Sähkönhinnan heittely on tulevaisuudessa arkipäivää

  • Älykotijärjestelmien avulla on mahdollista käyttää sähköä fiksusti ja säästää selvästi sähkölaskussa.
  • Älyn avulla sähköä on helppo käyttää oikeaan aikaan ja välttää pahimmat hintapiikit.
  • Varavirtajärjestelmistä saa parhaan hyödyn irti, kun niiden toimintaa automatisoidaan.

Tiedote, 11.9.2023 – Sähkön hinta heilahtelee tällä hetkellä voimakkaasti. Viime talvesta oppineena on hyvä varautua siihen, että hinnat nousevat välillä korkeiksi jopa usean viikon ajaksi. Onneksi hintapiikkeihin voi varautua usein eri keinoin. Yksi selkeä säästötapa on modernisoida kodin sähköjärjestelmät pienissä osissa tai kerrallaan.

Yksi suurimmista energiasyöpöistä kotitalouksissa on lämmitys. Lämmityksestä ei kannata liikaa tinkiä etenkään märkätiloissa, mutta lämmitystä on mahdollista säätää tehokkaasti ja älykkäästi.

Omaan kotiin voi esimerkiksi hankkia älykotijärjestelmän, johon on mahdollista saada mukaan lämmönohjaus. Tällöin älyominaisuudet säätelevät termostaatteja ja huolehtivat, että lämmitys tapahtuu aina optimaalisesti ja luotettavasti, kertoo kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electriciltä.

Älyjärjestelmien avulla on mahdollista ohjata sähkönkäyttöä niihin kellonaikoihin, kun sähkön hinta on alimmillaan. Modernit järjestelmät voidaan myös ohjelmoida seuraamaan suoraan pörssisähkön hintaa ja reagoimaan siihen.

– Älykotijärjestelmään voi kytkeä lähes kaikki kodin sähkölaitteet ja valaistuksen. Tämä tuo selvää säästöä sähkölaskussa, eikä kuluttajan tarvitse itse vahdata sähkönhintapiikkejä, kun järjestelmä tekee sen itsenäisesti, Hallamaa jatkaa.

Hyödynnä älyä olemassa oleviin laitteisiin

Kaikkien laitteiden uusiminen ei kuitenkaan ole tarpeen, jotta kodista saisi energiatehokkaamman.

– Äly on apuri, jonka voi onneksi kytkeä moniin jo olemassa oleviin laitteisiin – tällä saa selvää säästöä aikaan. Yhtenä esimerkkinä voi käyttää auton lohkolämmitintä: normaalisti lämmitys säädetään iltaisin, kun aamuksi on luvattu pakkasta. Jos lohkolämmitin on kytketty älyjärjestelmään, se osaa itse arvioida, onko lämmittämiselle tarvetta. Tai jos aamulla toimistolle ei olekaan tarve lähteä, voi lämmityksen kytkeä pois etänä, Hallamaa kertoo.

Joskus tilanne kuitenkin vaatii kiinteistön sähköjärjestelmän uusimista.

– Usein vanhoissa taloissa uusimista on tehty pienissä osissa ja hiljalleen, eli nollasta ei tarvitse lähteä liikkeelle. Sähkökeskuksen ja sähköjärjestelmän modernisointi on kuitenkin panostus tulevaisuuteen, sillä nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä modernimpi sähköistys talossa on, sitä enemmän se säästää energiaa. Omalla kohdalla kannattaa laskea tai laskettaa ammattilaisella, kuinka paljon modernisointi voisi säästää energiaa, sanoo Schneider Electricin tuotepäällikkö Reija Talo.

Varavirtalähteillä varmuutta toimintaan

Yksi sähkönsäästövinkki on hankkia kotiin varavirtalähde, josta on hyötyä myös sähkökatkojen aikana.

– Varavirtaa ei kannata unohtaa, kun puhutaan sähköjärjestelmän tai kodin sähkölaitteiden käytön tehostamisesta tai älyoptimoinnista. Varavirtalähteiden avulla kodin tärkeät älyohjautuvat laitteet pysyvät käynnissä myös sähkökatkojen aikana pitäen huolen, että kulutusta ohjaavat laitteistot eivät sammu. Varavirtajärjestelmä estää myös herkkien laitteiden rikkoontumisen äkillisten sähkökatkojen tai muiden sähköjärjestelmän häiriöiden aikana, luoden näin suoraa kustannussäästöä, kertoo tuotepäällikkö Perttu Suikkanen Schneider Electriciltä.

Lisätiedot:

Lähde ja kuva: Schneider Electric Finland


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Zmarta ja Bondora lainat: Lainavertailu paljastaa parhaat tarjoukset

Etsitkö parasta lainatarjousta? Lainavertailu on avain onnistuneeseen lainanhakuun. Zmarta ja Bondora laina ovat kaksi suosittua lainapalvelua, joilta voit löytää kilpailukykyisiä lainoja. Zmarta laina kautta voit vertailla eri lainantarjoajia helposti, kun taas Bondora tarjoaa joustavia lainavaihtoehtoja. Lainavertailun avulla voit löytää juuri sinulle sopivan lainan, oli tarpeesi sitten pieni pikavippi tai suurempi kulutusluotto. Älä maksa liikaa koroissa, vaan hyödynnä lainavertailu ja löydä parhaat tarjoukset Zmartan ja Bondoran kautta. Tutustu myös Saldo laina aiheeseen.

Ketterää kulkua: Sähköpotkulauta vuokraus helpottaa liikkumista

Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa kätevän ja ympäristöystävällisen tavan liikkua kaupungissa. Unohda ruuhkat ja parkkipaikkahuolet – nappaa lähin sähköpotkulauta ja sujahda perille vaivattomasti. Vuokrauspalvelut tarjoavat laajan valikoiman potkulautoja eri hinnoilla ja malleilla, joten voit valita juuri tarpeisiisi sopivan kulkupelin. Helppokäyttöiset sovellukset mahdollistavat nopean vuokraamisen ja maksamisen. Sähköpotkulaudat ovat myös ekologinen valinta, vähentäen liikenteen päästöjä. Kokeile sähköpotkulauta vuokrausta ja nauti liikkumisen vapudesta kaupungissa!

5G-verkko: Tulevaisuuden nopea ja tehokas tiedonsiirtojärjestelmä

5G verkko on vallankumouksellinen askel langattoman tiedonsiirron maailmassa. Sen nopeus ja tehokkuus avaavat ovia ennennäkemättömille mahdollisuuksille monilla aloilla. Tämä viidennen sukupolven verkko tarjoaa valtavan tiedonsiirtonopeuden, lyhyen viiveen ja suuren kapasiteetin. Se mahdollistaa reaaliaikaisen etäyhteyden, älykkäiden laitteiden laajan käytön, lääketieteen etäkonsultaatiot, autonomiset ajoneuvot ja paljon muuta. 5G :n myötä yhteiskunta muuttuu älykkäämmäksi ja tehokkaammaksi. Se on ratkaiseva tekijä digitaalisen tulevaisuuden rakentamisessa, joka yhdistää ihmisiä ja laitteita nopeasti ja luotettavasti.

Testaa Nopeus: Mittaa internetin, laitteiden ja suorituskyvyn nopeus

Nopeuden testaaminen on olennainen osa nykyaikaista digitaalista elämää. Tällä hetkellä voit testata monia eri asioita, kuten internetin nopeutta, laitteidesi suorituskykyä ja jopa reaktionopeuttasi. Nopeustestit auttavat sinua varmistamaan, että saat kaiken irti digitaalisista kokemuksistasi, olipa kyse sitten sujuvasta suoratoistosta, nopeasta pelaamisesta tai tehokkaasta työskentelystä. Testaa nopeus linkin takaa. Nopeustesti antaa tuloksen internetin yhteyden nopeudesta testin jälkeen. Lue myös Google Pay Nordea ohjeeseen.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähkönhinnan heittely on tulevaisuudessa arkipäivää”

Vastaa