Wiser siirtää kodit pörssisähköaikaan – tieto lisää säästöä

Energian hinnan heilahtelu aiheuttaa monelle pörssisähkön käyttäjälle vaikeuksia sähkönkäytön suunnittelussa. Schneider Electricin Wiser-älykotisarjan käyttäjälle on nyt luvassa helpotusta sähkönkäytön seurantaan ja mahdollisuus ottaa muuttuvista sähkön hinnoista hyöty irti.

Markkinoilla ei toistaiseksi ole ollut tarjolla vastaavaa tuotetta, joka uniikilla tavalla pystyy hyödyntämään kotitalouksien tasolla sähkönkulutuksen seurannasta saatavaa dataa ja auttamaan sen avulla asiakasta löytämään halvimman mahdollisen sähkönkäytön tavat.

Yksi lisälaite suoristaa useamman sähkönsäästön mutkan

PowerTag on energiamittari, joka asennetaan muutamassa minuutissa sähkökeskukseen. Jos haluaa erityisesti seurata esimerkiksi sähköauton latausta, voidaan sille asentaa oma mittari. Asentaminen vaatii sähköalan ammattilaisen, mutta itse PowerTagin ohjelmointi sujuu helposti myös maallikolta puhelinsovelluksen avulla. PowerTag toimii Wiser-älykotisovelluksessa.

Laite soveltuu yhtä lailla omakotitaloihin, kerrostaloihin kuin kesämökkeihin. Laite mittaa sähkönkulutusta reaaliajassa ja kertoo jokaisen päivän tai kuukauden kulutettujen kilowattien määrän.

PowerTagin avulla voi seurata omaa sähkönkulutustaan ja oppia, millä tavoin sähköä tuleekaan käyttäneeksi.

– Kyllähän meillä kaikilla on käsitys omasta sähkönkäytöstämme, mutta PowerTagin datan avulla käsitys on varmasti oikea ja ajantasainen. Opimme, miten sähköä on käytetty ja mitkä laitteet sitä kuluttavat eniten. PowerTagin algoritmi ikään kuin haistelee, miten käytämme pesukoneita, miten toimivasti käytämme lämmitystä, minkä mittaisia jääkaapin käyntiajat ovat ja mitkä ovatkaan sähköauton latauskäytännöt, kuvailee tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electricilta.

Automaatio oppii ja opettaa, käyttäjä säästää

Jatkossa algoritmiin pohjautuvat suositukset voivat auttaa sähkön säästämisessä. Jokainen käyttäjä voi myös itse määritellä omat sähkön hinnan kipurajansa, minkä jälkeen laitteen voi ohjata esimerkiksi tiputtamaan sähköauton latauksen kalliina aikana pois päältä. Toisaalta taas edullisen sähkön aikaan laitteen voi ohjelmoida niin, että se automaattisesti kerää vaikkapa lattialämmityksen ympärille varastoon lämpöä.

Wiserin älykotijärjestelmän avulla voidaan ohjata koko kodin lämmitystä termostaattien kautta, valaistusta, pistorasioita ja myös turvalaitteiden ohjausta. 

– Automaation roolia ei osata vielä hyödyntää energiaratkaisuissa tarpeeksi. Mutta Wiserin sähkön käyttöön liittyvät, arjen sujuvuutta ja turvallisuutta helpottavat ratkaisut ovat sellaisia, että kun ne kerran ottaa käyttöön, niistä ei enää halua luopua. Rahansäästö on varmasti useimmille se tärkein motivaatio Wiserin käyttöönottoon, mutta mukana tulee paljon vaivattomuutta ja mukavuutta samalla rahalla, korostaa Hallamaa.

Lähde: Schneider Electric


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Älylaitteiden ylitarve: Lapsi liikaa puhelimella

Nykyään lapset käyttävät älypuhelimia enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaikka teknologia tarjoaa opetuksellisia mahdollisuuksia, liiallinen näytönaika voi haitata lasten kehitystä. Lapsi tarvitsee monipuolista leikkiä, liikuntaa ja sosiaalisia kontakteja kasvaakseen terveesti. Vanhempien tulisi asettaa rajat ja valvoa ruutuaikaa varmistaakseen tasapainoisen elämäntyylin. Lasten tulisi oppia käyttämään teknologiaa vastuullisesti ja harkiten, jotta he voivat hyötyä siitä ilman haittoja. Onko sinun lapsi liikaa puhelimella ?

Stressin taustalla: Älypuhelimen liikakäyttö

Miksi älypuhelimen käyttö lisää stressiä? Nyky-yhteiskunnassa älypuhelimen liikakäyttö voi aiheuttaa huomaamatonta stressiä. Puhelimen jatkuva tarkkailu ja sosiaalisen median paine voivat vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin haitallisesti. Tutkimukset osoittavat, että älypuhelimet voivat häiritä unta ja lisätä ahdistusta. Vaikka nämä yhteydet eivät ole aina ilmeisiä, on tärkeää tiedostaa älylaitteiden vaikutukset ja asettaa rajoja niiden käytölle. Älypuhelimet voivat olla hyödyllisiä, mutta niiden harkitsematon käyttö voi vaikuttaa terveyteemme negatiivisesti.

Digitaalinen Parkkikiekko: Tulevaisuuden pysäköintiratkaisu

Digitaalinen parkkikiekko on helppokäyttöinen. Se liitetään älypuhelimeen sovelluksen avulla. Käyttäjä voi valita pysäköintiajan ja aloittaa seurannan. Laitteen sisäänrakennettu GPS seuraa auton sijaintia ja aktivoituu automaattisesti, kun auto pysäköidään. Kun pysäköintiaika lähestyy loppuaan, laite lähettää ilmoituksen käyttäjälle, joka voi jatkaa pysäköintiaikaa tarvittaessa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Wiser siirtää kodit pörssisähköaikaan – tieto lisää säästöä”

Vastaa