Uusiutuva lämmitysöljy – ekologinen ja taloudellinen ratkaisu

Moni yhdistää öljylämmityksen ympäristöhaittoihin ja korkeisiin kustannuksiin, mutta uusiutuva lämmitysöljy haastaa nämä käsitykset. Tämä innovatiivinen tuote on valmistettu kasviöljystä ja vastuullisesti tuotetuista jäte- ja tähderaaka-aineista, mikä tekee siitä paitsi ympäristömyönteisen, myös taloudellisen. Uusiutuvalla lämmitysöljyllä voidaan saavuttaa jopa 90 prosenttia pienempi hiilijalanjälki tuotteen koko elinkaaren ajalta, eikä se sisällä lainkaan fossiilisia raaka-aineita.
– Vaikka uusiutuva lämmitysöljy voi olla hieman kalliimpaa perinteiseen verrattuna, sen monet edut, kuten päästöttömyys ja polttoaineen puhtaampi palaminen, tekevät siitä kannattavan valinnan, Lämmitysenergia Yhdistyksen toiminnanjohtaja Arto Hannula toteaa.
– Uusiutuva lämmitysöljy palaa puhtaammin, jolloin se ei nokea lämmityskattilaa. Jo yhden millimetrin kerros nokea kattilassa nostaa kulutusta noin viisi prosenttia.
– Tämä tarkoittaa kuluttajalle sitä, että lämmitykseen käytettävää polttoainetta säästyy, kun nokea ei synny. Lämmityskattilan puhdistamisen tarve myös vähenee, mikä tekee öljylämmityksestä entistä huolettomampaa. Uusiutuva lämmitysöljy on myös lähes hajutonta.

Hannula haluaa myös painottaa, että koko EU:n alueella tullaan siirtymään vähitellen uusiutuviin energialähteisiin fossiilisten polttoaineiden sijasta. Sen vuoksi öljylämmittäjälle on edullisin vaihtoehto varmistaa lämmitysjärjestelmän käytettävyys jatkossakin uusiutuvalla lämmitysöljyllä.
– Uudet polttimet toimivat jo nykyisin uusiutuvalla HVO-pohjaisella lämmitysöljyllä, mutta vanhempiin polttimiin saattaa joutua vaihtamaan liekintunnistimen.
– Mikäli poltin on jo noin 15 vuotta vanha, on edullisempaa vaihtaa se uuteen, joka toimii sitten seuraavat 15 vuotta, Hannula toteaa.

Murtamassa myyttejä öljylämmityksestä

Uusiutuva lämmitysöljy näyttää tietä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Sen käyttö vähentää huomattavasti lämmityskattiloiden nokeutumista, mikä säästää polttoainetta ja vähentää huollon tarvetta. Uusi teknologia mahdollistaa myös öljykattiloiden ja muiden lämmitysmuotojen, kuten lämpöpumppujen, yhdistämisen – tämä hybridilämmitys tarjoaa kustannustehokkaan tavan pitää koti lämpimänä ympäri vuoden.
– On tärkeää ymmärtää, että ”öljy” ei automaattisesti tarkoita ympäristöhaittoja. Uusiutuva lämmitysöljy ja hybridilämmitys ovat esimerkkejä siitä, kuinka tekninen kehitys voi tehdä perinteisestä lämmitysmuodosta sekä ekologisen että taloudellisen, Hannula sanoo.

Ympäristö ja kukkaro kiittävät

Lopulta, uusiutuva lämmitysöljy tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden tehdä vastuullisia päätöksiä sekä ympäristön että talouden kannalta. Se on moderni ratkaisu, joka yhdistää ympäristömyönteisyyden ja taloudellisuuden.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa