Lidl on mukana energiansäästötalkoissa joulunakin – nyt jo saavutettu 10 % säästö

Koko Suomessa yritykset ja kotitaloudet varautuvat säästämään sähköä. Lidl on mukana talkoissa. Lidlissä lämpötiloja laskemalla, valaistusta optimoimalla sekä kytkemällä juomahyllyt pois päältä on säästetty jo 10 prosenttia energiaa edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Valtakunnallinen energiansäästökampanja Astetta alemmas kannustaa niin yrityksiä kuin kotitalouksiakin vähentämään ja siirtämään sähkön kulutustaan, jotta energiaa riittää talven lämmityskaudella kaikille. Myös Lidl on mukana talkoissa: kaikkien toimipisteiden lämpötilaa on laskettu, valaistusta on optimoitu ja myymälöissä juomahyllyt on kytketty pois päältä. Henkilöstöä on koulutettu toimimaan energiapihisti. Henkilöstö on myös voinut jakaa omat havaintonsa ja vinkkinsä energiansäästöön ja myymälät ovat kisailleet keskenään energiansäästökilpailussa. Toimenpiteillä on saavutettu jo kymmenen prosentin säästö edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Kulutuksen vähentämisen lisäksi sähkön riittävyyteen voidaan vaikuttaa kulutuksen joustolla. Kulutuksen joustolla tarkoitetaan kulutuksen hetkellistä vähentämistä tarvittaessa, kun sähköverkko on kuormittunut. Kaupassa tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ilmanvaihtokoneet toimivat sähköverkon ruuhkatunteina pienemmällä teholla, jotta kotitalouksissa riittäisi sähköä kulutushuippuina ja paikallisilta sähkökatkoilta vältyttäisiin. Lidlin myymälät toimivat virtuaalivoimalaitoksina eli ne mukauttavat omaa sähkönkäyttöään sähköverkon kuormituksen mukaan.

– Jousto on noussut korvaamattoman tärkeäksi. Kiinnittämällä huomiota kulutukseemme voimme vaikuttaa ratkaisevasti talven sähkönsaatavuuteen. Huolehtimalla joustosta voimme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että suomalaiset voivat saunoa ja paistaa kinkkunsa jouluna, toteaa Lidlin energiapäällikkö Katri Tuovinen

Vuosien panostukset energiatehokkuuteen ovat nyt hyödyksi

Kaupassa käytetään runsaasti energiaa tilojen viilentämiseen ja lämmittämiseen, kylmälaitteisiin ja valaistukseen. Energia onkin yksi ruokakauppojen merkittävistä kulueristä, minkä vuoksi jatkuva energian käytön optimointi on kaupalle tuttu teema. Jo vuonna 2016 Lidl sai ensimmäisenä päivittäistavarakauppana Suomessa energiatehokkuuden ISO 50001 -sertifikaatin kaikille toimipisteilleen. Sähkön, lämmön ja veden kulutusta mitataan, seurataan ja optimoidaan toimipaikkakohtaisesti.

Lidlillä yli 30 myymälässä ja kaikissa jakelukeskuksissa on aurinkovoimaloita, jotka tuottavat jopa 20 prosenttia kiinteistön sähköntarpeesta ja helpottavat siten sähköverkon kuormitusta.

Valaistuksesta syntyvän energiankulutuksen Lidl pitää minimissä käyttämällä led-lamppuja. Led-valoja on käytetty kaikissa Lidlin myymälöissä ja jakelukeskuksissa yli viiden vuoden ajan. Tänä talvena valaistuksen energiankulutusta optimoidaan entisestään, kun Lidl rajoittaa sekä valaistuksen määrää että päälläoloaikaa.

Kylmälaitteilla on iso rooli kaupan sähkönkulutuksessa. Lidl uudistaa myymälöitään jatkuvasti ja samalla vaihdetaan kylmälaitteita uudempiin ja energiatehokkaampiin.

Lidlillä on Suomessa yli 200 myymälää, kolme jakelukeskusta ja pääkonttori. Sähkönsäästötoimenpiteitä toteutetaan kaikissa toimipisteissä.

Lähde: Lidl


Muuta luettavaa muualta

Vertaa eri operaattorien liittymiä netissä

Etsitkö itsellesi tai lapselle uutta liittymää? Onko se moi liittymät tai joku muu operaattori, tutustu eri liittymiin vertaaliittymat.fi sivustolta ja löydä vaikka edullinen puhelinliittymä

Kuka on Eetu “Eedspeaks” Pesonen?

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan Eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. Pesonen on kasva­nut internetin äärellä, mikä tarjoaakin täydellisen alustan ihmishistorian tapahtumien tutkimiselle. 


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Lidl on mukana energiansäästötalkoissa joulunakin – nyt jo saavutettu 10 % säästö”

Vastaa