Kokoomuksen Vestman: Sähköyhtiöiden kohtuullistettava kalliit sähkösopimukset

Kokoomuksen kansanedustaja, talousvaliokunnan jäsen ja energiajuristi Heikki Vestman vaatii sähköyhtiöitä kohtuullistamaan sähkön hintaa.

Kymmenet tuhannet suomalaistaloudet tekivät viime talvikautena kalliin kiinteähintaisen määräaikaisen sähkösopimuksen. Monet sähköyhtiöt ovat kieltäytyneet kohtuullistamasta sopimuksia. Kokoomuksen kansanedustaja, talousvaliokunnan jäsen ja energiajuristi Heikki Vestman vaatii sähköyhtiöitä kohtuullistamaan sähkön hintaa.

”Moni perhe oli viime talvikaudella käytännössä pakotettu tekemään kalliin määräaikaisen sähkösopimuksen ja maksaa siksi sähköstään kohtuuttomasti. Kuluttajariitalautakunta linjasi kesällä, että pitkiä määräaikaisia sopimuksia on kohtuullistettava. On ennenkuulumatonta, että sähköyhtiöt – valtaosin julkisomisteisia – kieltäytyvät nyt noudattamasta Kuluttajariitalautakunnan riippumatonta ratkaisua. Raskauttavaksi yhtiöiden niskuroinnin tekee se, että samat yhtiöt tekivät viime vuonna ennätystulosta”, Vestman toteaa.

Kuluttaja-asiamiehellä on oikeus ajaa ryhmäkannetta, jos sähköyhtiöt eivät noudata kuluttajansuojalakia.

”Toivon, että Kuluttaja-asiamies toimii aktiivisesti suomalaisen kuluttajan eteen ja ajaa tarvittaessa tuomioistuimessa ryhmäkannetta kotitalouksien puolesta sähkösopimusten kohtuullistamiseksi”, Vestman sanoo.

Petteri Orpon hallitus on linjannut valmistelevansa mahdollisten tulevien kriisien varalle hintakaton sähkölle.

”Kriisitilanteiden hintakatto sähkölle on erittäin tarpeen. Tämä varmistaa, että sähkön hinta voidaan väliaikaisesti asettaa alhaisemmalle tasolle. Hallituksen on syytä tuoda eduskunnan hyväksyttäväksi hintakattopykälä heti, kun EU:n sähkömarkkinasäännöt sen mahdollistavat. Riistohinnoittelu ei saa enää toistua”, Vestman sanoo.

Vestman peräänkuuluttaa myös EU:n sähkömarkkinamallin laajempaa uudistamista.

”Nykyinen sähkömarkkinamalli, joka mahdollistaa sähkön hinnan irtoamisen totaalisesti sähkön tuottamisen kustannuksista, ei ole oikeudenmukainen eikä tuotannon niukkuuden vallitessa edes tehokas malli. Hallitus on sitoutunut onneksi tekemään töitä sen eteen, että EU muuttaa sähkömarkkinamallia sähköä käyttäville kodeille ja yrityksille reilumpaan suuntaan. Kallein tuotanto ei saa määrittää kaiken sähkön hintaa”, Vestman päättää.

Lähde: Heikki Vestman / Kokoomus


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Zmarta ja Bondora lainat: Lainavertailu paljastaa parhaat tarjoukset

Etsitkö parasta lainatarjousta? Lainavertailu on avain onnistuneeseen lainanhakuun. Zmarta ja Bondora laina ovat kaksi suosittua lainapalvelua, joilta voit löytää kilpailukykyisiä lainoja. Zmarta laina kautta voit vertailla eri lainantarjoajia helposti, kun taas Bondora tarjoaa joustavia lainavaihtoehtoja. Lainavertailun avulla voit löytää juuri sinulle sopivan lainan, oli tarpeesi sitten pieni pikavippi tai suurempi kulutusluotto. Älä maksa liikaa koroissa, vaan hyödynnä lainavertailu ja löydä parhaat tarjoukset Zmartan ja Bondoran kautta. Tutustu myös Saldo laina aiheeseen.

Ketterää kulkua: Sähköpotkulauta vuokraus helpottaa liikkumista

Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa kätevän ja ympäristöystävällisen tavan liikkua kaupungissa. Unohda ruuhkat ja parkkipaikkahuolet – nappaa lähin sähköpotkulauta ja sujahda perille vaivattomasti. Vuokrauspalvelut tarjoavat laajan valikoiman potkulautoja eri hinnoilla ja malleilla, joten voit valita juuri tarpeisiisi sopivan kulkupelin. Helppokäyttöiset sovellukset mahdollistavat nopean vuokraamisen ja maksamisen. Sähköpotkulaudat ovat myös ekologinen valinta, vähentäen liikenteen päästöjä. Kokeile sähköpotkulauta vuokrausta ja nauti liikkumisen vapudesta kaupungissa!

5G-verkko: Tulevaisuuden nopea ja tehokas tiedonsiirtojärjestelmä

5G verkko on vallankumouksellinen askel langattoman tiedonsiirron maailmassa. Sen nopeus ja tehokkuus avaavat ovia ennennäkemättömille mahdollisuuksille monilla aloilla. Tämä viidennen sukupolven verkko tarjoaa valtavan tiedonsiirtonopeuden, lyhyen viiveen ja suuren kapasiteetin. Se mahdollistaa reaaliaikaisen etäyhteyden, älykkäiden laitteiden laajan käytön, lääketieteen etäkonsultaatiot, autonomiset ajoneuvot ja paljon muuta. 5G :n myötä yhteiskunta muuttuu älykkäämmäksi ja tehokkaammaksi. Se on ratkaiseva tekijä digitaalisen tulevaisuuden rakentamisessa, joka yhdistää ihmisiä ja laitteita nopeasti ja luotettavasti.

Testaa Nopeus: Mittaa internetin, laitteiden ja suorituskyvyn nopeus

Nopeuden testaaminen on olennainen osa nykyaikaista digitaalista elämää. Tällä hetkellä voit testata monia eri asioita, kuten internetin nopeutta, laitteidesi suorituskykyä ja jopa reaktionopeuttasi. Nopeustestit auttavat sinua varmistamaan, että saat kaiken irti digitaalisista kokemuksistasi, olipa kyse sitten sujuvasta suoratoistosta, nopeasta pelaamisesta tai tehokkaasta työskentelystä. Testaa nopeus linkin takaa. Nopeustesti antaa tuloksen internetin yhteyden nopeudesta testin jälkeen. Lue myös Google Pay Nordea ohjeeseen.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa