Sähkön hinta: Kuinka seurata sähkön hintaa verkossa?

Sähkön hinta on noussut viime aikoina, ja moni suomalainen miettii, miten voi säästää sähkölaskussa. Yksi tapa säästää on seurata sähkön hintaa ja optimoida kulutusta sen mukaan. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka sähkön hintaa voi seurata ja mitä hyötyjä siitä on.

Miksi sähkön hintaa kannattaa seurata?

Sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hinta on yleensä korkeammalla aamulla ja iltapäivällä, kun sähkönkulutus on suurimmillaan. Yöllä ja viikonloppuisin hinta on yleensä alhaisempi. Seuraamalla sähkön hintaa voit optimoida sähkölaitteiden käyttöäsi ja säästää rahaa.

Esimerkki: Jos tiedät, että sähkön hinta on korkea tietyllä hetkellä, voit siirtää pyykinpesun tai astianpesukoneen käytön myöhemmäksi ajankohdaksi, jolloin hinta on alhaisempi. Voit myös käyttää energiatehokkaita laitteita ja sammuttaa valot ja laitteet, kun niitä ei käytetä.

Mistä voi seurata sähkön hintaa?

Sähkön hintaa voi seurata useista eri lähteistä. Tässä on joitain suosituimpia:

 • Nord Pool: Nord Pool on pohjoismainen sähköpörssi, jossa sähkön hinta määräytyy. Nord Poolin sivuilta voi seurata reaaliaikaista sähkön hintaa ja historiadataa. https://www.nordpoolgroup.com/en/
 • Fingrid: Fingrid on kantaverkkoyhtiö, joka vastaa sähkön siirrosta Suomessa. Fingridin sivuilta voi seurata sähkön hintaa ja kulutusta sekä lukea vinkkejä sähkön säästämiseen. https://www.fingrid.fi/
 • Sähkön hinta nyt: Sähkön hinta nyt -sovellus näyttää reaaliaikaisen sähkön hinnan Suomessa. Sovelluksen avulla voit myös asettaa ilmoituksia, jotka kertovat sinulle, kun sähkön hinta on alhainen tai korkea. https://vare.fi/sahkon-hinta/sahkosaa/
 • Sähkönmyyjät: Monet sähkönmyyjät tarjoavat asiakkailleen palvelun, jonka avulla voi seurata sähkön hintaa. Sähkönmyyjän palvelun kautta voit myös saada vinkkejä sähkön säästämiseen ja optimoida sähkösopimuksesi tarpeisiisi sopivaksi.

Vinkkejä sähkön hinnan seuraamiseen

 • Valitse itsellesi sopiva seurantamenetelmä. Voit seurata sähkön hintaa joko tietokoneella, mobiilisovelluksella tai tekstiviestien avulla.
 • Aseta ilmoituksia. Voit asettaa ilmoituksia, jotka kertovat sinulle, kun sähkön hinta on alhainen tai korkea. Näin voit helposti optimoida sähkölaitteiden käyttöäsi.
 • Seuraa sähkön hintakehitystä. Sähkön hinta vaihtelee eri vuodenaikoina ja eri kellonajoina. Seuraamalla sähkön hintakehitystä voit oppia tunnistamaan milloin hinta on yleensä korkea ja milloin alhaisempi.
 • Hyödynnä sähkönmyyjän palveluja. Monet sähkönmyyjät tarjoavat asiakkailleen palvelun, jonka avulla voi seurata sähkön hintaa ja saada vinkkejä sähkön säästämiseen.

Sähkön hinnan seuraamisen hyödyt

Sähkön hinnan seuraamisella on useita hyötyjä:

 • Säästät rahaa sähkölaskussa. Kun tiedät, milloin sähkön hinta on korkea ja milloin alhaisempi, voit optimoida sähkölaitteiden käyttöäsi ja säästää rahaa.
 • Vähennät hiilijalanjälkeäsi. Sähkön tuotanto aiheuttaa usein hiilidioksidipäästöjä. Seuraamalla sähkön hintaa ja käyttämällä sähköä silloin, kun hinta on alhaisempi, voit vähentää hiilijalanjälkeäsi.

Lue myös: Väre Pörssisähkö (ykkoslohja.fi)


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa