Energiansäästö on nyt tärkeämpää kuin koskaan – Astetta alemmas -kampanja jatkuu tänä vuonna

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 9.–15.10. Energiansäästöviikko jatkaa viime talvena tutuksi tulleen Astetta alemmas -kampanjan asialla. Viime lämmityskaudella Astetta alemmas sai mukaan yli 800 kumppania, joiden kanssa yhteisvoimin levitettiin suomalaisille viestiä energiansäästön tärkeydestä. Myös Vaasa on jälleen mukana kampanjassa.

Energiankäytössä on alkamassa uusi aika, jonka suuntaa määrittävät kaikki energiankäyttäjät. Energiansäästöviikolla muistutellaan, että joka kodin ja organisaation tekemät energiateot ovat yhä tärkeitä.

– Energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä. Sillä on merkittävä rooli myös kriisitilanteisiin varautumisessa, kuten viime talven kovimpien pakkasien aikana huomattiin, Vaasan kaupungin energia- ja ilmastoasiantuntija Johanna Punkari sanoo.

Vaasan kaupunki on jo pitkään panostanut energiatehokkuuden parantamiseen. Esimerkiksi talotoimessa ja kuntatekniikassa jatketaan jo aiemmin aloitettuja energiansäästötoimenpiteitä.

– Säädämme muun muassa kaupungin kiinteistöjen sisälämpötiloja, valaistusta ja ilmanvaihdon käyntiaikoja, sekä toteutamme useita peruskorjaushankkeita. Aiemmat kokemukset osoittavat, että myös pienemmillä toimenpiteillä on merkitystä. Yksi tärkeä osa tätä työtä on jatkuva energiakäytön seuranta ja poikkeamiin puuttuminen, kiinteistöpäällikkö Hanna Pekkala kertoo.

– Kuntatekniikan energiansäästötoimet liittyvät valaistukseen ja liikenteeseen sekä ajoneuvoihin ja työkoneisiin. Esimerkiksi valaisimien uusimista led-tekniikkaan jatketaan, ajoneuvohankinnoissa panostetaan sähkö- ja hybridiautoihin ja liikenteen saralla edistetään uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä kulkumuotoja, kuten joukkoliikennettä ja yhteiskäyttöautoilua, summaa kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

Vaasan Vedellä energiatehokkuuteen kiinnitetään huomiota muun muassa laitehankinnoissa, rakentamisessa ja sähkön käytössä. Esimerkiksi vesihuoltosaneerauksien yhteydessä hankitaan aina energiatehokkaita pumppuja ja raakavettä pyritään pumppaamaan silloin, kun sähköä on tarjolla edulliseen hintaan.

Astetta alemmas -kampanja on voimassa jälleen koko lämmityskauden. Sen tavoitteena on saada kaikki suomalaiset säästämään energiaa ja saavuttamaan pitkällä tähtäimellä pysyvästi alhaisempi energiankulutus.

– Energiansäästö on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Se on yksinkertaisimmillaan pieniä arjen tekoja, joista on hyötyä paitsi sinulle itsellesi, myös koko yhteiskunnalle, Punkari toteaa.

Haastamme kaikki yritykset, yhteisöt, kunnat, järjestöt, taloyhtiöt ja oppilaitokset viemään viestiä eteenpäin ja tekemään merkityksellisiä energiatekoja töissä, kotona ja liikenteessä! Tutustu energiansäästövinkkeihin Astetta alemmas -kampanjasivuilla.

Energian säästäminen on myös hyvä teko ilmastolle. Kerro tekemästäsi energiansäästöteosta osoitteessa vuosihyviätekoja.fi ja jaa se somessa tunnisteella #HyväTekoVaasa

Lähde: Vaasan kaupunki


Muuta mielenkiintosita luettavaa muualta:

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Älylaitteiden ylitarve: Lapsi liikaa puhelimella

Nykyään lapset käyttävät älypuhelimia enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaikka teknologia tarjoaa opetuksellisia mahdollisuuksia, liiallinen näytönaika voi haitata lasten kehitystä. Lapsi tarvitsee monipuolista leikkiä, liikuntaa ja sosiaalisia kontakteja kasvaakseen terveesti. Vanhempien tulisi asettaa rajat ja valvoa ruutuaikaa varmistaakseen tasapainoisen elämäntyylin. Lasten tulisi oppia käyttämään teknologiaa vastuullisesti ja harkiten, jotta he voivat hyötyä siitä ilman haittoja. Onko sinun lapsi liikaa puhelimella ?

Stressin taustalla: Älypuhelimen liikakäyttö

Miksi älypuhelimen käyttö lisää stressiä? Nyky-yhteiskunnassa älypuhelimen liikakäyttö voi aiheuttaa huomaamatonta stressiä. Puhelimen jatkuva tarkkailu ja sosiaalisen median paine voivat vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin haitallisesti. Tutkimukset osoittavat, että älypuhelimet voivat häiritä unta ja lisätä ahdistusta. Vaikka nämä yhteydet eivät ole aina ilmeisiä, on tärkeää tiedostaa älylaitteiden vaikutukset ja asettaa rajoja niiden käytölle. Älypuhelimet voivat olla hyödyllisiä, mutta niiden harkitsematon käyttö voi vaikuttaa terveyteemme negatiivisesti.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa