Alkuvuoteen 2023 paremmalla taloudella: säästämään ja sijoittamaan

Jos vuosi 2022 oli vaikea taloudellisesti, pitäisikö vuoteen 2023 lähteä paremmalla suunnitelmalla? Esimerkiksi aloittamalla siitä, että jäsentelee pienet lainat pois päiväjärjestyksestä?

Omien lainojen ja osamaksujen pois maksamisessa on monta järkevää syytä, yksi niistä on säästäminen, ja Sortterin kautta voi kilpailuttaa tarjolla olevat lainanantajat.

– Sortter auttaa löytämään edullisen lainan 60 000 € asti

– 100 % asiakkaan puolella

– 100 % ilman piilokuluja

– 100 % suomalainen palvelu

Joskus on ollut varmaan hetki, että lainan ottamiselle ei ole ollut mahdollisuuksia kuin se yksi, mutta nykyään nettipalvelut kuten Sortter pystyvät tarjoamaan yhdellä sivulla yhden lomakkeen, jonka täyttämällä voit saada useamman lainatarjoukset kilpailutettuna – ilman että varaat yhtään aikaan kalenteristasi erilaisiin tapaamisiin tai selvityksiin. Täytät vain yhden lomakkeen ja katsot mitä vastauksia saat jo minuuteissa.

Omasta rahatilanteesta huolehtiminen on tärkeää. Kun tulot ja menot ovat tasapainossa keskenään, tilanteita voi ennakoida, laskujen maksaminen sujuu vaivatta ja tarpeellisiin ostoksiin on varaa.

Laita oma talous kuntoon

Kun tarkastelet omaa talouttasi, tiedätkö mistä rahat tulevat ja minne ne menevät? Koska viimeksi olet ottanut kuukauden ja listannut kaikki tulosi ja kulusi aivan kuten ne oikeasti todellisuudessa tulevat? Tämä auttaa sinua näkemään oman taloutesi todellisen tilanteen. Se antaa vastauksen kysymykseen, kuinka paljon sinulla on varaa kenties säästää kuukausittain, tai vastaavasti kuinka paljon sinun pitää löytää säästökohteita, jotta rahat riittävät.

Kilpailuttamalla lainantarjoajat voit löytää yhden lainoittajan, jolta otat yhden lainan ja maksat sillä kaikki pienet lainat ja osamaksut pois ja voit säästää jopa kymmeniä euroja kuukausittain vain lainojen kuluissa – ja olet paljon paremmin tasalla omista lainoistasi, jos sinulla on vain yksi laina maksettavana!

Joskus taloudellinen tilanne pääsee kuitenkin horjumaan: yllättävä menoerä syökin ison osan rahoista ja voi vaikeuttaa elämää. Tällöin kannattaa miettiä, mikä olisi paras ratkaisu asian selvittämiseksi: rahan säästäminen, lainaaminen vai maksujen uudelleensopiminen.

Ahdistaako oma talous? Näin saat raha-asiat kuntoon!

 1. Säästä mahdollisimman suuri pesämuna.
 2. Laita laskut järjestykseen velkasumman mukaan.
 3. Mitä laskuja voi siirtää ja järjestellä?
 4. Ota yhteyttä ammattilaiseen!
 5. Valmistaudu elämään tiukasti.

Oman talouden hallinnassa ja raha-asioiden hoidossa on kyse tulojen ja menojen kartoittamisesta, elämisen ja hankintojen rahoituksesta ja maksujen käytännön järjestelyistä. Talouden hallintaa auttaa, kun teet taloussuunnitelman, johon merkitset käytettävissä olevat tulosi sekä elämiseen ja asumiseen liittyvät menot. Käytä rahatilanteen tarkistamisesta saatua tietoa apuna, kun suunnittelet seuraavien kuukausien budjettia. Voit tehdä budjetin valmiiseen pohjaan tai kirjoittaa sen paperille. Budjetoimalla jaat rahasi etukäteen. Voit päättää jokaiselle eurolle oman tehtävän. Tämä auttaa myös muistamaan eräpäivät ja varautumaan maksuihin.

Säästäminen ja sijoittaminen

Kun sitten olet tarkastanut sen oman taloutesi, niin mikäli sinulla on mahdollisuuksia laittaa rahaa sivuun, älä jätä niitä pankkitilille makaamaan vaan etsi omalle taloudellesi paras tapa saada säästösi kasvamaan. Lue ja opiskele asioita, kysy, ja vasta sitten tee omat sijoituspäätöksesi. Pidä vain mielessä, että mikäli jokin mahdollisuus näyttää liian hyvältä, se todennäköisesti on nimenomaan sellainen. Sijoittaminen ja säästäminen ovat pitkän aikavälin asioita, raha ei kasva hetkessä, vaan säästöt ja sijoitukset kasvavat ajan kanssa ja oikeisiin yrityksiin sijoittamalla.

Vaurastuminen on mahdotonta, jos omasta taloudesta ulos virtaava rahamäärä on suurempi kuin sinne tuleva rahamäärä. Tasapainoinen talous on perusedellytys vaurastumiselle. Ainut toimiva keino tasapainottaa oma talous on seurata kaikkia siihen vaikuttavia asioita. Oman talouden tasapainottaminen on vaurastumisen teknisin osuus. Se vaatii jonkin verran istumalihaksia ja omiin raha-asioihin perehtymistä, mutta voin vakuuttaa, että tämä ei ole hukkaan heitettyä aikaa. Päinvastoin, tässä lajissa käytetyille tunneille saa erinomaisen hyötysuhteen eikä alkuun pääsemisen jälkeen aikaa kulu montaa tuntia kuukaudessa ellei sitten halua pureutua lukuihin erityisen syvälle. Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin oma ruokatalous ja sen suunnittelu voivat tuottaa jopa 60% säästön kuukausittaisissa ruokakuluissa – ruoantekeminen on tärkeä taito osata, jo rahankäytön kannalta.

Ostoksia ja maksuja on suunniteltava. Joka kuussa on toistuvia maksuja, jotka on pakko maksaa. Aiemmin otettuja lainoja voi joutua maksamaan pitkään, ennen kuin on varaa ostaa jotain uutta. Kaikkea ei voi saada: on päätettävä, mikä on meille tärkeintä ja mistä taas voimme luopua. Tsekkaa vaikka Martat.fi, sieltä löytyy paljon apuvälineitä oman talouden hallinnan opetteluun.

 • Tehokas lainojen yhdistäminen: Avain taloudelliseen vakauteen

  Tehokas lainojen yhdistäminen: Avain taloudelliseen vakauteen

  Lainojen yhdistäminen on taloudellinen toimenpide, joka voi tarjota merkittäviä etuja. Se tarkoittaa useiden pienempien lainojen muuttamista yhdeksi suuremmaksi lainaksi, mikä voi auttaa alentamaan korkokustannuksia ja yksinkertaistamaan talouden hallintaa. Tässä artikkelissa käsitellään lainojen yhdistämisen etuja, prosessia ja strategioita oikean yhdistämispalvelun valitsemiseksi. Miksi lainojen yhdistäminen on hyödyllistä? Lainojen yhdistämisen suurin etu on mahdollisuus saada alennusta kokonaiskorkokustannuksissa. Useiden…


 • Bondoran lainapalvelut: Nopeaa ja helppoa rahoitusta elämäsi tarpeisiin

  Bondoran lainapalvelut: Nopeaa ja helppoa rahoitusta elämäsi tarpeisiin

  -> Tämä artikkeli sisältää mainoslinkin Bondoran lainapalveluun Bondora erottuu rahoitusmarkkinoilla tarjoamalla nopean ja helposti saavutettavan vaihtoehdon perinteisiin pankkeihin verrattuna. Tässä artikkelissa käsittelemme, miksi Bondora on loistava valinta monenlaisiin rahoitustarpeisiin. Bondora verrattuna perinteisiin pankkeihin Perinteiset pankit asettavat usein tiukkoja ehtoja lainansaannille ja niiden lainahakemusten käsittely voi kestää. Bondoran kehittyneen teknologian ansiosta voimme tarjota nopeita ja yksilöllisiä…


 • Fingrid: Olkiluoto 3 kytkeytyi irti verkosta lähivikakokeessa

  Fingrid: Olkiluoto 3 kytkeytyi irti verkosta lähivikakokeessa

  Fingridin 29.11.2023 tekemän lähivikakokeen seurauksena Olkiluoto 3 kytkeytyi irti kantaverkosta. Koejärjestely oli Fingridin puolelta onnistunut. Irtikytkeytymisen syytä selvitetään voimalaitoksella. Sähköjärjestelmä toimii normaalisti. Tiedote:Voimalaitosten luotettavaa toimintaa kantaverkossa tapahtuvien vikojen aikana voidaan todentaa tekemällä ns. lähivikakoe. Kokeessa verkkoon tehdään voimalaitoksen lähettyvillä hetkellinen oikosulku, joka aiheuttaa samantyyppisen jännitteen notkahtamisen kuin todellinenkin esim. salamaniskun aiheuttama vika voimalaitoksen lähettyvillä. Olkiluoto…Muuta luettavaa muualta

Mitkä olivat DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2022?

Älypuhelin löytyy melkein jokaiselta suomalaiselta aina lapsesta vanhempaan ikäryhmään asti. Markkinoilta löytyy monen valmistajan eri mallisia älypuhelimia. Näihin eri malleihin voit tutustua vaikka dna puhelimet aiheiseen uutiseen.

Digipostipalvelu Kivra

Ruotsin valloittanut digipostipalvelu Kivra kasvaa vauhdilla myös Suomessa. Jotta palvelu olisi mahdollisimman laajasti suomalaisten saatavilla, Kivra-sovellus on nyt ladattavissa myös Huawein AppGallery-sovelluskaupassa.

Pasianssi – rentouttava tapa viettää aikaa

Pasianssi on klassinen korttipeli, jota on pelattu jo vuosikymmeniä. Se on yksinpeli, jossa tarkoituksena on järjestää kortit määrätyn säännön mukaisesti. Pasianssi on rentouttava tapa viettää aikaa ja se sopii hyvin esimerkiksi taukoihin tai stressin lievittämiseen. Pasianssia voi pelata monilla eri alustoilla, kuten tietokoneella, puhelimella tai tabletille. Se on myös helppo oppia ja tarjoaa monipuoliset haasteet eri vaikeustasoilla. Pasianssi on edelleen suosittu peli, jota voi pelata missä ja milloin tahansa.

Vastaa