Digitaalisuus ja kodin energiatehokkuus sekä EU:n vaatimukset sulassa sovussa

Digitaalisuus ja kodin energiatehokkuus ovat yhä tiiviimmin sidoksissa toisiinsa, ja EU on asettanut tiukkoja vaatimuksia energiatehokkuuden parantamiselle. Digitaaliteknologioita käytetään nyt yhä enemmän kodin energiatehokkuuden hallintaan ja valvontaan, kuten älykkäitä termostaatteja ja valaistusratkaisuja. 80-luvulla ja 90-luvulla Nokian huippuvuosina tuntui, että Suomi oli aivan kärjessä kaikessa digitaalisuudessa. Nyt 2023 tuntuu, että olemme ainakin naapureitamme takamatkalla, mutta Keski-Eurooppaa edellä, laajakaistat ovat lähes joka kodissa ja valokuitua rakennetaan ympäri Suomea.

Esimerkiksi älykkäät termostaatit voivat tarkkailla kodin lämpötilaa ja säätää sitä automaattisesti, jotta energiaa ei tuhlata turhaan. Samoin älykkäät valaistusratkaisut voivat säätää valon määrää ja käyttöä automaattisesti, jotta energiaa säästyy.

EU on asettanut vaatimuksia esimerkiksi kodinkoneiden energiatehokkuudelle ja energiamerkintöjen käytölle. Tavoitteena on vähentää energiankulutusta ja siten pienentää ympäristövaikutuksia. Digitaaliteknologioita voidaan käyttää myös näiden vaatimusten noudattamisen seuraamiseen ja varmistamiseen.

Älykkäät termostaatit

Älykkäät termostaatit ovat yksi esimerkki kodin energiatehokkuuden parantamisesta digitaalisuuden avulla. Nämä termostaatit pystyvät säätämään kodin lämpötilaa automaattisesti ja oppimaan asukkaiden lämmitystarpeista, jolloin turhia lämmityskustannuksia voidaan välttää. Älykkäät termostaatit voidaan ohjata älypuhelimella tai tietokoneella, mikä lisää kodin hallintaa ja energiatehokkuutta.

Eu ja kodinkoneiden energiatehokkuus

Ensi vuonna on jälleen Eurovaalien aika. Vaikka nyt maalis-huhtikuussa pääpaino on omassa eduskuntavaalissa ja sen ratkaisuissa ja äänestyksissä, on monien ajatukset jo ensi vuodessa. Millaiset edustajat Suomi valitsee tuleville vuosille EU:n ja millainen on tulevaisuuden Suomi Euroopassa?

Euroopan unioni on asettanut vaatimuksia kodinkoneiden energiatehokkuudelle, ja se on johtanut kodinkoneiden suunnitteluun ja valmistukseen, joka käyttää vähemmän energiaa. EU:n energiamerkinnät auttavat kuluttajia tunnistamaan energiatehokkaimmat laitteet. Energialuokitusjärjestelmä merkitsee kodinkoneiden energiatehokkuuden asteikon A:sta G:hen, jossa A-luokka edustaa suurinta energiatehokkuutta. EU:n energiatehokkuusvaatimukset koskevat laajasti erilaisia kodinkoneita, kuten jääkaappeja, pesukoneita, ilmastointilaitteita ja valaistusta. Tämä on tärkeää ympäristön kannalta, mutta myös taloudellisesti, sillä energiatehokkaat kodinkoneet voivat säästää merkittävästi rahaa energiakustannuksissa pitkällä aikavälillä.

Kaiken kaikkiaan digitaalisuus ja kodin energiatehokkuus kulkevat käsi kädessä, kun pyritään vähentämään energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia. Digitaaliteknologiat mahdollistavat entistä älykkäämmän ja tarkemman energianhallinnan, jolloin energiankulutus voidaan minimoida ja ympäristövaikutukset pienentää.


Muuta luettavaa muualta

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Digitaalisuus ja kodin energiatehokkuus sekä EU:n vaatimukset sulassa sovussa”

Vastaa