Tarkastelussa Hehku pörssisähkö

Pörssisähkösopimuksen perusteet

Pörssisähkösopimus mahdollistaa sähkön hinnan vaihtelujen hyödyntämisen kuluttajille, sillä hinta määrittyy tunneittain Pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin mukaan. Kuluttajat voivat säästää rahaa ajoittamalla sähkönkäytön halvimmille tunneille, mutta tämä vaatii aktiivista hintaseurantaa ja kykyä sopeuttaa omaa kulutusta. Hehku pörssisähkö on yksi vaihtoehto markkinoiden monipuolisesta valikoimasta.

Joustavuus on tämän sopimuksen suurin etu, sillä määräaikaa ei ole. Voit siis vapaasti vaihtaa sopimusta tai tarjoajaa, jos löydät edullisemman vaihtoehdon. Kahden viikon irtisanomisaika antaa lisää vapautta ja hallintaa omien sähkökustannusten suhteen.

Hintavaihtelut ja niiden hallinta

Pörssisähkön hinta voi vaihdella merkittävästi, jopa päivittäin. Tämä tarjoaa säästömahdollisuuksia, kun hinta on alhainen, mutta sisältää myös riskejä hintapiikeistä. Aktiivinen tuntihintojen seuranta ja sähkönkäytön suunnittelu halvimpiin tunteihin, kuten kodinkoneiden käyttö, ovat avainasemassa.

Joustavuus sopimuksessa ja mahdollisuus nopeasti vaihtaa tarjoajaa auttavat hallitsemaan hintariskejä, sillä et ole sidottu pitkäaikaiseen sopimukseen ja voit reagoida nopeasti markkinamuutoksiin.

Lisäpalvelut

Hehku tarjoaa pörssisähkösopimuksen lisäksi muita palveluita, jotka tukevat kestävää kehitystä:

  • Uusiutuva EKOenergia: Tämä 100% uusiutuvista lähteistä tuotettu sähkö on Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelema ja maksaa 1,40 snt/kWh lisää.
  • 100% fossiiliton: Voit pienentää hiilijalanjälkeäsi valitsemalla tämän vaihtoehdon, joka maksaa 0,45 snt/kWh lisää.
  • Mikrotuotanto: Hehku pörssisähkö ostaa ylijäämäsähkösi aurinkopaneeleista Suomen markkinahinnan mukaan 0,31 snt/kWh välityspalkkiolla.

Spot-hinta selitettynä

Spot-hinta on Nord Pool -sähköpörssin määrittämä sähkön tuntikohtainen hinta. Se vaihtelee tarjonnan ja kysynnän mukaan ja on seurattavissa Nord Poolin tai Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen kautta. Spot-hintaan vaikuttavat tekijät, kuten sääolosuhteet ja tuotantokapasiteetin muutokset, tekevät hinnasta hyvin vaihtelevan.

Miten hinta muodostuu?

Pörssisähkön hinta koostuu Nord Poolin spot-hinnasta sekä sähköyhtiön omasta marginaalista ja perusmaksusta. Marginaali lisätään spot-hinnan päälle ja yhdessä nämä muodostavat lopullisen kWh-hinnan. Perusmaksu on kiinteä kuukausimaksu, joka ei riipu kulutuksen määrästä.

Kuluttajat voivat seurata hintatietoja reaaliajassa ja suunnitella sähkönkäyttöään markkinahintojen mukaan.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa