Energiaremontti tulossa – mistä lähteä liikkeelle

Energiaremonttiin valmistautuminen voi olla hyvä askel kohti energiatehokkaampaa kotia. Tässä on joitain vinkkejä, mistä lähteä liikkeelle:

Energiatarkastus

Aloita energiaremontti pyytämällä ammattilaisen tekemää energiatarkastusta kotiisi. Tämä auttaa tunnistamaan energiahukan lähteet ja antaa sinulle selkeän kuvan siitä, mitkä alueet tarvitsevat parannusta.

 1. Ilmanvuototesti: Ilmanvuodot voivat olla suuri energiahukan lähde. Energiatarkastaja voi suorittaa ilmanvuototestin tunnistaakseen alueet, joista ilma pääsee vuotamaan ulos tai sisään. Näihin kuuluvat esimerkiksi ikkunat, ovet, putkien läpiviennit ja ilmanvaihtojärjestelmät.
 2. Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät: Arvioi lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmäsi toimivuutta ja energiatehokkuutta. Tarkasta lämmityskattila, lämpöpumppu tai muu lämmitysjärjestelmä sekä ilmastointijärjestelmäsi. Tarkista myös ilmanvaihtojärjestelmän kunto ja puhdistustarve.

Energiakulutuksen analysointi

Seuraa ja analysoi nykyistä energiakulutustasi. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä osa-alueet vaativat eniten energiaa ja mihin kannattaa keskittyä ensisijaisesti.

 1. Kerää tietoa: Kerää tietoa energiakulutuksestasi viimeisen vuoden ajalta. Tämä sisältää sähkön, lämmityksen, jäähdytyksen ja muiden energiankulutusta vaativien järjestelmien kulutustiedot.
 2. Energiakulutuksen seuranta: Seuraa energiakulutustasi tarkasti. Voit tehdä tämän käyttämällä sähkömittaria, joka tallentaa energiankulutuksen tiedot. Monilla energiayhtiöillä on myös online-palvelut, joissa voit seurata kulutustasi reaaliajassa.
 3. Energiakulutuksen profilointi: Profiloi energiakulutuksesi eri osa-alueille, kuten lämmitykselle, jäähdytykselle, valaistukselle ja kodinkoneille. Tämä auttaa sinua tunnistamaan suurimmat energiankulutuksen lähteet.
 4. Vertailu: Vertaa energiakulutustasi aiempiin ajanjaksoihin tai kotitalouksien keskimääräisiin kulutustasoihin. Tämä auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, kuinka tehokkaasti käytät energiaa suhteessa muihin vastaaviin talouksiin.
 5. Energiakulutusta vaikuttavat tekijät: Tarkastele eri tekijöitä, jotka vaikuttavat energiankulutukseesi. Näihin kuuluvat esimerkiksi vuodenajat, lämpötila, käyttötottumukset ja kodin käyttöaste. Tuntemalla nämä tekijät voit tehdä tarkempia arvioita energiankulutuksen muutoksista.
 6. Energiakulutuksen raportointi: Dokumentoi energiakulutuksesi ja pidä kirjaa muutoksista ja parannustoimenpiteistä. Tämä auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi ja näkemään, miten tehdyt muutokset vaikuttavat energiankulutukseen.

Eritystekniikat

Tarkista kodin eristys. Hyvä eristys auttaa säilyttämään lämpöä talvella ja viileyttä kesällä, mikä vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia. Tarkista ikkunat, ovet, kattorakenteet ja seinät mahdollisten eristysparannusten tarpeen selvittämiseksi.

Energiatehokkaat laitteet

Vaihda vanhat, energiatehottomat laitteet, kuten jääkaappi, pakastin, pesukone, astianpesukone ja ilmastointiyksiköt, energiatehokkaampiin malleihin. Etsi energiamerkinnät, kuten Energy Star -sertifikaatti, joka osoittaa, että laite on energiatehokas.

Valaistus

Vaihda perinteiset hehkulamput tai halogeenilamput energiatehokkaisiin LED-lamppuihin. LED-lamput kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa ja kestävät pidempään.

Uusiutuvat energiamuodot

Tutki uusiutuvien energiamuotojen käyttömahdollisuuksia. Esimerkiksi aurinkopaneelit tai tuulivoimalat voivat tuottaa osan kodin sähköntarpeesta ja vähentää riippuvuutta perinteisistä energialähteistä.

Energiatehokkuutta edistävät ohjelmat ja avustukset

Tarkista, onko alueellasi tai maassasi tarjolla energiatehokkuutta edistäviä ohjelmia tai avustuksia. Ne voivat auttaa taloudellisesti energiaremontin toteuttamisessa. Esimerkiksi monet pankit myöntävät energiatehokkuutta nostaviin lainoihin jopa nollakoron.

Ammattilaisten konsultointi

Harkitse ammattilaisten, kuten energiainsinöörin tai rakennusinsinöörin, konsultointia. He voivat tarjota tarkempaa tietoa ja suosituksia energiaremontin toteuttamiseksi.

On tärkeää huomata, että energiaremontti voi olla laaja hanke, ja sen laajuus riippuu kotisi tarpeista ja budjetista. Keskustele ammattilaisten kanssa ja tee huolellista suunnittelua ennen remontin aloittamista.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

3 kommenttia artikkeliin ”Energiaremontti tulossa – mistä lähteä liikkeelle”

Vastaa