Ukrainan sodan seuraukset kannattelevat energiaturpeen tuotantoa

Turvetta tuotettiin viime kesänä edellisvuotta enemmän, mutta asetettuihin tavoitteisiin ei päästy kaventuneen tuotantokapasiteetin ja säiden takia. Venäjän hyökkäysota Ukrainassa on osaltaan kannatellut jyrsinpolttoturpeen tuotantoa.

Bioenergia ry:n keräämien tietojen mukaan turvetuotantokaudella 2023 tuotettiin jyrsinpolttoturvetta 4,0 milj. m3 (noin 4 TWh) ja palaturvetta 0,8 milj. m3 (noin 1 TWh) eli yhteensä noin 5 TWh. Viime vuonna näitä energiaturpeita tuotettiin vähemmän, yhteensä 3,6 milj.m3 (noin 3,7 TWh). Ympäristöturpeita eli lähinnä kasvu- ja kuiviketurvetta saatiin aumoihin lähes viimevuotinen määrä, noin 3 milj. m3.

– Alkukesän suotuisat kelit ja kevään mittaan vähiin käyneet turvevarastot virittivät turvetuotannon hyvään vauhtiin. Juhannukselta alkaneet sateet kuitenkin veivät pohjaa tavoitteiden saavuttamiselta. Energiapalaturpeen ja kuiviketurpeiden osalta alueellista niukkuutta on odotettavissa, toteaa Bioenergia ry:n turvevaliokunnan puheenjohtaja Pasi Rantonen.

– Lähivuosien huolto- ja toimitusvarmuuden kannalta paremminkin kesä olisi voinut mennä. Palaturpeen ja ympäristöturpeiden kysyntä jatkuu vahvana. Tuotantokyvykkyyttä on menetetty paljon viime vuosina, ja tällaisina kesinä näkyy, kuinka lyhyitä poutajaksoja mataloituneilla kentillä on paljon haastavampaa hyödyntää, sanoo Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannu Salo.

Turvetuotannossa on totuttu elämään säiden ja kysynnän mukaan. Aiemmin pystyttiin kuitenkin tuottamaan ylimääräistä ja hyödyntämään turpeen varastoitavuutta. Nyt tällaista ylivuotista puskuria ei välttämättä enää ole.

Koko jutun lähde: Bioenergia ry


Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta:

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Tehokas ja Edullinen Tietokonevalinta

Miten valita hyvä edullinen tietokone ? Valitse kannettava tietokone, joka tarjoaa hyvän suorituskyvyn ja hinta-laatusuhteen. 8 Gt RAM-muistia, SSD-levy ja moniydinsuoritin varmistavat nopean toiminnan, ja hinta jää kohtuulliseksi. Näin saat laadukkaan tietokoneen, joka sopii niin opiskeluun kuin viihteenkäyttöönkin ilman suurta budjettia.

Älylaitteiden ylitarve: Lapsi liikaa puhelimella

Nykyään lapset käyttävät älypuhelimia enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaikka teknologia tarjoaa opetuksellisia mahdollisuuksia, liiallinen näytönaika voi haitata lasten kehitystä. Lapsi tarvitsee monipuolista leikkiä, liikuntaa ja sosiaalisia kontakteja kasvaakseen terveesti. Vanhempien tulisi asettaa rajat ja valvoa ruutuaikaa varmistaakseen tasapainoisen elämäntyylin. Lasten tulisi oppia käyttämään teknologiaa vastuullisesti ja harkiten, jotta he voivat hyötyä siitä ilman haittoja. Onko sinun lapsi liikaa puhelimella ?

Stressin taustalla: Älypuhelimen liikakäyttö

Miksi älypuhelimen käyttö lisää stressiä? Nyky-yhteiskunnassa älypuhelimen liikakäyttö voi aiheuttaa huomaamatonta stressiä. Puhelimen jatkuva tarkkailu ja sosiaalisen median paine voivat vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin haitallisesti. Tutkimukset osoittavat, että älypuhelimet voivat häiritä unta ja lisätä ahdistusta. Vaikka nämä yhteydet eivät ole aina ilmeisiä, on tärkeää tiedostaa älylaitteiden vaikutukset ja asettaa rajoja niiden käytölle. Älypuhelimet voivat olla hyödyllisiä, mutta niiden harkitsematon käyttö voi vaikuttaa terveyteemme negatiivisesti.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa