Carunan kysely: Suurin osa on muuttanut sähkönkäyttöään

Caruna teki verkkoalueellaan kyselyn aurinkopaneelien omistajille. Moni aurinkopaneelit hankkinut on tehnyt muutoksia sähkönkäyttöönsä saadakseen kaiken tuotetun sähkön omaan käyttöön. Sen sijaan sähkökuormanohjauspalvelua käyttää vielä harva.

Carunan syyskuussa 2023 tekemän kyselyn mukaan suurin osa (90 %) aurinkopaneelit hankkineista on tyytyväinen hankintaansa. Vain pieni osa (3 %) ei ole hankintaan lainkaan tyytyväinen.  

Moni paneelit omistava on tehnyt sähkönkäyttöönsä vaikuttavia valintoja, kuten vaihtanut polttomoottoriauton sähköautoon (30 %) tai kiinteistön lämmityksen maalämpöjärjestelmään tai lämpöpumppuun (39 %).  

“Saunominen on kivaa ilmaiseksi” – moni ajoittaa sähkönkäytön aurinkoiselle päivälle 

Suurin osa vastaajista (73 %) on ajoittanut sähkönkäyttöä niin että saa aurinkopaneelien tuotannosta kaiken hyödyn irti. Vastaajista moni on esimerkiksi käyttänyt kodinkoneita tai lämmittänyt käyttövettä aurinkoisella säällä. Kyselyn avovastauksissa mainittiin usein saunomisen siirtäminen valoisille tunneille. 

“Ensinnäkin on hienoa, että Carunan asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä paneelihankintoihin, sillä haluamme toki jakeluverkkoyhtiönä mahdollistaa siirtymän uusiutuviin energianlähteisiin. Olen myös positiivisesti yllättynyt siitä, että niin moni vastaajista on aidosti miettinyt omaa sähkönkäyttöään. Uskon, että oman sähkönkäytön seuranta ja oikea ajoittaminen tulevat ihmisiltä tulevaisuudessa rutiinilla”, Carunan innovaatiopäällikkö Matti Uusipaasto sanoo.  

Yllättävin kyselytulos on se, että suurin osa (85 %) Carunan alueen aurinkopaneeli omistajista ei hyödynnä sähkökuormanohjauspalvelua, vaikka sellainen on tarjolla maksutta. Puolelle vastaajista ohjauspalvelu ei ole tuttu.  

“Sähkökuormanohjauspalvelun voivat aktivoida käyttöön kaikki Carunan asiakkaat, joiden sähkömittarille on kytketty ohjattavia sähkölaitteita kuten varaavaa sähkölämmitystä tai lämminvesivaraaja. Palvelun avulla pientalossa asuva asiakas voi ohjata laitteita käynnistymään ajastetusti sopivaan ajankohtaan. Palvelu löytyy Caruna Plussasta”, Carunan liittymä- ja tuotantoliittämisen prosessipäällikkö Maria Kinnunen sanoo. 

Kaksisuuntaiseen lataukseen pystyvän VG2-sähköauton on hankkinut vain 3,5 prosenttia vastaajista. Erillisen sähkövaraston eli akun on hankkinut 6 prosenttia vastaajista. Kuitenkin sellaisen hankkimista tulevaisuudessa harkitsee vastaajista neljäsosa (25 %). 

Kyselyssä selvitettiin asiakkaiden toiveita digipalveluille 

Kyselystä selvisi, että joka kymmenes pientuottaja seuraa omaa tuotantoaan tunneittain Caruna Plussasta. Varttitason tuotantotietoja ei juurikaan nähty tarpeellisiksi. Lähes puolet (40 %) Carunan asiakkaista seuraa omia sähkönkulutustietojaan päivittäin tai viikoittain ja neljäsosa (26 %) kuukausittain. Caruna Plussasta ei näe sähköpörssin spot-hintoja, mutta yli puolet (56 %) vastaajista olisi siitä kiinnostunut. 

”Kiitämme kaikkia kyselyyn vastanneita. Käymme kaikki vastaukset tarkasti läpi ja arvioimme, mitkä uudet ominaisuudet hyödyttäisivät niin meitä kuin asiakkaitakin”, Kinnunen sanoo.  

Kyselytutkimus teetettiin Carunan henkilöasiakkailla, jotka ovat hankkineet aurinkopaneelit. Vastaajia kyselyyn saatiin lähes 5 000 eri puolilta Carunan jakeluverkkoaluetta. Caruna on pääasiallinen sähkönjakelija 57 kunnassa Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa sekä Koillismaalla. 

Tiedotteen lähde: Caruna (STT)


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Miksi tarvitset älypuhelimelle panssarilasia?

Älypuhelimen panssarilasi tarjoaa monia etuja. Se suojaa näyttöä naarmuilta ja rikkoutumiselta, mikä voi olla kallista korjata. Lisäksi se säilyttää näytön selkeyden ja herkkyyden, joten käyttökokemus säilyy optimaalisena. Panssarilasi on edullinen vakutuus älypuhelimelle kuin koko näytön korjaaminen.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen. Tutustu tästä: Google Pay Nordea oppaaseen.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa