Vihreä sähkö ja pörssisähkö: ympäristöystävälliset valinnat kotitalouksille

Vihreä sähkö ja pörssisähkö ovat loistavia vaihtoehtoja kotitalouksille, jotka haluavat tehdä ympäristöystävällisiä ja kustannustehokkaita valintoja. Tämä artikkeli käsittelee näiden vaihtoehtojen etuja ja antaa käytännön vinkkejä niiden hyödyntämiseen.

Nordic Green kampanjassa on nyt kesäkuulta -50% perusmaksuista 6kk ajan Ilmasto pörssisähköstä

Tutustu tästä tarkemmin Nordic Greenin kesätarjoukseen

Mitä on vihreä sähkö?

Vihreä sähkö tuotetaan uusiutuvista energialähteistä, kuten tuulivoimasta, aurinkovoimasta ja vesivoimasta. Uusiutuvien energialähteiden käyttö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. Vihreä sähkö on kestävän kehityksen mukaista ja ympäristöystävällistä, joten se on erinomainen valinta ympäristötietoisille kuluttajille.

Mitä on pörssisähkö?

Pörssisähkösopimuksessa sähkön hinta määräytyy sähkömarkkinoiden spot-hinnan perusteella, joka vaihtelee tunneittain. Tämä tarkoittaa, että voit hyödyntää edullisempia hintoja, kun sähkö on halvimmillaan. Spot-hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan ja päivittyy joka tunti. Pörssisähkö on usein pitkällä aikavälillä edullisempi vaihtoehto verrattuna kiinteähintaisiin sopimuksiin.

Vihreän sähkön edut

1. Ympäristöystävällisyys: Vihreän sähkön käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja tukee kestävää kehitystä. Valitsemalla vihreää sähköä tuet uusiutuvien energialähteiden käyttöä ja autat torjumaan ilmastonmuutosta.

2. Kestävä kehitys: Vihreän sähkön tuotanto on kestävää ja pitkäjänteistä. Se ei kuormita ympäristöä samalla tavalla kuin fossiiliset polttoaineet, ja sen tuotanto on yleensä paikallista, mikä vähentää kuljetuspäästöjä.

Pörssisähkön edut

1. Säästömahdollisuudet: Koska pörssisähkön hinta vaihtelee markkinoiden mukaan, voit säästää rahaa ajoittamalla sähkönkulutuksesi edullisemmille tunneille. Tämä joustavuus auttaa merkittävästi pienentämään sähkölaskuasi.

2. Läpinäkyvyys: Pörssisähkön hinnoittelu on täysin läpinäkyvää. Näet reaaliaikaisen hinnan ja voit tehdä tietoisia päätöksiä sähkönkulutuksestasi. Tämä antaa paremman käsityksen siitä, kuinka paljon maksat sähköstä milläkin hetkellä.

Yhdistä vihreä sähkö ja pörssisähkö

Yhdistämällä vihreän sähkön ja pörssisähkön voit nauttia molempien etujen parhaista puolista: ympäristöystävällisyydestä ja kustannustehokkuudesta. Vihreän sähkön käyttö varmistaa, että sähkön tuotanto on kestävää ja vähäpäästöistä, kun taas pörssisähkö antaa sinulle mahdollisuuden säästää rahaa hyödyntämällä markkinoiden hintavaihteluita.

Vinkkejä vihreän sähkön ja pörssisähkön hyödyntämiseen

Seuraa spot-hintoja

Pörssisähkön suurin etu on sen joustavuus. Voit seurata spot-hintoja ja ajoittaa sähkönkulutuksesi edullisimmille tunneille. Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovellus on erinomainen työkalu tähän tarkoitukseen. Sovelluksen avulla näet spot-hinnat tänään ja huomenna sekä hintaennusteen jopa viikon ajalle. Tämä auttaa optimoimaan kulutuksesi ja säästämään rahaa.

Hyödynnä edulliset tunnit

Suurin hyöty pörssisähköstä saadaan, kun kulutus painottuu edullisille tunneille. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pyykin pesemistä, astianpesukoneen käyttöä tai sähköauton lataamista yöllä, kun sähkön hinta on alhaisimmillaan. Tämä ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös auttaa tasapainottamaan sähköverkkoa.

Valitse vihreä sähkö

Kun valitset vihreän sähkötuotteen, varmistat, että käyttämäsi sähkö on peräisin uusiutuvista energialähteistä. Tämä vähentää hiilijalanjälkeäsi ja tukee kestävämpää tulevaisuutta. Ilmasto pörssisähkö -sopimus tarjoaa uusiutuvaa energiaa, joka on tuotettu kestävillä tavoilla.

Vihreän sähkön ja pörssisähkön haasteet

Vaikka vihreä sähkö ja pörssisähkö tarjoavat monia etuja, niihin liittyy myös haasteita. Pörssisähkön hinnat voivat vaihdella huomattavasti ja nousta korkeiksi erityisesti kylminä talvipäivinä, jolloin sähkön kysyntä on suurta. Tämä voi aiheuttaa yllätyksiä sähkölaskussa, jos kulutusta ei seurata tarkasti. Vihreän sähkön osalta haasteena voi olla sen saatavuus ja hinta verrattuna perinteisiin energialähteisiin.

Vihreän sähkön ja pörssisähkön tulevaisuus

Vihreän sähkön ja pörssisähkön suosio kasvaa jatkuvasti, ja niiden odotetaan yleistyvän entisestään tulevaisuudessa. Teknologian kehittyessä ja älykkäiden kodinkoneiden yleistyessä yhä useammat kuluttajat voivat optimoida sähkönkulutustaan ja hyödyntää näiden energiamuotojen etuja. Lisäksi ilmastonmuutoksen torjunta ja vihreän energian suosiminen lisäävät niiden houkuttelevuutta.

Yhteenveto

Vihreä sähkö ja pörssisähkö ovat erinomaisia valintoja ympäristötietoisille kotitalouksille, jotka haluavat säästää sähkölaskussa ja tehdä kestäviä valintoja. Yhdistämällä nämä kaksi energiamuotoa voit hyötyä niiden eduista maksimaalisesti. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen hinnanvaihteluista ja seurata kulutustaan tarkasti.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa