Sähkösopimus ja sen kilpailuttaminen – huomioi nämä seikat

Viime aikoina monet yritykset sekä kotitaloudet ovat miettineet entistä enemmän sähkönkäyttöään ja sähkön hintaa. Monet ovat aktiivisesti lähteneet etsimään vaihtoehtoista sähkösopimusta, kun taas monet ovat vieläkin miettimässä. Sähkösopimuksen vertailu ja kilpailutus ei maksa kuin hetken aikaa.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa useista syistä:

 1. Säästöt: Kilpailuttamalla sähkösopimuksen voit löytää edullisemman tarjouksen ja säästää rahaa sähkölaskuissasi. Eri sähköntoimittajilla on erilaiset hinnat ja tarjoukset, joten kilpailuttaminen auttaa löytämään parhaan mahdollisen hinnan omalle kulutuksellesi.
 2. Hintavakaus: Kiinteähintaisen sopimuksen kilpailuttaminen antaa sinulle mahdollisuuden löytää paremman kiinteän hinnan, joka pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluat ennakoida tulevia kustannuksia.
 3. Sopimuksen ehdot: Kilpailuttamalla voit vertailla myös eri sähköntoimittajien sopimusehtoja. Tämä voi sisältää esimerkiksi irtisanomisehdot, sopimuskauden pituuden ja lisämaksut. Valitsemalla sopivan sopimuksen voit välttää piilokuluja ja epämiellyttäviä yllätyksiä.
 4. Asiakaspalvelu: Kilpailutuksen avulla voit arvioida myös sähköntoimittajien asiakaspalvelun tasoa ja saatavuutta. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää, jos tulee ongelmia tai kysymyksiä liittyen sähkösopimukseesi.
 5. Ympäristöystävällisyys: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, voit kilpailuttaa sähkösopimuksen myös sen perusteella, miten sähkö tuotetaan. Useat sähköntoimittajat tarjoavat uusiutuvaa energiaa, joten voit valita ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.
 6. Kampanjat ja edut: Sähköntoimittajat saattavat tarjota uusille asiakkaille erilaisia kampanjoita, etuja tai alennuksia. Kilpailuttaminen antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää näitä tarjouksia ja säästää ylimääräistä rahaa.
 7. Kilpailun lisääminen: Kun kilpailutat sähkösopimuksesi, tuet samalla kilpailua sähkömarkkinoilla. Tämä voi johtaa parantuneisiin palveluihin ja edullisempiin hintoihin myös pidemmällä aikavälillä.

Kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa, ja se voi tuoda merkittäviä etuja kuluttajalle. Muista kuitenkin aina tarkistaa sopimusehdot huolellisesti ennen sitoutumista uuteen sopimukseen.

Vertaillessasi eri sähkösopimuksia huomioi nämä asiat

Kun vertailet eri sähkösopimuksia, on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

 1. Hinta: Vertaile sähkösopimusten hintoja kilowattitunnilta (€/kWh). Hinta voi olla kiinteä tai se voi vaihdella pörssisähköperusteisesti. Valitse hintamalli, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja kulutustottumuksiisi.
 2. Sopimuksen kesto: Selvitä, kuinka pitkäksi aikaa sitoudut kyseiseen sopimukseen. Onko sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva? Määräaikainen sopimus voi tarjota paremman hinnan tietyksi ajaksi, kun taas toistaiseksi voimassa oleva sopimus mahdollistaa joustavuuden irtisanomisen suhteen.
 3. Irtisanomisehdot: Tarkista sopimuksen irtisanomisehdot, mikäli haluat vaihtaa sähköntoimittajaa ennen sopimuskauden päättymistä. Joissain tapauksissa sopimuksen vaihto kesken kauden voi aiheuttaa lisäkustannuksia.
 4. Lisämaksut: Selvitä, sisältääkö sopimus mahdolliset lisämaksut tai -kulut, kuten siirtomaksut tai laskutuslisät. Tällaiset piilokulut voivat vaikuttaa laskun loppusummaan merkittävästi.
 5. Asiakaspalvelu: Tarkista sähköntoimittajan asiakaspalvelun laatu ja saatavuus. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää, jos sinulla on kysymyksiä tai mahdollisia ongelmia sähköntoimituksen suhteen.
 6. Vastuullisuus: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, kiinnitä huomiota sähköntoimittajan energiantuotantotapaan. Voit valita sähkösopimuksen, joka perustuu uusiutuvaan energiaan tai on muutoin ympäristöystävällinen.
 7. Kampanjat ja edut: Joillain sähköntoimittajilla saattaa olla tarjolla kampanjoita, etuja tai alennuksia uusille asiakkaille. Vertaile eri tarjouksia ja hyödynnä mahdolliset edut.
 8. Kokonaispaketti: Älä tuijota pelkästään hintaa, vaan harkitse sopimuspaketin kokonaisuutta. Yhdistä tarkasteluun myös sopimuksen kesto, ehdot, asiakaspalvelu ja ympäristöystävällisyys.
 9. Kokemukset ja arvioinnit: Tutki muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvioita kyseisestä sähköntoimittajasta. Tämä voi antaa sinulle paremman käsityksen heidän palvelunsa laadusta ja luotettavuudesta.

Huolellinen vertailu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen, joka tarjoaa parhaan vastineen rahoillesi ja vastaa tarpeitasi ja arvojasi.


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Vety – Alkuaineen ominaisuuksia ja käyttökohteita

Vety on ensimmäinen ja kevein alkuaine, joka koostuu yhdestä protonista ja yhdestä elektronista. Se on väritön, hajuton ja erittäin kevyt kaasu. Vetyä käytetään laajalti eri teollisuudenaloilla, kuten metallien käsittelyssä ja ammattikäytössä, sekä energiantuotannossa. Sitä voidaan hyödyntää polttokennoissa sähkön ja lämmön tuottamiseen, ja se tarjoaa myös potentiaalisen vaihtoehdon puhdasta energiaa tavoiteltaessa tulevaisuudessa. Vetyä voidaan myös käyttää polttoaineena esimerkiksi vetyautoissa, joissa sen ainoana päästönä on vesihöyry.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa