Valoe Oyj:n ja Itä-Helsingin Lasi Oy:n yhdessä kehittämä lasi-innovaatio muuttaa rakennusten lasipinnat aurinkoenergiavoimaloiksi

Aurinkosähköteknologiaan erikoistunut suomalainen Valoe Oyj ja lasirakentamiseen erikoistunut Itä-Helsingin Lasi Oy julkaisevat tänään 8.11.2023 Valoe Decorate -aurinkoenergialasiratkaisun, jossa rakennusten kiinteät lasipinnat keräävät aurinkoenergiaa. Aurinkokennot, jotka tuottavat auringonvalosta sähköä, on integroitu lasirakenteen sisälle ja kennojen keräämä aurinkoenergia johdetaan suoraan kiinteistön sähköjärjestelmään ja sen omaan käyttöön. Kotimainen innovaatio tulee valtakunnalliseen tuotantoon vuoden 2024 aikana.

Valoe Oyj:n ja Itä-Helsingin Lasin yhdessä kehittämän aurinkoenergialasiratkaisun avulla rakennuksen lasipinnat tuottavat kiinteistölle puhdasta sähköä sekä parantavat rakennuksen energiaomavaraisuutta sekä energiatehokkuutta.

Tuotekehityksessä näkyvät molempien yritysten erikoisosaaminen: Valoen innovaatio yhdistää aurinkosähköteknologian laminoituun ja karkaistuun tuplalasirakenteeseen. Itä-Helsingin Lasi puolestaan vastaa lasirakenteista ja -järjestelmistä sekä ratkaisun myynnistä ja asennuksesta. Lasit valmistetaan Valoen tehtailla Juvalla. Valoe Decorate -ratkaisut sopivat julkisivuihin, ikkunoihin, kattoikkunalaseihin, lämpölaseihin ja parvekkeiden kaidelasituksiin.

”Itä-Helsingin Lasi tunnetaan vaativien lasirakenteiden erikoisosaajana. Nyt pääsemme viemään eteenpäin vihreää siirtymää, kun Valoen valmistama ja meidän asentamamme aurinkoenergialasi kerää energian suoraan talteen kiinteistöön”, Itä-Helsingin Lasin toimitusjohtaja Tapio Torro kertoo.

”Puhtaan ja turvallisen aurinkoenergian käytön edistäminen on toimintamme ydin. Olemme ylpeitä suomalaisesta innovaatiostamme, jonka avulla Suomessakin kiinteistöjä voidaan muuttaa aurinkoenergian tuottajiksi. Maantieteellisesti Suomen valo-olosuhteet ovat haastavat, joten eri tyyppisten pintojen mahdollisimman tehokas käyttö on viisautta”, Valoe Oyj:n toimitusjohtaja Iikka Savisalo sanoo.

Aurinkonenergia muuntuu suoraan kiinteistön käyttämäksi sähköksi

Uusille aurinkoenergiaratkaisuille on kysyntää, mihin myötävaikuttaa myös EU:n peräänkuuluttama hiilineutraalius. Lasirakenteeseen integroidun aurinkovoimalaratkaisun vuoksi lasijulkisivujen, lämpölasien ja kattolasien pinta-ala voidaan hyödyntää täysimittaisesesti. Lisäksi – verkosta ostettavaa sähköä tarvitaan vähemmän.

Itä-Helsingin Lasin toimitusjohtajan Tapio Torron mukaan vastaavanlaisia räätälöityjä aurinkoenergialasiratkaisuja ei ole tällä hetkellä markkinoilla. Valoe Decorate -aurinkoenergialaseissa sähköä tuottaa Valoen IBC-kennoja käyttävä erikoislasi. Tekniikka on periaatteessa samaa kuin aurinkopaneeleissa: kun lasit on valmistettu ja asennettu, niiden auringonvalosta keräämä tasavirta johdetaan invertteriin. Se puolestaan muuttaa tasavirran kiinteistön käyttövirraksi.

Ratkaisu soveltuu uudisrakennuksiin ja korjausrakentamiseen

Valoe Decorate -aurinkoenergialasiratkaisu sopii sekä korjaus- että uudisrakennuskohteisiin. Uudisrakennuksissa se mahdollistaa energiatehokkaiden ratkaisujen tekemisen jo suunnitteluvaiheessa. Energiatehokkuuden lisäksi kiinteisiin rakenteisiin integroitavalla lasiratkaisulla on esteettinen arvo. Lasien kuviointi voidaan räätälöidä kohteen mukaan ja niihin pystytään toteuttaman digiprinttauksella taideteosmaisia kuvioita. Asennuskohteesta riippuen paneelit voivat olla osittain läpinäkyviä.

Tiedote / Lähde: Itä-Helsingin Lasi


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa