Hitachi Energy varmistaa Suomen suurimman tuulivoimapuiston verkkoliitynnän luotettavuuden

Hitachi Energy on solminut Vestaksen kanssa RelCare™-palvelusopimuksen, jolla turvataan Mutkalammin tuulipuiston käytettävyyttä ja kustannustehokkuutta. Voimalakokonaisuus on Suomen suurin tuulipuisto yli 400 megawatin vuosituotannolla ja tulee tuottamaan sähköä noin 215 000 suomalaisen kotitalouden vuosikulutuksen verran.

Sopimuksen mukaisesti Mutkalammin tuulipuiston kolmen sähköaseman tilaa ja luotettavuutta valvoo Hitachi Energyn RelCare-palvelu 24/7. Palvelu sisältää räätälöityjä ennaltaehkäiseviä huoltotoimenpiteitä, joilla minimoidaan suunnittelemattomien seisokkien riski. Sopimuksen aikana kunkin sähköaseman riskiprofiilia seurataan RelCare-järjestelmän sisäisen riskinseurantaprosessin avulla. Se tunnistaa suorituskykyongelmat ja käynnistää korjaavan kunnossapidon ennen kuin ne vaikuttavat tuulipuiston toimintaan. Aitoon tietoon ja dataan perustuvan suunnittelun ja aikataulutuksen ansiosta tarvittavat toimenpiteet tehdään oikealla tavalla oikeaan aikaan.

RelCare on innovatiivinen, digitaalinen palvelusopimus, jolla varmistetaan, että sähköasemat täyttävät tiukat luotettavuus- ja käytettävyystavoitteet.

”On hienoa olla mukana tässä uraauurtavassa hankkeessa ja maailman korkeimmat standardit täyttävällä palvelullamme varmistamassa puhdasta tuulisähköä suomalaisiin koteihin. Haluamme toimia asiakkaidemme kumppanina elinkaaren kaikissa vaiheissa heidän matkallaan kohti kestävämpää energiatulevaisuutta”, toimitusjohtaja Matti Vaattovaara Hitachi Energy Finlandista sanoo.

Sähköasemilla on energiajärjestelmässä keskeinen rooli: niiden kautta tuulivoimalla ja muilla energialähteillä tuotettu sähkö siirretään turvallisesti ja luotettavasti sähköverkkoon ja kuluttajille. Ne ovat erittäin luotettavia energiajärjestelmän osia; on erittäin harvinaista, että sähköasemissa ilmenee ongelmia, jotka johtavat sähkökatkoksiin, mutta kun niitä ilmenee, menetykset voivat olla merkittäviä.

”Mutkalampi on poikkeuksellinen hanke. Tuulipuisto tuottaa suomalaisiin koteihin puhdasta sähköä vuosiksi eteenpäin ja tukee paikallisia yrityksiä ja urakoitsijoita. Olemme iloisia Hitachi Energyn kanssa solmitusta RelCare-sopimuksesta. Se tukee meitä Mutkalammin infrastruktuurin tehokkaassa kunnossapidossa”, sanoo Vestasin Asset Manager Dominic Cadman.

Perinteisesti kunnossapito on perustunut valmiiksi ennakolta sovittuun aikatauluun. RelCare-palvelussa huomio on valmiiksi aikataulutetun kunnossapidon sijaan ennakoivassa kunnossapidon ja riskien hallinnassa perustuen laitteiden ja laitteistojen todelliseen kuntoon. Se mahdollistaa nopean, läpinäkyvän ja dataan perustuvan päätöksenteon omaisuuden luotettavuudesta reaaliajassa.  Näin mahdollisiin haasteisiin voidaan puuttua ennen kuin niistä tulee ongelmia. Kunnossapidon ja luotettavuuden tehokas hallinta maksimoi verkkoliityntöjen suorituskykyä koko niiden elinkaaren.

RelCare-ratkaisu hyödyntää vuosikymmenien aikana kerääntynyttä dataa ja analyysejä. Se toimii asiakkaan ja Hitachi Energyn asiantuntijoiden välisen kumppanuuden kautta tavoitteena parantaa sähköinfrastruktuuria innovatiivisten ja vuosikymmenien aikana kertyneen kokemuksen kautta hyväksi havaittujen järjestelmämallien avulla.

Vestaksen kanssa tehty sopimus kattaa kolmen sähköaseman ympärivuorokautisen etävalvonnan, huollot ja huoltojen suunnittelun. Vastaava palvelusopimus turvaa häiriötöntä tuulituotantoa Suomessa jo TuuliMuukon, Saarenkylän, Joukhaisselän sekä Kuolvaara-Keulakkopään tuulipuistoissa.

Tuulisähkön tuotanto Mutkalammen tuulipuistossa on käynnistynyt vaiheittain vuosien 2022 ja 2023 aikana.  Tuulivoimalat toimittaa Vestas. Puiston on toteuttanut Mutkalampi Tuulipuisto Oy, jonka omistaa ranskalainen uusiutuvan energian tuottajayhtiö Neoen. Mutkalammin tuulipuisto sijaitsee Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Kalajoen, Kannuksen ja Kokkolan kaupunkien alueella.

Lähde ja kuva: Hitachi Energy / STT


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Amazing Race Suomi 

Amazing Race Suomi on suomalainen reality-kilpailu, joka perustuu samannimiseen kansainväliseen formaattiin. Ohjelma seuraa joukkueiden matkaa eri puolilla maailmaa, kun he suorittavat monipuolisia tehtäviä ja ratkovat arvoituksia voittaakseen kilpailun. Sarja tarjoaa jännitystä, seikkailua ja kulttuurien monimuotoisuutta, kun tiimit kohtaavat erilaisia haasteita tuntemattomissa ympäristöissä. ”Amazing Race Suomi” yhdistää kilpailun elementit matkustamisen ja tiimityön kanssa, tarjoten katsojille viihdettä ja inspiraatiota.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa