Skarta Energy rakennuttaa aurinkopuiston Pälkäneelle

Skarta Energy rakennuttaa Pälkäneveden teollisuusalueelle paneeliteholtaan 5 MWp:n kokoisen aurinkopuiston. Aurinkovoimapuiston rakentamisesta on sovittu Solarigo Systems Oy:n kanssa ja rakennustyöt alkavat marraskuussa.  Puiston rakentamisen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppupuolella.

Pälkäneen kunta ja Skarta Energy solmivat kesäkuussa 2022 aiesopimuksen uusiutuvan energian ratkaisuiden selvittämisestä ja kehittämisestä Pälkäneelle. Nyt Pälkäneelle suunnitellun aurinkovoimalan rakennustyöt alkavat. Ensimmäisessä vaiheessa puisto tuottaa sähköä kantaverkkoon, mutta tulevaisuudessa, yritysalueen kehittyessä, olisi tarkoitus tuottaa omavaraista ja edullista sähköä suoraan alueen yrityksien käyttöön.

”Pälkäneen kunta on asettanut tavoitteen hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä ja tämän aurinkopuiston avulla olemme myötävaikuttamassa tämän tavoitteen saavuttamista. Ympäristönäkökulman lisäksi paikalliset uusiutuvan energian ratkaisut tuovat merkittäviä kokonaisinvestointeja kuntiin, houkuttelevat uusia toimijoita alueelle, luovat työpaikkoja sekä kasvattavat verokertymää”, sanoo Vikke Saarelainen, Skarta Energyn varatoimitusjohtaja.

”Pälkäneen kunta iloitsee suuresti, että Skarta Energy aloittaa aurinkopuiston rakentamisen Pälkäneveden teollisuusalueelle. Hanke on paitsi hieno investointi vihreän energian tuotantoon, niin myös omiaan vauhdittamaan kunnan elinvoimaa sekä kyseisen teollisuusalueen kehittymistä”, iloitsee Pauliina Pikka, Pälkäneen kunnanjohtaja.

Lähde: NYAB Oyj
Kuva: Solarigo Systems Oy


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Mikä on Älypuhelimen Panssarilasi?

Älypuhelimen panssarilasi on ohut ja kova lisävaruste, joka asennetaan matkapuhelimen näytön päälle. Se on valmistettu erityisestä lasista tai muusta kovasta materiaalista, joka on suunniteltu kestämään iskuja ja naarmuja. Panssarilasi toimii kuin kilpi, joka suojaa älypuhelimen näyttöä vaurioilta.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa