Taloudellinen mielenrauha 2023: joka neljännen kotiin suunnitteilla energiaremontti

Suomalaisten koteihin suunnitellaan yhä ahkerasti energiaremontteja. Suosituin energiaremontti on aurinkopaneelien asentaminen joko omakotitaloon tai taloyhtiöön.

Useampi kuin joka neljäs suomalainen omistusasuja (27 %) kertoo, että omaan kotiin on suunnitteilla energiankulutusta vähentäviä remontteja. Tiedot käyvät ilmi Danske Bankin teettämästä Taloudellinen mielenrauha 2023 -kyselytutkimuksesta. 

Useimmin suunnitteilla on aurinkopaneelien asentaminen, rakennuksen eristyksen parantaminen tai ilmalämpöpumpun asentaminen.  

”Kiinteistön säntillinen remontointi on paras tapa varmistaa arvon säilyminen. Energiaremontti näkyy asukkaalle nopeasti usein sekä pienentyneinä energialaskuina että kohonneena asumismukavuutena. Taloyhtiöissä korostuu tällä hetkellä rahoituksen hakeminen maalämpöremontteihin”, Danske Bankin asunto-osakeyhtiörahoituksesta vastaava johtaja Ville Roihu

Joka toinen (50 %) kertoo, että energiankulutusta vähentäviä remontteja ei ollut suunnitteilla. Noin joka neljäs (23 %) ei osannut vastata kysymykseen. Itä- ja Pohjois-Suomessa remontteja oli suunnitteilla muuta maata harvemmin. 

Remontteja ei kannata lykätä 

Rahan puute oli yleisin syy olla suunnittelematta energiatehokkuutta tai ilmastoystävällisyyttä lisääviä remontteja. Toiseksi yleisin syy oli, että remontin ei uskottu maksavan itseään takaisin. Kolmanneksi yleisin syy oli se, että kiinteistö oli jo valmiiksi nollaenergiatalo tai sen energialuokitus oli muutoin hyvä.  

”Remonttien lykkääminen voi tuntua nyt houkuttelevalta, kun asumiskulut ovat muutenkin nousseet. Jos suinkin mahdollista, kannattaa kunnossapitosuunnitelmassa pysytellä. Myös korjausvelka on velkaa, vaikka moni ei sitä velaksi mielläkään”, Roihu sanoo.  

Vähintään jossain määrin huolissaan ilmastoystävällisyyden edistämiseen liittyvistä kustannuksista on lähes joka kolmas (31 %) omistusasujista. Osuus on pysynyt lähes ennallaan vuoteen 2021 verrattuna (29 %). 

”Energiaremontit ovat olleet paljon pinnalla, mutta tänä päivänä käytännössä jokainen remontti on mahdollisuus energiaremonttiin. Energiaremontin tekeminen kannattaa ajoittaa yhteen muiden remonttien kanssa, jolloin myös kustannukset laskevat”, sanoo Roihu. 

Tietoa tutkimuksesta  

Danske Bank on tehnyt Taloudellinen mielenrauha -tutkimuksia vuodesta 2018 asti. Tällä kertaa kyselytutkimukseen vastasi 3021 suomalaista ja kaikissa Pohjoismaissa vastaajia oli yhteensä 6043. Kyselytutkimuksen aineisto kerättiin 24.2.–10.3.2023. Kyselytutkimuksen toteutti YouGov Finland Danske Bankin toimeksiannosta. Taloudellisen mielenrauhan tasoa seurataan vuosittain Pohjoismaissa Danske Bankin kehittämän indeksin avulla. Taloudellisen mielenrauhan indeksi on rakennettu kysymyksistä, jotka mittaavat ihmisten luottavaisuutta omaan taloudelliseen tilanteeseensa, talouteen liittyvien huolten määrää ja taloudellisen tilanteen tulevaisuudennäkymiä.

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fiDanske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa