Puolangan Vaarinkankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma nähtäville

Pohjan Voima Oy:n ja Taaleri Energia Oy:n omistama hankekehitysyhtiö Haarasuonkankaan Tuulipuisto Ky suunnittelee Puolangan kunnan alueelle Vaarinkankaalle tuulivoimaloiden aluetta. Hankealueen pinta-ala on noin 20 km2 ja sille sijoittuisi maksimissaan 12 tuulivoimalaa. Yksittäisen voimalan teho tulisi olemaan 6-14 MW ja kokonaiskorkeus enintään 350 metriä.

Kainuun ELY-keskus toimii hankkeen yhteysviranomaisena, jonka tehtävänä on toteuttaa hankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettely. YVA-menettelyn mukaisina vaihtoehtoina tarkastellaan hankkeen toteuttamatta jättämisen (VE0) lisäksi maksimivaihtoehtona (VE1) 12 tuulivoimalan rakentamista Vaarinkankaan alueelle ja (VE2) 9 tuulivoimalan rakentamista Vaarinkankaan alueelle.

Voimala-alueen liittämiseksi valtakunnan verkkoon on tarkasteltu kolmea vaihtoehtoa. vaihtoehdossa SVE1 rakennetaan uutta 400 kV -voimajohtoa noin 14 kilometriä ja vaihtoehdossa SVE2 noin 19 kilometriä. Vaihtoehdot sijoittuvat pääosin Puolangan kunnan alueelle, mutta SVE1-reitti sijoittuu eteläosassa hieman alle kahden kilometrin matkalla Paltamon kunnan alueelle ja SVE2-vaihtoehdossa voimajohdosta noin viisi kilometriä sijoittuu Vaalan kuntaan. Yhtenä vaihtoehtona (SVE0) on liittää Vaarinkankaan tuulivoimapuisto Haarasuonkankaan hankealueelle rakennettavalle sähköasemalle maakaapeleilla.

Nyt nähtävillä oleva ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä 2.11.2023 saakka. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan laatima esitys YVA-menettelyssä tehtävistä selvityksistä ja käytettävistä arviointimenetelmistä. Konsulttina selostusta laatimassa on toiminut AFRY Finland Oy. Nähtävillä olon jälkeen yhteysviranomaisella on kuukausi aikaa laatia YVA-ohjelmalausunto.

Kuulutus arviointiohjelmasta on nähtävillä 4.10.–2.11.2023 Paltamon, Puolangan ja Vaalan kuntien virallisilla ilmoitustauluilla sekä Kainuun ELY-keskuksen kuulutukset -verkkosivulla.

Lähde: ELY-keskukset
Kuva: Kainuun ELY-keskus


Muuta mielenkiintoista luettavaa

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa