Miksi Oomi sähkösopimus kannattaa – tarkista samalla mistä sähkösopimus koostuu

Aurinkopaneeli

Sähkösopimuksen valinta ja tarkistaminen on keskeinen osa kodin taloudellista hallintaa. Sähkön hinta vaihtelee markkinoilla, ja sopimuksen huolellinen valinta voi tuoda merkittäviä säästöjä vuositasolla.

Oomi Energia, jonka perustajina toimivat Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö sekä Oulun Sähkönmyynti Oy ja sen osakkaat: Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia, on energiayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen sujuvaa sähköä, hyödyllisiä palveluita ja ihmislähtöistä asiakaspalvelua aina kilpailukykyiseen hintaan. Yritys syntyi, kun nämä alueelliset toimijat päättivät yhdistää voimansa ja luoda jotain uutta asiakkaidensa hyväksi.

Oomi sähkösopimus on kotimainen vaihtoehto

Oomin toiminta perustuu kolmeen keskeiseen arvoon: edullisiin hintoihin, selkeisiin palveluihin ja ihmisläheiseen asiakaspalveluun. Yhtiö on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen kustannustehokkaita ratkaisuja, mikä näkyy niin heidän hinnoittelussaan kuin palveluidensa rakenteessakin. Oomi Energian palveluvalikoima on suunniteltu niin, että asiakkaat voivat helposti ymmärtää ja hyödyntää eri vaihtoehtoja, mikä tekee sähkösopimuksen valinnasta ja hallinnasta vaivatonta.

Vaikka Oomi palvelee asiakkaita valtakunnallisesti, se pitää yllä paikallisia juuriaan. Tämä tarkoittaa, että vaikka toiminta on laajaa, yhtiö säilyttää paikallisen lähestymistavan asiakaspalvelussaan ja yhteisösuhteissaan. Tämä paikallinen näkökulma näkyy myös siinä, miten Oomi osallistuu ja tukee paikallisia yhteisöjä ja projekteja.

Yhtiön perustajat, jotka edustavat laajaa kirjoa suomalaisia energiatoimijoita, ovat tuoneet mukanaan vuosikymmenten kokemuksen ja asiantuntemuksen alalta. Tämä kokemus yhdistettynä innovatiiviseen otteeseen ja asiakaskeskeiseen ajattelutapaan tekee Oomi Energiasta vahvan toimijan energiamarkkinoilla. Heidän yhteinen visionsa ja yhteistyönsä ovat luoneet perustan yritykselle, joka pyrkii jatkuvasti parantamaan ja mukautumaan asiakkaidensa tarpeisiin.

Oomi Energian toimintatapa korostaa, että asiakkaan etu on aina etusijalla. Olipa kyseessä sitten sopimuksen valinta, energiankulutuksen hallinta tai asiakaspalvelukokemus, Oomi pyrkii varmistamaan, että jokainen asiakas saa parasta mahdollista palvelua. Yrityksen läpinäkyvä ja reilu toimintamalli, yhdistettynä sen vahvaan sitoutumiseen asiakkaidensa hyvinvointiin, tekee siitä luotettavan ja arvostetun kumppanin niin yksityisille kuluttajille kuin yritysasiakkaillekin.

Katso tästä: Oomi Energia tarjous: voimassa 23.1. 2024 alkaen
Sähkön myyntihinta 9,49 c/kWh ja kk hinta 4,90€

Sähkön hinnan vaihtelu

Sähkön hinta on altis markkinoiden vaihteluille. Hintavaihtelut johtuvat monista tekijöistä, kuten tuotantokustannuksista, sääolosuhteista ja poliittisista päätöksistä. Säännöllinen hintavertailu ja sopimuksen tarkistus auttavat varmistamaan, että maksat sähköstä kilpailukykyisen hinnan.

Eri sopimustyypit

Sähkösopimuksia on erilaisia, ja jokainen sopimustyyppi sopii erilaisiin tarpeisiin. Määräaikaiset sopimukset tarjoavat hinnan vakauden tietyn ajanjakson ajan, kun taas toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat joustavampia, mutta niiden hinnat voivat vaihdella enemmän. Ymmärrys eri sopimustyyppien eduista ja haitoista on avainasemassa oikean sopimuksen valinnassa.

Sähkösopimuksen valinnan kriteerit

Valittaessa sähkösopimusta, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä. Näitä ovat muun muassa sopimuksen hinta, sopimuskauden pituus, sähkön alkuperä ja lisäpalvelut.

 • Hinta
  Hinta on usein ensisijainen kriteeri sähkösopimusta valittaessa. Vertaile hintoja huolellisesti ja ota huomioon mahdolliset lisämaksut ja alennukset.
 • Sopimuskauden pituus
  Määräaikainen sopimus voi tarjota hinnan vakautta, mutta se sitoo sinut sopimukseen tietyn ajan. Toisaalta, toistaiseksi voimassa oleva sopimus tarjoaa joustavuutta, mutta hinta voi nousta markkinatilanteen muuttuessa.
 • Sähkön alkuperä
  Yhä useammat kuluttajat arvostavat ympäristöystävällistä sähköä. Uusiutuvista lähteistä, kuten tuuli- ja aurinkovoimasta tuotettu sähkö, on ympäristön kannalta kestävä valinta.
 • Lisäpalvelut
  Joissakin sähkösopimuksissa tarjotaan lisäpalveluita, kuten sähkönkulutuksen seurantatyökaluja. Nämä palvelut voivat auttaa hallitsemaan sähkönkulutusta ja säästämään kustannuksissa.

Sähkösopimuksen tarkistamisen hyödyt

Säännöllinen sähkösopimuksen tarkistus takaa, että sopimus vastaa nykyisiä tarpeitasi ja markkinatilannetta. Hyödyt ovat sekä taloudellisia että käytännöllisiä.

 • Taloudelliset säästöt
  Aktiivinen sopimusten vertailu ja tarkistaminen voi johtaa merkittäviin säästöihin vuositasolla. Markkinoiden hintavaihtelut voivat tehdä toisesta sopimuksesta huomattavasti edullisemman.
 • Ympäristötietoisuus
  Sähkösopimuksen tarkistaminen antaa mahdollisuuden valita ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Uusiutuva energia on tärkeä osa kestävää kehitystä.
 • Joustavuus ja mukautuvuus
  Elämäntilanteesi muuttuessa myös sähkön tarpeesi voi muuttua. Säännöllinen tarkistus varmistaa, että sopimus vastaa muuttuneita tarpeitasi.

Näin vertailet sähkösopimuksia

Sähkösopimusten vertailu ei ole monimutkaista, mutta se vaatii hieman aikaa ja huolellisuutta. Tässä muutamia vinkkejä vertailuun.

 1. Käytä vertailutyökaluja: Verkossa on useita työkaluja, jotka auttavat vertailemaan eri yhtiöiden tarjoamia sähkösopimuksia.
 2. Tutki sopimusehdot huolellisesti: Ei riitä, että katsoo vain hinnan. Tarkista myös sopimuksen kesto, irtisanomisehdot ja mahdolliset lisämaksut.
 3. Arvioi oma kulutuksesi: Tunnista oma sähkönkulutuksesi määrä ja profiili. Tämä auttaa valitsemaan sopimuksen, joka vastaa parhaiten tarpeitasi.
 4. Ota huomioon asiakaspalvelun laatu: Asiakaspalvelun laatu ja saatavuus ovat tärkeitä tekijöitä, varsinkin jos tulee ongelmia tai kysyttävää.

Yhteenveto

Sähkösopimuksen tarkistaminen ja vertailu ovat tärkeitä toimenpiteitä kodin taloudellisen hallinnan kannalta. Sopimuksen valinnassa tulee ottaa huomioon monia tekijöitä, kuten hinta, sopimuksen kesto, sähkön alkuperä ja lisäpalvelut. Säännöllinen tarkistus takaa, että maksat sähköstä oikeudenmukaisen hinnan ja että sopimus vastaa tarpeitasi.

Oomi Energia – Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mikä on Oomi Energia? Oomi Energia on suomalainen energiayhtiö, joka tarjoaa sähkösopimuksia sekä muita energiaan liittyviä palveluita. Yhtiön perustajina toimivat useat alueelliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia ja Lahti Energia.

Mitä palveluita Oomi Energia tarjoaa? Oomi Energia tarjoaa asiakkailleen monipuolisia sähkösopimuksia, joihin sisältyy kilpailukykyisiä hintoja ja erilaisia lisäpalveluita. Yhtiö keskittyy tarjoamaan myös ympäristöystävällisiä sähkövaihtoehtoja.

Miten voin tehdä sähkösopimuksen Oomin kanssa? Sähkösopimuksen tekeminen Oomin kanssa on helppoa. Voit tehdä sen kätevästi verkossa Oomin verkkosivuilla, soittamalla asiakaspalveluun tai vierailemalla Oomin toimipisteessä.

Mikä tekee Oomi Energiasta erilaisen? Oomi Energia erottuu markkinoilla paikallisten juuriensa, kilpailukykyisten hintojensa ja asiakaslähtöisen palvelunsa ansiosta. Yhtiö tarjoaa myös laajan valikoiman ympäristöystävällisiä sähkövaihtoehtoja.

Onko Oomi Energia ympäristöystävällinen? Kyllä, Oomi Energia panostaa ympäristöystävällisiin energiaratkaisuihin. Se tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden valita uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä.

Miten Oomi Energia huolehtii asiakaspalvelusta? Oomi Energia panostaa vahvasti laadukkaaseen ja ihmisläheiseen asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse ja chatin kautta, ja se tarjoaa asiantuntevaa apua ja neuvontaa sähköön liittyvissä kysymyksissä.

Voinko vaihtaa nykyisen sähkösopimukseni Oomiin? Kyllä, voit vaihtaa nykyisen sähkösopimuksesi Oomi Energiaan. Oomi hoitaa sopimuksen vaihtoon liittyvät käytännön asiat puolestasi, mukaan lukien nykyisen sopimuksesi irtisanomisen.

Mitä tapahtuu, jos muutan? Jos muutat, voit siirtää Oomi Energian sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseen. Ota yhteyttä Oomin asiakaspalveluun muuton yksityiskohdista ja sopimuksen siirrosta


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

23 kommenttia artikkeliin ”Miksi Oomi sähkösopimus kannattaa – tarkista samalla mistä sähkösopimus koostuu”

Vastaa