Taloyhtiöt hakevat nyt lainaa energiaremontteihin – moni talo päästää lämmön harakoille

Taloyhtiöt hakevat nyt entistä enemmän lainoja energiaremontteihin. Energialähteen vaihdon yhteydessä kannattaa aina parantaa energiatehokkuutta, jotta lämpö ei mene harakoille.

Yhä useampi taloyhtiö hakee lainaa pelkkään energialähteen vaihtoon, sanoo Danske Bankin asunto-osakeyhtiörahoituksesta vastaava johtaja Ville Roihu. Vielä vuosi sitten energialähdettä tarkasteltiin osana isompia remontteja.

Energiaremontti on taloyhtiölle helppo keino säästää, koska normaaleissakin olosuhteissa taloyhtiön kuluista noin kolmannes menee energiaan. Energiaremontissa energialähteen vaihto tuo ison säästön, mutta kokonaisvaltaisessa saneerauksessa energiatehokkuuden parantamisella voi olla vielä suurempi vaikutus.

”Energialähteen vaihdolla pääsee vain puoliväliin. Siksi sen yhteydessä kannattaa aina parantaa talon energiatehokkuutta, oli kyse sitten ikkunoista, katosta tai lämpöeristyksistä. Ei maalämpökään ole halpaa, jos se menee harakoille”, sanoo Roihu.

Taloyhtiöt hakevat lainaa etenkin maalämpöön siirtymiseen. Esimerkiksi maalämpöön vaihtamisen kannattavuuslaskelma näyttää nykyisillä energianhinnoilla erittäin hyvältä.

”Kannattaa muistaa, että energian hinnat ovat nyt poikkeuksellisen korkealla. Nykyisellä hintatasolla investoinnit voivat näyttää houkuttelevammilta kuin mitä ne aidosti ovat pitkällä aikavälillä”, Roihu sanoo.

Remontoi kymmenien vuosien aikajänteellä

Kunnossapitoa kannattaa suunnitella ja tehdä kymmenien vuosien aikajänteellä, ei vain tulevan talven pakkasia ajatellen. Vaikka vastikkeissa on nyt nousupainetta, voi ennakoiva taloyhtiö pehmentää nousua tuleville vuosille.

Yksi esimerkki energialähteen vaihdon ja energiatehokkuuden parantamisen yhdistämisestä on vuodenvaihteen tienoilla Turun Hepokullassa valmistuva suuri saneerausprojekti. Projekti kattaa kaikkiaan seitsemän taloyhtiötä ja 26 kerrostaloa.

Danske Bankin rahoittamassa saneerauksessa korjataan kerralla kaikkien talojen julkisivut ja linjat. Samalla taloihin rakennetaan esimerkiksi kaukolämmön vaihdot maalämpöön ja poistoilman lämmöntalteenotot. ”Saneeraus pienentää Hepokullan talojen energiankulutusta lähes 50 prosenttia, josta energialähteen vaihto kattaa vain noin 20 prosenttiyksikköä. Energiaremontti saavuttaa täyden potentiaalinsa, kun energialähteen vaihtoon yhdistyy kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen”, Roihu sanoo.

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme – asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com


Muuta luettavaa muualta

Apple Pay maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset

Apple Pay maksaminen on helppoa. Teet ostoksia helposti ja turvallisesti omalla iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi tai Mac-tietokoneellasi. Maksaminen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa on mahdollista näillä laitteilla yhdellä kosketuksella tai vilkaisulla, ilman,että sinulla on muovikorttia. 


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Taloyhtiöt hakevat nyt lainaa energiaremontteihin – moni talo päästää lämmön harakoille”

Vastaa