Näillä kolmella keinolla säästät eniten sähköä

Halvinsähkösopimus.fi sähkövertailusivusto laati suuren listan sähkönsäästövinkeistä, 10.10.2022 alkaneen energiansäästöviikon kunniaksi. Samalla sivusto selvitti, mistä sähköä oikeasti kannattaa säästää.

 • Sähköllä lämpenevät asunnot kuluttavat 2/3 huoneiston sekä veden lämmitykseen.
 • Toisiksi suurimmat energiasyöpöt ovat kodinkoneet sekä sauna
 • Sisälämpötilan alentaminen asteella sekä saunan käytön puolitus voivat tuoda jopa 5% energiansäästön aikaiseksi
 • Ota mukaan myös muita energiansäästövinkkejä, niin energiankulutus pienenee varmasti

Nämä keinot tehoavat parhaiten

Energian säästäminen kannattaa aloittaa suurimmista energiasyöpöistä käsin. Siellä missä sähköä kulutetaan eniten, saa sitä helpoiten myös vähennettyä.

Sähkö on kalleimmillaan klo 16.00-20.00 välisenä aikana, minkä vuoksi tätä energiaruuhkaa kannattaa välttää. Vaikka säästäminen ei vaikuta niin paljoa kiinteän sähkösopimuksen omaaviin talouksiin, toivotaan heidänkin osallistuvan energiatalkoisiin.

Näin sähkö olisi mahdollisimman edullista kaikille, kun sähkön kulutusta saataisiin pienennettyä.

Tutustu tärkeimpiin vinkkeihin:

Huonelämpötilan säätäminen alemmaksi

Sähkölämmitteisissä huoneistossa jo yhden lämpöasteen vähentäminen voi säästää sähkönkulutusta jopa 5 prosenttia. Koska lämmittäminen vie energiasta noin puolet, pienilläkin muutoksilla voi saada aikaiseksi suuria säästöjä.

Jos mahdollista, kannattaa lämpötilaa säätää asuinhuoneesta riippuen yksilöllisesti. On esimerkiksi tutkittu, että viileässä nukkuminen tekee hyvää elimistölle.

 • Talon ollessa tyhjillään; laske lämpötilaa entisestään
 • Laske lämpötilaa vähintään 1 aste koko huoneistossa
 • Hyödynnä takan, uunin sekä saunan läpöä sekä mahdollista lämmön ajastusta

Sauno harkiten

Sauna – siellä huolet kaikkoavat! Ei kuitenkaan välttämättä enää, jos höyryn seassa täytyy miettiä joka sekunti nousevaa sähkölaskua. Sauno siis mukavammalla mielellä suunnittelemalla saunominen fiksusti.

Sähkökiukas voi viedä jopa 5% siivun sähkölaskusta. Saunomista kannattaa välttää etenkin sähkön kulutuksen ruuhka-aikaan. Tarkistathan siis nämä seikat:

 • Vanha kiuas voi olla todellinen energiasyöppö – varmista kiukaasi energialuokka
 • Myös jälkilämmöistä voi nauttia tai lämmittää kotia
 • Sauno pikaisesti ja sammuta kiuas heti, kun mahdollista

Käytä kodinkoneita energiatehokkaasti

Noin 10% sähköstä kuluu yleensä kodinkoneiden käyttöön. Vesi sekä lämmitys vievät sähköstä isoimman osan. Hyvänä kakkosena tulevat kodinkoneet.

Parhaimmat vinkit energiatehokkaaseen käyttöön:

 • Pese vain täysiä koneellisia
 • Pyykit kuivuvat telineellä
 • Tarkista kodinkoneidesi energialuokka

Astetta alemmas: Halvinsähkösopimus.fi mukana kampanjassa

Halvinsähkösopimus.fi on Astetta alemmas-energiansäästökampanjan kumppani. Sivusto haluaakin omalta osaltaan vaikuttaa niin kuluttajien, kuin yrittäjien energiankäyttöön jakamalla helppoja ja konkreettisia keinoja sähkön säästämiseen.

Kampanjan tavoitteena on varmistaa niin tavallisten kotitalouksien, kuin myös yritysten ja organisaatioiden energiansaanti myös tulevan talven aikana, jolloin sähköstä tulee olemaan pulaa.

Kuten kampanjan nimi jo antaa ymmärtää – lämmityksen alentaminen on yksi suurimmista ja konkreettisimmista teoista, johon me kaikki voimme vaikuttaa. Jos suurin osa suomalaisista osallistuisi energiatalkoisiin, saisimme huimia tuloksia aikaan.

Tutustu tarkemmin energiatehokkaisiin vinkkeihin ja lue koko laaja-alainen selvitys täällä.

Lähde: MyNewsDesk


EnergiaRemontit.com vinkki:

Sähkön säästäminen kannattaa aloittaa NYT, sillä uudet sähkön hinnat ovat alkaneet monessa taloudessa ja tulevat sähkölaskut saattavat olla kukkarolla liian iso menoerä. Aloita siis säästäminen nyt. Tutustu myös vertaaliittymat.fi sivustoon. Sivuilta löydäy moi liittymät ja muita eri liittymiä, joista voisit löytää sopivan itsellesi tai lapsellesi.


Muuta luettavaa muualta

Netistä lainaa arjen tarpeisiin

Välillä tulee tilanteita, että tarvitset lainaa arjen menoihin. Jos tarvitset lainaa esimerkiksi harrastuksiin, remonttiin tai vaikka auton korjaukseen, niin tutustu eri lainoihin netistä. Netistä laina voi olla nopeampaa kuin itse konttorilla käynti.

Nettilainat.fi sivustolta löydät mm. Autolaina , Matkalaina , Yritysrahoitus , Vertaislainat ja paljon muuta tarjontaa. Käy tutustumassa nettilainat.fi sivustoon.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Näillä kolmella keinolla säästät eniten sähköä”

Vastaa