Oikeilla ratkaisuilla yli 50 % energiasäästöt

Salon ja Lohjan alueilla toimiva SSO eli Osuuskauppa toteutti liikekiinteistöissään mittavat investoinnit parantaen energiatehokkuutta kylmälaitteiden, valaistuksen ja lämmityksen osalta, ja tuloksena oli 40-70 % säästöt energian kulutuksessa. Lisäksi SSO on investoinut voimakkaasti sekä tuulienergiaan ja omiin aurinkopaneeleihin, joiden avulla saadaan katettua jo noin 97 % kaikesta sähkönkulutuksesta. Oikeilla ratkaisuilla on siis mahdollista parentaa oikeasti energiatehokkuutta niin pienissä kuin isommissa kohteissa. Aloita vaikka itse ja vertaa sähkösopimus netissä, parilla klikkauksella saat vertailukohdan omaan sopimukseesi ja saatat olla kustannusten säästölinjalla jo ilman yhtäkään varsinaista toimenpidettä.

Energiatehokkuudesta ja säästämisestä

Siinä missä yritykset miettivät oman verkkonäkyvyytensä tehokkuutta ja opiskelevat hakukoneoptimointi oppaita, niin samalla digitalisaation tuomalla välineistöllä me kaikki voimme löytää keinoja oman toimintamme tehokkuuden nostamiselle, ainakin mitä tulee energiaan liittyen.

Energiatehokkuus tarkoittaa energian käytön tehokasta ja taloudellista hyödyntämistä. Se on prosessi, jossa energiaa käytetään tehokkaasti ilman, että se vaikuttaa merkittävästi sen tuottamaan hyötyyn. Energiatehokkuuden tavoitteena on vähentää energiankulutusta ja samalla vähentää ympäristön kuormitusta ja päästöjä.

Energiatehokkuus voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla, kuten:

 • Energiatehokkaat laitteet ja teknologiat: Esimerkiksi energiatehokkaat valaisimet, ilmanvaihtolaitteet, ilmastointilaitteet ja sähkölaitteet voivat vähentää energiankulutusta.
 • Energiatehokas rakennus: Energiatehokkuus voidaan parantaa rakentamalla energiatehokkaita taloja ja toimitiloja, joissa käytetään energiatehokkaita ratkaisuja, kuten ikkuna- ja seinäeristeitä, aurinkoenergiaa ja lämpöpumppuja.
 • Energiatehokkaat prosessit ja tuotantotavat: Teollisuuden yritykset voivat vähentää energiankulutusta parantamalla tuotantoprosessejaan ja tehostamalla energiatehokkuutta.
 • Energiatehokkaat kulutustottumukset: Yksilöt voivat vähentää energiankulutustaan muuttamalla kulutustottumuksiaan, kuten vaihtamalla energiatehokkaampiin laitteisiin, vähentämällä tarpeettomia valaistuksia ja säätämällä lämpötilaa.

Energiatehokkuuden parantaminen on tärkeää, sillä se vähentää energiankulutusta ja päästöjä, mikä puolestaan edistää ympäristönsuojelua ja taloudellista kestävyyttä. Myös uudet sisustusajatukset kuten boho tyyli voivat edistää omalla tavallaan myös energiatehokkuutta, tai ainakin muokata ajatuksiamme liittyen tulevaisuuteemme.

Kotitaloudet ja energian säästäminen

Siinä missä tonnikalapastavuoka voi tuoda säästöjä ja helpotusta ruokahuoltoon ja talouskustannuksiin, on meillä paljon muitakin perusasioita, jotka huomioimalla saamme energiaa säästöön ihan kotioloissa.

Kotitalouksissa energiansäästöön voi pyrkiä monilla eri tavoilla:

 • Energiatehokkaat laitteet ja teknologiat: Voit vaihtaa vanhoja, energiaa kuluttavia laitteita energiatehokkaampiin, kuten LED-valaisimiin ja energiatehokkaisiin sähkölaitteisiin.
 • Lämpötilojen säätäminen: Voit säätää lämpötilaa kodissasi ja vähentää tarpeettomia lämmitysjaksoja esimerkiksi poistumalla kodista pitkiksi ajoiksi.
 • Energiatehokas valaistus: Voit vähentää valaistuksen tarvetta ja säästää energiaa vähentämällä tarpeettomia valoja ja käyttämällä taskulamppua tarvittaessa.
 • Energiatehokas kylpyhuone ja keittiö: Voit säästää energiaa kylpyhuoneessa ja keittiössä käyttämällä energiatehokkaita suihkua, pesukonetta ja astianpesukonetta.
 • Aurinkoenergia: Voit hyödyntää aurinkoenergiaa asentamalla aurinkopaneelit ja hyödyntämällä luonnonvaloa tarpeen mukaan.
 • Säästä vettä: Voit säästää vettä ja samalla energiaa vähentämällä tarpeetonta juoksevaa vettä, kuten esimerkiksi juoksevaa hanaa tai juoksevaa wc:tä. Lämmitetty vesi on yllättävän suuri energiasyöppö.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka voit säästää energiaa kotitalouksissa. Pienillä muutoksilla voit tehdä suuren eron ympäristön kannalta ja säästää rahaa sähkölaskuissasi.


Muuta luettavaa muualta

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. 

Hakukoneoptimointi eli SEO – Mitä se tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan yksittäisen verkkosivun tai kokonaisen verkkosivuston sijoituksia hakukoneiden hakutulosten luettelossa tiettyjä hakusanoja käytettäessä. Tavoitteena on yleensä saada haluttu verkkosivu hakutulosten kärkeen ja hakijat valitsemaan kyseinen sivu.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Oikeilla ratkaisuilla yli 50 % energiasäästöt”

Vastaa