Olisiko nyt aika: 100% vihreä sähkösopimus

-> tämä artikkeli sisältä mainoslinkin

Vihreä energia on noussut keskeiseen asemaan ympäristötietoisuuden kasvaessa. Ilmastonmuutos on tämän ajan suurimpia haasteita, ja yksi tapa vaikuttaa siihen on valita 100% vihreä sähkösopimus. Mutta mikä on vihreä sähkösopimus ja miksi nyt olisi oikea aika ottaa se käyttöön?

Mikä on vihreä sähkö?

Vihreä sähkö tarkoittaa sähköä, joka on tuotettu uusiutuvista energialähteistä, kuten tuulesta, auringosta tai vesivoimasta. Se on ympäristöystävällinen vaihtoehto fossiilisille polttoaineille, joista aiheutuu haitallisia päästöjä.

Vihreän sähkön trendit

Globaalilla tasolla vihreä sähkö on yhä suositumpaa, ja se kasvaa jatkuvasti markkinaosuudessaan. Suomessa tilanne on samansuuntainen: yhä useampi kotitalous ja yritys on siirtynyt vihreään sähköön, osittain ympäristösyistä ja osittain taloudellisista syistä.

Miten tehdä vihreä sähkösopimus?

Valitaksesi vihreän sähkösopimuksen, voit vertailla eri palveluntarjoajia ja niiden tarjoamia paketteja. Monet yritykset tarjoavat helppoja vaihtoehtoja sopimuksen tekemiseen verkossa.

Hinnoittelu

Vaikka vihreä sähkö voi aluksi vaikuttaa kalliimmalta, pitkällä tähtäimellä se voi olla taloudellisesti järkevää. Hintavertailu ja kilpailutus voivat myös auttaa löytämään edullisimman vaihtoehdon.

Hyödyt ja haitat

Vihreän sähkön hyötyjä ovat muun muassa pienemmät hiilidioksidipäästöt ja vähäisempi ympäristökuormitus. Haittapuolia on vähemmän, mutta ne voivat liittyä esimerkiksi alkuvaiheen kustannuksiin tai sopimuksen joustamattomuuteen.

Vastuullisuus ja eettisyys

Kun valitset vihreän sähkösopimuksen, teet samalla eettisen valinnan. Monet yritykset, jotka tarjoavat vihreää sähköä, noudattavat kestävän kehityksen periaatteita ja ovat sitoutuneet ympäristöystävälliseen toimintaan.

Vihreä sähkö vs. fossiiliset polttoaineet

Kun verrataan vihreää sähköä ja fossiilisia polttoaineita, ero ympäristövaikutuksissa on merkittävä. Lisäksi, pitkällä aikavälillä vihreä sähkö voi olla taloudellisesti edullisempi vaihtoehto.

Myytit ja väärinkäsitykset

On olemassa monia väärinkäsityksiä vihreän sähkön ympärillä, kuten että se olisi huomattavasti kalliimpaa tai vähemmän luotettavaa. Totuus on, että vihreä sähkö on usein yhtä kilpailukykyistä kuin perinteinen sähkö.

Yhteiskunnallinen vaikutus

Vihreän sähkön käyttö vaikuttaa positiivisesti ympäristöön ja voi auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. Sen lisäksi se luo uusia työpaikkoja ja edistää kestävää kehitystä.

Mitä voit tehdä?

Yksilönä voit vaikuttaa valinnoillasi. Valitsemalla vihreän sähkösopimuksen otat askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta. Myös yhteisöllisesti on mahdollista tehdä muutoksia, esimerkiksi osallistumalla erilaisiin kampanjoihin tai tukemalla vihreitä yrityksiä.

Luettelo: 5 syytä valita 100% vihreä sähkösopimus

 1. Ympäristöystävällisyys: Vähennä omaa hiilijalanjälkeäsi.
 2. Taloudelliset hyödyt: Pitkällä aikavälillä saatat säästää rahaa.
 3. Teknologian kehitys: Uusiutuvan energian teknologiat ovat yhä tehokkaampia.
 4. Poliittinen vaikutus: Osoita tukesi ympäristöystävällisille päätöksille.
 5. Hyvinvointi: Kuten House of Organic keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, vihreä sähkösopimus on osa terveellisempää ja kestävämpää elämäntapaa.

Lisää vihreästä investoinnista Suomessa:

EK on avannut verkkosivuilleen vihreiden investointien dataikkunan (www.ek.fi/dataikkuna). Kaikille avoimen palvelun kautta pääsee tarkastelemaan yritysten julkistamia investointisuunnitelmia niin teknologioittain, karttanäkymään paikkakunnittain kuin hankkeen vaiheen mukaisesti. Euromäärien ohella aineistoon on kerätty arviot syntyvien työpaikkojen määristä. Huom: palvelu toimii parhaiten isommalta ruudulta (tai kännykässä vaakasuunnassa).

FAQ: Usein kysytyt kysymykset

 1. Mikä on vihreä sähkösopimus?
  • Vihreä sähkösopimus tarkoittaa sähkösopimusta, jossa kaikki käytetty energia on peräisin uusiutuvista lähteistä.
 2. Onko vihreä sähkö kalliimpaa?
  • Ei välttämättä, ja hintavertailu voi auttaa löytämään edullisimman vaihtoehdon.
 3. Mistä voin tehdä vihreän sähkösopimuksen?
  • Monet sähköyhtiöt tarjoavat vihreitä sähkösopimuksia, ja sopimus on usein mahdollista tehdä verkossa.
 4. Miksi minun pitäisi valita vihreä sähkösopimus?
  • Vihreä sähkösopimus on ympäristöystävällinen ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta.
 5. Mitä ovat uusiutuvat energialähteet?
  • Uusiutuvia energialähteitä ovat esimerkiksi aurinko-, tuuli- ja vesivoima.

Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta: Mobilepay ei toimi


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa