Vinkki: Energiaa säästävät kodinkoneet ja hellävarainen pyykinhoito

Korkeiden sähkönhintojen vuoksi kodin sähkönkulutusta on pidettävä yhä tarkemmin silmällä. Suomalaiset ovat lisäksi yhä tietoisempia vaatteiden kestävästä hoidosta. Energiatehokkuuden lisäksi on tärkeää, että kodinkoneet tukevat vaatteiden pitkäikäisyyttä käsittelemällä vaatteet mahdollisimman hellävaraisesti. Tästä syystä LG haluaa jakaa parhaat vinkkinsä kestävän pesutuvan luomiseksi sekä energiankulutuksen että vaatehuollon näkökulmasta.

Toiminnoilla on väliä

Vanhan pyykinpesukoneen ja kuivausrummun vaihtaminen älykkäämpiin ja energiatehokkaampiin malleihin säästää energiaa, aikaa ja helpottaa arjen pyöristystä. Suurikapasiteettinen pesukone tarkoittaa harvempia pyykkikertoja, ja älykkäät ominaisuudet tarjoavat joustavuutta ja tehokkuutta: ajastintoiminto mahdollistaa pesukoneen käytön yösähköllä ja automaattinen annostelu säästää niin luontoa kuin vaatteitakin. LG:n automaattisesti annostelevien pesukoneiden huuhteluaineen annostelulokeroa voidaan käyttää lisäpesuaineelle, jolloin pesukone voi annostella itse itsensä jopa 35 pesukertaa varten. Uudemmat, älykkäät pesukoneet tunnistavat pyykin painon lisäksi myös kankaiden laadun ja säätävät pesuohjelman asetukset niin, että pyykki käsitellään aina mahdollisimman hellävaraisesti. Tämä säästää kankaita ja pidentää vaatteiden käyttöikää.

Pesutupa 2.0

Älykkään ja energiatehokkaan pesukoneen ja kuivausrummun lisäksi pesuhuoneen varustusta voidaan täydentää LG Styler -höyrykaapilla. Höyrykaapin edut ovat moninaiset: se raikastaa vaatteet käyttökertojen välillä harventaen pesutiheyttä, suoristaa kuidut sekä poistaa hajuja ja allergeenejä. Höyrykaappia voidaan lisäksi käyttää sellaisten vaatteiden raikastamiseen, jotka muutoin vaativat erityiskäsittelyä, kuten kuivapesua. Puhdasta vesihöyryä puhdistukseen käyttävä höyrykaappi on lisäksi pesukonetta hellävaraisempi sekä vaatekaapin sisällölle että ympäristölle. Harvemmat pesukerrat ja erityinen hellävaraisuus säästävät kankaita pidentäen vaatteiden elinkaarta. Kaappi kuluttaa lisäksi huomattavasti vähemmän sähköä ja vettä pesukoneeseen verrattuna.

Vinkkejä energiansäästöön ja kestävän kehityksen mukaiseen pesutupaan

 • Valitse kodinkoneita, joilla on paras energialuokitus (pesukoneilla A ja kuivausrummuilla A+++).
 • Pidennä vaatteiden käyttöikää harventamalla pesuväliä ja huoltamalla kankaat oikein.
 • Älä pese turhaan; usein huolloksi riittää vaatteiden tuuletus tai raikastaminen höyryohjelmalla
 • Ajoita pesu yöksi, jolloin sähkön hinta on alhaisempi, älykkäiden ominaisuuksien avulla.
 • Älä pese puolikkaita koneellisia. Vaikka kone tunnistaa pyykin painon, se ei tarkoita, että lasti tulisi puhtaaksi suhteessa vähemmällä määrällä vettä ja energiaa.
 • Käytä räätälöityjä pesuohjelmia sen sijaan, että valitsisit aina perusohjelman. Esimerkiksi ympäristöohjelmat kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin tavalliset ohjelmat.
 • Pese alhaisemmassa lämpötilassa. Useat pyykinpesuaineet aktivoituvat jo 30 asteessa eivätkä arkivaatteet ilman hankalia tahroja tarvitse tämän kovempia lämpötiloja.
 • Kuivaa alhaisemmissa lämpötiloissa. Tämä vie vähemmän energiaa ja rasittaa vaatteita vähemmän.
 • Käytä automaattista annostelua. Pesuainetta tarvitaan usein vähemmän kuin luulisi. Automaattisen annostelun toiminto tietää riittävän määrän käyttäjän puolesta.
 • Vältä valmiiden huuhteluaineiden käyttöä sekoittamalla etikasta ja vedestä ekologinen vaihtoehto pehmentämään pyykkiä ja vähentämään staattisuutta. Tuoksuista nauttiva voi lisätä tipan tai pari eteeristä öljyä seoksen joukkoon.

Lähde: LG


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

Talvilomalle tekemistä perheille Helsingissä 2023

Talviloma Helsingissä ja muualla, aikaisemmin ja edelleen yleisesti myös hiihtoloma on Suomessa koulujen kevätlukukaudella helmi-maaliskuussa pidettävä vajaan viikon eli viiden päivän mittainen, maanantaista perjantaihin kestävä loma. Sen ajankohta vaihtelee nykyään maakunnittain ja lomat on porrastettu kolmelle viikolle. Tutustu tekemistä talvilomalle aiheeseen.

Asuntolainaa otetaan myös sijoitusasunnon ostamista varten

Asuntolainan lisäksi monet ihmiset harkitsevat sijoitusasunnon hankkimista. Sijoitusasunnon hankkiminen tarkoittaa asunnon ostamista tarkoituksena vuokrata se edelleen. Sijoitusasunto sijoituksena, joka voi tuottaa lisätuloja vuokratuottojen muodossa. Sijoitusasuntolaina voi olla myös yksi vaihtoehto asunnon hankkimista varten.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa