kuten eristyksen parantamista, ikkunoiden uusimista, lämmitysjärjestelmän päivitystä ja uusiutuvan energian käyttöönottoa. Seuraavaksi pureudutaan tarkemmin näihin osa-alueisiin ja annetaan konkreettisia vinkkejä niiden toteuttamiseen.

Eristyksen parantaminen

Eristys on yksi tärkeimmistä tekijöistä energiatehokkuuden parantamisessa. Hyvä eristys pitää lämmön sisällä talvella ja ulkona kesällä, mikä vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia.

Aloita tarkistamalla yläpohjan ja seinien eristys. Usein yläpohjan eristyksen parantaminen on kustannustehokas tapa vähentää lämpöhukkaa. Seinien eristäminen on kalliimpaa, mutta sekin voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä.

Ikkunoiden uusiminen

Vanhojen ikkunoiden uusiminen voi parantaa merkittävästi kodin energiatehokkuutta. Uudet, energiatehokkaat ikkunat vähentävät lämmön karkaamista ja voivat parantaa asumismukavuutta.

Valitse ikkunat, joissa on hyvä U-arvo (lämpöjohtavuuskerroin). Kolminkertaiset ikkunat ovat usein paras valinta pohjoisen ilmastossa, sillä ne tarjoavat paremman eristyksen kuin kaksinkertaiset.

Lämmitysjärjestelmän päivitys

Lämmitysjärjestelmän päivitys on toinen keskeinen osa energiaremonttia. Vanha ja tehoton lämmitysjärjestelmä voi olla suuri energiasyöppö.

Lämmitysjärjestelmän uusiminen energiatehokkaampaan vaihtoehtoon, kuten lämpöpumppuun tai kaukolämpöön, voi tuoda merkittäviä säästöjä. Lisäksi älykkäät termostaatit ja lämmitysjärjestelmän automaattiohjaus voivat parantaa järjestelmän tehokkuutta entisestään.

Uusiutuva energia

Uusiutuvan energian käyttöönotto, kuten aurinkopaneelit tai tuulivoima, voi olla pitkäaikainen investointi, joka vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Aurinkopaneelien asentaminen katolle on yhä suositumpaa, ja monet taloyhtiöt ja omakotitalot hyödyntävät tätä teknologiaa. Aurinkopaneelit voivat tuottaa merkittävän osan kotitalouden sähköntarpeesta ja jopa myydä ylimääräistä sähköä verkkoon.

Energiatehokkaat laitteet

Kodin sähkölaitteet voivat myös vaikuttaa energiatehokkuuteen. Vaihda vanhat laitteet energiatehokkaisiin vaihtoehtoihin, jotka kuluttavat vähemmän sähköä.

Valitse laitteita, joissa on hyvä energialuokitus, ja käytä niitä säästeliäästi. Esimerkiksi LED-valot kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä kuin perinteiset hehkulamput.

Vedenkulutuksen vähentäminen

Veden lämmittäminen kuluttaa paljon energiaa, joten vedenkulutuksen vähentäminen on tärkeä osa energiaremonttia.

Asenna vettä säästäviä suihkupäitä ja hanan suutimia. Lisäksi kannattaa tarkistaa, ettei talossa ole vuotavia putkia, jotka aiheuttavat turhaa vedenkulutusta.

Tiivistys ja ilmanvaihto

Hyvä ilmanvaihto on tärkeää asumismukavuuden ja terveyden kannalta, mutta se ei saisi aiheuttaa liiallista lämpöhukkaa. Tarkista talosi tiivistykset ja varmista, että ilmanvaihtojärjestelmä on energiatehokas.

Ilmanvaihtokoneen lämmön talteenottojärjestelmä voi säästää merkittävästi energiaa, sillä se hyödyntää poistoilman lämmön lämmittämään sisään tulevaa ilmaa.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Energiakatselmus: Ennen energiaremontin aloittamista on hyvä teettää energiakatselmus, joka antaa selkeän kuvan talon nykyisestä energiatehokkuudesta ja tarvittavista parannuksista.
 • Avustukset ja tuet: Selvitä, onko energiaremonttiin saatavilla valtion tai kuntien avustuksia ja tukia, jotka voivat auttaa kattamaan osan kustannuksista.

Listaus: energiaremontin tärkeimmät kohteet

 1. Eristyksen parantaminen
 2. Ikkunoiden uusiminen
 3. Lämmitysjärjestelmän päivitys
 4. Uusiutuvan energian käyttöönotto
 5. Energiatehokkaat laitteet
 6. Vedenkulutuksen vähentäminen
 7. Tiivistys ja ilmanvaihto

Yhteenveto

Energiaremontti on merkittävä investointi, joka voi tuoda pitkäaikaisia säästöjä energiakustannuksissa ja parantaa asumismukavuutta. Huolellinen suunnittelu ja oikeiden toimenpiteiden valitseminen ovat avain onnistuneeseen energiaremonttiin.

Kun otat huomioon edellä mainitut vinkit ja kohteet, voit tehdä kodistasi energiatehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän.

Energiaremontit ja rahoitus

Banken.fi on 100% kotimainen palvelu, joka kilpailuttaa lainatarjoukset yhdellä hakemuksella jopa 30 pankin ja lainanantajan kesken. Bankenin palvelussa hakemus käsitellään heti sähköisesti ja saat odottaessasi ruudullesi useita, henkilökohtaisia tarjouksia valittavaksi. Halutessasi nostat valitsemasi lainan tilillesi heti saman päivän aikana.

Banken.fi -palvelun käyttö on täysin ilmaista, eikä lainatarjouksen pyytäminen sido mihinkään. Tällä hetkellä tarjottavien lainojen korkotaso on 4 – 10%.

Löydä sinulle sopivin sähkösopimus

Oikean sähkösopimuksen löytäminen voi tuntua haastavalta monien eri vaihtoehtojen joukosta. On kuitenkin tärkeää valita sopimus, joka vastaa parhaiten omia tarpeita ja elämäntilannetta, sillä se voi tuoda merkittäviä säästöjä ja varmistaa vakaan sähkönsaannin. Tässä artikkelissa annetaan vinkkejä, miten löytää sinulle sopivin sähkösopimus.

Mitä ottaa huomioon

Sähkösopimusta valitessa on tärkeää miettiä muutamia keskeisiä tekijöitä. Ensinnäkin kannattaa arvioida omaa sähkönkulutusta, sillä se vaikuttaa siihen, millainen sopimus on taloudellisesti järkevin. Toiseksi on hyvä pohtia, haluatko sitoutua määräaikaiseen sopimukseen vai pidätkö enemmän joustavuudesta.

Muita huomioon otettavia tekijöitä ovat sähkön tuotantotapa, hinta ja sopimuksen ehdot. Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, voit valita vihreän sähkön sopimuksen, jossa sähkö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä.

Sähkösopimuksen tyypit

Sähkösopimuksia on erilaisia, ja niiden sopivuus riippuu omista tarpeista ja mieltymyksistä. Tässä muutamia yleisimpiä tyyppejä:

Määräaikainen sopimus

Määräaikainen sopimus tarjoaa usein vakaan hinnan tietylle ajanjaksolle, yleensä yhdestä kolmeen vuotta. Tämä sopii erityisesti niille, jotka haluavat suojautua sähkön hinnan vaihteluilta. Haittapuolena on, että määräaikaiseen sopimukseen sitoudutaan koko sopimuskauden ajaksi.

12 kuukauden kiinteähintainen sähkösopimus auttaa ennakoimaan sähkökulut, ja tiedät aina tarkalleen, kuinka paljon sähköstä maksat. Sähkön hinta on sama kellon ympäri, eli sinun ei tarvitse ajoittaa sähkönkulutusta tietyille tunneille.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus tarjoaa enemmän joustavuutta, sillä sen voi irtisanoa yleensä kuukauden irtisanomisajalla. Tämä sopii hyvin niille, jotka arvostavat vapautta vaihtaa sopimusta tai palveluntarjoajaa tilanteen muuttuessa. Hinta voi kuitenkin vaihdella markkinatilanteen mukaan.

Pörssisähkösopimus

Pörssisähkösopimuksessa sähkön hinta määräytyy suoraan sähköpörssin mukaan ja voi vaihtua tunneittain. Tämä sopii niille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkön hintaa ja mukauttamaan kulutustaan edullisimmille tunneille. Pörssisähkö voi tarjota suuria säästöjä, mutta myös hintojen vaihtelut ovat suurempia.

Fortum Tarkka on pörssisähkösopimus, joka tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää markkinahintojen vaihteluita ja saada sähköä ilman hiilidioksidipäästöjä. Tämä sopimus sopii erityisesti niille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkön hintoja ja mukauttamaan kulutustaan edullisimmille tunneille. Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin Fortum Tarkka -sopimuksen toimintaan ja sen etuihin.

Pörssisähkössä suurin etu on mahdollisuus hyödyntää hintavaihteluita. Voit ajoittaa sähkönkäyttöäsi edullisimmille tunneille ja näin säästää sähkökustannuksissa. Esimerkiksi pyykinpesu, astianpesu ja sähköauton lataus kannattaa ajoittaa niille vuorokauden tunneille, jolloin sähkön hinta on alhaisimmillaan.

Seuraamalla sähkön hintakehitystä voit optimoida kulutustasi ja minimoida kustannuksia. Fortum tarjoaa asiakkailleen työkaluja ja sovelluksia, joilla voit seurata sähkön hintoja reaaliajassa ja saada ilmoituksia edullisista tunneista.

Vihreä sähkö

Yhä useammat kuluttajat valitsevat vihreän sähkön, joka tuotetaan uusiutuvista energialähteistä kuten tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla. Vaikka vihreä sähkö saattaa joskus olla hieman kalliimpaa, se on ympäristöystävällinen vaihtoehto ja tukee kestävää kehitystä.

Kun harkitset vihreää sähköä, tarkista, että sähkö on sertifioitu esimerkiksi EKOenergia-merkillä, joka takaa energian alkuperän ja kestävyyden.

Nordic Green Energystä

 • Nordic Green Energy myy sähköä kaikkialle Suomeen vuodesta 2008. Asiakkaanamme saat aina kilpailukykyisen hinnan, erinomaista palvelua ja vapauden valita itse mieleisesi sähkön alkuperän.
 • Nordic Green Energyn visio on olla johtava kestävien ja edullisten sähköratkaisujen toimittaja, joka antaa asiakkailleen mahdollisuuden tehdä tietoisia valintoja paremman tulevaisuuden puolesta.
 • Nordic Green Energyn missio on tehdä asiakkaillemme uusiutuvalla ja ilmastoystävällisellä energialla tuotetun sähkön hankinnasta helppoa sekä autamme heitä hallitsemaan sähkönkulutustaan.
 • Nordic Green Energyn toiminta-ajatus on toimittaa vihreää ja ilmastoystävällistä energiaa kotitalouksille, yrityksille ja julkishallinnollisille organisaatioille Pohjoismaissa.
 • Nordic Green Energyn tavoite on auttaa asiakkaitaan optimoimaan sähkönkulutustaan, jotta he voivat säästää sekä rahaa että ympäristöä.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

Sähkösopimusten kilpailuttaminen on hyvä tapa löytää edullisin vaihtoehto. Voit käyttää verkossa olevia kilpailutussivustoja, jotka vertailevat eri palveluntarjoajien hintoja ja sopimusehtoja. Näin saat nopeasti yleiskuvan markkinoiden tarjonnasta ja löydät parhaan sopimuksen omiin tarpeisiisi.

Tarkista sopimusehdot

Ennen sopimuksen allekirjoittamista on tärkeää lukea sopimusehdot huolellisesti. Kiinnitä huomiota erityisesti sopimuksen kestoon, irtisanomisehtoihin ja mahdollisiin lisämaksuihin. Näin vältyt yllätyksiltä ja tiedät tarkalleen, mihin sitoudut.

Säästövinkit sähkönkulutukseen

 • Seuraa kulutustasi: Monilla sähköyhtiöillä on palveluja, joilla voit seurata omaa sähkönkulutustasi reaaliajassa.
 • Vaihda energiatehokkaisiin laitteisiin: Energiatehokkaat kodinkoneet ja valaisimet kuluttavat vähemmän sähköä.
 • Älykkäät ratkaisut: Käytä älytermostaatteja ja muita älykkäitä kodin laitteita optimoimaan sähkönkulutuksesi.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Energiansäästöneuvonta: Monet sähköyhtiöt tarjoavat neuvontaa ja vinkkejä energiansäästöön. Hyödynnä näitä palveluja.
 • Seuraa tarjouksia: Sähköyhtiöt tarjoavat usein kampanjoita ja alennuksia uusille asiakkaille. Seuraa näitä löytääksesi parhaat diilit.

Listaus: mitä ottaa huomioon sähkösopimusta valitessa

 1. Sähkönkulutus
 2. Sopimuksen tyyppi (määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva, pörssisähkö)
 3. Hinta ja hintatakuut
 4. Sähkön tuotantotapa (vihreä sähkö)
 5. Sopimusehdot ja irtisanomismahdollisuudet
 6. Mahdolliset lisämaksut
 7. Kilpailutustyökalujen käyttö
 8. Energiansäästövinkit ja -palvelut

Yhteenveto

Sopivimman sähkösopimuksen löytäminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta se voi tuoda merkittäviä säästöjä ja parantaa asumismukavuutta. Tarkastele omaa sähkönkulutustasi, vertaile eri vaihtoehtoja ja ota huomioon sekä hinnat että ympäristövaikutukset. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla valinnoilla voit löytää juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen.

Remontin yhteydessä kodin tietoliikenne kuntoon – valokuidulla

Valokuidulla toteutettu internetyhteys on maailman nopein, ympäristöystävällisin ja toimintavarmin tiedonsiirtomenetelmä! Valoo valokuitu investoi Suomen valokuituverkkoon satoja miljoonia euroja ja rakentaa kymmeniä tuhansia uusia valokuituliittymiä eri puolille Suomea.

Valoo Valokuitu on tutkitusti edullisin valokuitutoimija! (Kauppalehti 13.9.2022) Käytössä on markkinoiden yksinkertaisin hinnoittelumalli, eikä Valoo veloita uusilla rakennusalueillamme mitään valokuituliittymän rakentamisesta, yhteyden kytkennästä tai sen ylläpidosta. Maksat vain internetin käytöstä valitsemasi valokuituyhteyden mukaan.

Kun kotia remontoidaan, on erinomainen tilaisuus päivittää myös kodin tietoliikenneinfrastruktuuri vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Valokuituyhteys on nopein ja luotettavin vaihtoehto, joka takaa huippunopean internet-yhteyden vuosiksi eteenpäin. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten valokuituyhteyden asentaminen onnistuu remontin yhteydessä ja mitä hyötyjä siitä on.

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on ohut, lasista tai muovista valmistettu kuitu, joka kuljettaa dataa valon avulla. Tämä teknologia mahdollistaa erittäin nopeat ja luotettavat internet-yhteydet, jotka eivät heikkene matkan tai käyttömäärän kasvaessa. Valokuidun avulla voit nauttia saumattomasta suoratoistosta, nopeasta tiedonsiirrosta ja vakaasta yhteydestä, vaikka useat laitteet olisivat yhtä aikaa käytössä.

Valokuituyhteyden edut

Valokuituyhteyden tarjoamat edut ovat merkittäviä verrattuna perinteisiin kuparikaapeleihin tai langattomiin yhteyksiin:

 • Nopeus: Valokuitu tarjoaa ylivoimaisen nopeuden, jopa gigabittejä sekunnissa. Tämä mahdollistaa nopean lataamisen ja lähettämisen, sekä korkealaatuisen suoratoiston ilman puskurointia.
 • Luotettavuus: Valokuitu ei kärsi häiriöistä samalla tavalla kuin kuparikaapelit, ja sen yhteys on vakaampi säänvaihteluista tai etäisyydestä huolimatta.
 • Tulevaisuuden kestävyys: Valokuitu pystyy vastaamaan kasvavaan datatarpeeseen tulevaisuudessa ilman merkittäviä päivityksiä.
 • Lisäarvo kodille: Kiinteistön arvo nousee, kun siinä on moderni ja nopea tietoliikenneyhteys.

Valokuituyhteyden asentaminen remontin yhteydessä on järkevä ja kauaskantoinen ratkaisu, joka parantaa kodin tietoliikennevalmiuksia merkittävästi. Se tarjoaa nopean, luotettavan ja tulevaisuuden kestävän internet-yhteyden, joka palvelee koko perhettä. Kun suunnittelet remonttia, muista ottaa huomioon myös kodin tietoliikennetarpeet ja harkitse valokuidun asentamista.

Piha kuntoon energiaremontin kanssa

Energiaremontti ei rajoitu vain talon sisätiloihin, vaan myös pihan voi laittaa kuntoon samaan aikaan. Kun suunnittelet energiaremonttia, on hyvä ottaa huomioon myös ulkotilat ja niiden mahdollisuudet energiatehokkuuden parantamiseen.

Piha ja energiatehokkuus

Pihan energiatehokkuuden parantaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä ja lisätä mukavuutta. Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha voi myös tukea talon energiatehokkuutta ja vähentää energiankulutusta.

Pihan energiaremontti voi sisältää esimerkiksi aurinkopaneelien asentamista, ulkovalaistuksen modernisointia, sadeveden hyödyntämistä ja energiatehokkaita ratkaisuja pihan lämmitykseen ja jäähdytykseen. Seuraavaksi käsitellään tarkemmin näitä osa-alueita.

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneeli

Aurinkopaneelien asentaminen on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa pihan energiatehokkuutta. Aurinkopaneelit voidaan asentaa esimerkiksi talon katolle, autotallin katolle tai piharakennuksen katolle.

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä, joka voidaan käyttää suoraan talon ja pihan energiatarpeisiin tai myydä takaisin sähköverkkoon. Tämä vähentää riippuvuutta sähköyhtiöstä ja voi tuoda merkittäviä säästöjä sähkölaskussa. Lisäksi aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen ratkaisu, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Oomilta saat aurinkopaneelit kotisi katolle kuluttomalla ja korottomalla osamaksulla. Oomi hoitaa myös asennuksen!

Oomi Energia tarjoaa sujuvaa sähköä, hyödyllisiä palveluita ja ihmislähtöistä asiakaspalvelua aina halpaan hintaan.
Oomi Energian perustajat: Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö sekä Oulun Sähkönmyynti Oy ja sen osakkaat: Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia – päättivät yhdistää voimat ja kehittää asiakkaille jotain uutta, jonka avulla helpottaa asiakkaiden arkea.

Ulkovalaistus

Ulkovalaistuksen modernisointi energiatehokkailla LED-valoilla on toinen tärkeä osa pihan energiaremonttia. LED-valot kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset hehkulamput ja niiden käyttöikä on paljon pidempi.

Voit asentaa liiketunnistimilla varustettuja LED-valoja, jotka syttyvät vain tarvittaessa, mikä vähentää turhaa sähkönkulutusta. Aurinkokennovalaisimet ovat myös hyvä vaihtoehto, sillä ne latautuvat päivän aikana auringonvalolla ja toimivat illalla ilman sähköä.

Sadeveden hyödyntäminen

Sadeveden kerääminen ja hyödyntäminen on tehokas tapa säästää vettä ja energiaa. Voit kerätä sadeveden talteen esimerkiksi sadevesitynnyreihin ja käyttää sitä puutarhan kasteluun, auton pesuun tai muihin ulkotöihin.

Sadeveden hyödyntäminen vähentää talousveden kulutusta, mikä puolestaan vähentää energiankulutusta, koska talousveden pumppaaminen ja lämmittäminen kuluttaa energiaa. Lisäksi se on ekologinen ratkaisu, joka tukee kestävää vedenkäyttöä.

Energiatehokkaat lämmitys- ja jäähdytysratkaisut

Pihan lämmitys ja jäähdytys voidaan toteuttaa energiatehokkaasti. Esimerkiksi terassin tai piharakennuksen lämmitykseen voidaan käyttää lämpöpumppuja, jotka ovat energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Lämpöpumppu voi käyttää energiaa tehokkaasti ja tuottaa lämpöä tai viilennystä tarpeen mukaan.

Jäähdytyksessä voi hyödyntää luonnollisia ratkaisuja, kuten varjostuksia ja viherkattoja, jotka vähentävät pihan lämpenemistä kesäkuukausina. Myös tuulettimet ja vesisumutteet voivat olla energiatehokkaita tapoja pitää piha miellyttävänä kuumina päivinä.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Suunnittele kokonaisvaltaisesti: Kun suunnittelet pihan energiaremonttia, mieti kokonaisvaltaisesti, miten eri ratkaisut tukevat toisiaan ja talon energiatehokkuutta.
 • Käytä ammattilaisia: Hyödynnä ammattilaisten osaamista suunnittelussa ja toteutuksessa, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.
 • Hyödynnä tuet ja avustukset: Selvitä, onko saatavilla tukia tai avustuksia energiaremonttiin ja pihan energiatehokkuuden parantamiseen.

Listaus: pihan energiaremontin tärkeimmät osa-alueet

 1. Aurinkopaneelien asentaminen
 2. Ulkovalaistuksen modernisointi LED-valoilla
 3. Sadeveden kerääminen ja hyödyntäminen
 4. Energiatehokkaat lämmitys- ja jäähdytysratkaisut
 5. Kokonaisvaltainen suunnittelu ja ammattilaisten käyttö

Yhteenveto

Pihan energiaremontti on erinomainen tapa parantaa kotisi energiatehokkuutta ja mukavuutta. Aurinkopaneelit, energiatehokas ulkovalaistus, sadeveden hyödyntäminen ja energiatehokkaat lämmitys- ja jäähdytysratkaisut ovat keskeisiä osa-alueita, joihin kannattaa panostaa. Kokonaisvaltainen suunnittelu ja ammattilaisten hyödyntäminen varmistavat, että saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Kodin eri remontit ja vakuutukset

Kodin remontit ovat usein välttämättömiä, mutta ne voivat olla myös aikaa vieviä ja kalliita projekteja. Riippumatta siitä, onko kyseessä pieni pintaremontti tai laajempi peruskorjaus, on tärkeää huolehtia siitä, että kodin vakuutukset ovat kunnossa. Oikeanlainen vakuutusturva voi suojata taloudellisesti yllättävien vahinkojen varalta ja tuoda mielenrauhaa remontin aikana.

POP Vakuutus on tekijöidensä näköinen vakuutusyhtiö: rento, rohkea ja hauska. Emme lupaa ikuista onnea, sillä arjen sattumukset ovat osa elämää. Palvelemme jo yli 190 000 asiakasta joustavasti verkossa ja puhelimessa. Suomen digitaalisimpana vakuutusyhtiönä olemme iloisia, että asiakkaamme kokevat verkkopalvelumme helpoiksi käyttää ja suosivatkin niitä asioinnissaan muiden kanavien yli.

Pintaremontit

Pintaremontit ovat yleisimpiä kotona tehtäviä remontteja. Ne voivat sisältää esimerkiksi seinien maalausta, lattioiden uusimista tai tapetointia. Pintaremontit ovat yleensä nopeita ja kustannuksiltaan kohtuullisia, mutta niihinkin voi liittyä riskejä.

Vakuutukset voivat korvata pintaremonteissa sattuvia vahinkoja, kuten vesivahinkoja, jotka voivat syntyä esimerkiksi putkiston rikkoutuessa maalaustöiden yhteydessä. On tärkeää tarkistaa, että kotivakuutukseen sisältyy kattava remonttiturva, joka kattaa myös pienet vahingot.

Kylpyhuone- ja keittiöremontit

Kylpyhuone- ja keittiöremontit ovat usein laajempia projekteja, jotka vaativat ammattilaisten osaamista. Näissä remonttitöissä voi syntyä merkittäviä kustannuksia ja riskejä, kuten vesivahinkoja tai sähköasennuksiin liittyviä ongelmia.

Kylpyhuone- ja keittiöremonttien kohdalla on erityisen tärkeää, että remontti suoritetaan alan standardien ja säädösten mukaisesti. Vakuutusyhtiöt saattavat edellyttää, että remontit on tehty ammattitaitoisten tekijöiden toimesta, jotta mahdolliset vahingot korvataan. Tarkista vakuutusehdot ja varmista, että kattava kotivakuutus sisältää myös nämä laajemmat remontit.

Laajennukset ja peruskorjaukset

Talon laajennukset ja peruskorjaukset ovat suuria projekteja, jotka vaativat huolellista suunnittelua ja merkittäviä investointeja. Laajennukset voivat sisältää uuden huoneen rakentamisen tai esimerkiksi autotallin muuttamisen asuintilaksi. Peruskorjaukset puolestaan voivat käsittää koko talon rakenteiden parantamista ja modernisointia.

Näiden suurten remonttien kohdalla rakennusvakuutus voi olla tarpeen. Rakennusvakuutus kattaa yleensä rakennusvaiheen aikana tapahtuvat vahingot ja voi tarjota lisäturvaa, jota tavallinen kotivakuutus ei kata. On tärkeää keskustella vakuutusyhtiön kanssa etukäteen ja varmistaa, että kaikki tarvittavat vakuutukset ovat kunnossa ennen remontin aloittamista.

Vakuutusten tarkistaminen ja päivittäminen

Ennen remontin aloittamista on suositeltavaa tarkistaa nykyiset vakuutukset ja päivittää ne tarvittaessa. Varmista, että kotivakuutus kattaa remonttien aikana mahdollisesti syntyvät vahingot. Jos suunnittelet laajempaa remonttia, kuten laajennusta tai peruskorjausta, harkitse rakennusvakuutuksen ottamista.

Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat myös erillisiä remonttivakuutuksia, jotka kattavat remonttityön aikana syntyvät vahingot. Näihin vakuutuksiin voi sisältyä esimerkiksi työkalujen ja rakennusmateriaalien varkaudet tai remontin aikana sattuvat onnettomuudet.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Käytä ammattilaisia: Ammattilaisten käyttö remontissa voi vähentää vahinkoriskiä ja varmistaa, että työ tehdään oikein.
 • Dokumentoi remontti: Pidä kirjaa kaikista remonttitöistä ja tallenna kuvat ja kuitit mahdollisia vakuutuskorvauksia varten.
 • Vakuutusehdot: Lue vakuutusehdot huolellisesti ja keskustele vakuutusyhtiön kanssa varmistaaksesi, että ymmärrät, mitä vakuutus kattaa.

Listaus: tärkeimmät vakuutukset remonttien yhteydessä

 1. Kotivakuutus
 2. Remonttivakuutus
 3. Rakennusvakuutus
 4. Vastuuvakuutus (erityisesti ammattilaisille)
 5. Työtapaturmavakuutus (jos käytetään ulkopuolisia työntekijöitä)

Yhteenveto

Kodin remontit voivat olla isoja projekteja, mutta oikeanlaisilla vakuutuksilla ne sujuvat turvallisemmin ja huolettomammin. Pintaremontit, kylpyhuone- ja keittiöremontit sekä suuret laajennukset ja peruskorjaukset kaikki hyötyvät vakuutusturvasta. Vakuutusten tarkistaminen ja päivittäminen ennen remontin aloittamista on tärkeä osa onnistunutta remonttiprojektia.

Ps. Valitessasi tuotteita, voit käyttää Hintaoppaan palvelua: Hintaopas.fi on puolueeton ja Suomen kattavin tuotteiden vertailupalvelu. Hintaopas sisältää noin 830 Suomessa toimivan verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot, jotka helpottavat kuluttajien päätöksentekoa. Hintaoppaan käyttäminen on ilmaista ja läpinäkyvää, koska palvelu kattaa kaikki verkkokaupat huolimatta siitä, ovatko ne Hintaoppaan asiakkaita vai eivät. Hintaoppaan sovellus on saatavilla myös iOS ja Android -puhelimille.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

9 kommenttia artikkeliin ”Energiaremontti kotona – katso tästä vinkit”

Vastaa