Vinkki: Näin säästät enerigaa kotona

Energiansäästö on tärkeää monella tasolla, sekä taloudellisesti että ympäristöllisesti. Kotona on monia tapoja säästää energiaa, ja tässä artikkelissa käymme läpi muutamia vinkkejä energian säästämiseen.

Valaistus

Valaistus on yksi kodin suurimmista energiankuluttajista. Yksi helppo tapa säästää energiaa on vaihtaa vanhat hehkulamput LED-lamppuihin. LED valot ovat energiatehokkaampia, kestävämpiä ja tuottavat vähemmän lämpöä. Lisäksi ne ovat ympäristöystävällisiä, sillä ne eivät sisällä elohopeaa. Muista myös sammuttaa valot huoneesta poistuessasi ja hyödyntää luonnonvaloa mahdollisimman paljon.

Lämmitys

Lämmitys on toinen suuri energiankuluttaja kodissa. Yksi helppo tapa säästää energiaa on pitää lämpötila alhaisempana. Jokainen aste vähentää lämmityskustannuksia noin 5%. Talvella kodin lämpötila kannattaa pitää noin 20 asteessa päivisin ja 18 asteessa öisin. Käytä myös lämpöpumppua, sillä se on energiatehokkaampi vaihtoehto kuin sähkölämmitys.

Ilmanvaihto

Ilmanvaihto on tärkeää sisäilman laadun kannalta, mutta se myös kuluttaa energiaa. Suositeltava ilmanvaihtoväli on noin kaksi kertaa tunnissa, mutta voit säätää ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Varmista myös, että ilmanvaihtokanavat ovat puhtaat ja ehjät, sillä likaiset tai rikkoutuneet kanavat kuluttavat enemmän energiaa.

Kodinkoneet

Kodinkoneet ovat myös suuria energiankuluttajia kodissa. Ostaessasi uusia kodinkoneita valitse aina energiatehokkaimmat vaihtoehdot. Tarkista myös kodinkoneiden käyttöohjeet, sillä niissä on yleensä vinkkejä energiansäästöön. Esimerkiksi pyykinpesukoneen täyttöasteen tulisi olla mahdollisimman suuri, jotta kone käyttää vettä ja energiaa mahdollisimman tehokkaasti.

Älykäs kodinohjausjärjestelmä

Älykäs kodinohjausjärjestelmä voi auttaa säästämään energiaa kodissa. Järjestelmä voi esimerkiksi sammuttaa valot automaattisesti, kun huoneessa ei ole liikettä. Lisäksi se voi säätää lämpötilaa automaattisesti esimerkiksi silloin, kun kukaan ei ole kotona tai säätää lämpötilaa eri huoneissa erikseen. Älykäs kodinohjausjärjestelmä voi myös ilmoittaa, jos jokin kodinkone on jäänyt päälle tai jos jossain huoneessa on liikaa sähkönkulutusta.

Muut vinkit energiansäästöön

On monia muitakin tapoja säästää energiaa kodissa. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Sulje ikkunat ja ovat, kun lämmität huoneita.
  • Varmista, että kodin eristeet ovat kunnossa, jotta lämpö ei karkaa ulos.
  • Pidä jääkaapin lämpötila noin 4-5 asteessa ja sulata pakastin säännöllisesti.
  • Käytä aurinkokennoja tai muita uusiutuvia energialähteitä, jos mahdollista.
  • Vältä turhaa sähkönkulutusta esimerkiksi jättämällä turhat laitteet pois päältä tai lataamalla puhelin vain tarpeen mukaan.

Energiansäästö kotona on tärkeää sekä taloudellisesti että ympäristöllisesti. Pienillä teoilla voi saavuttaa merkittäviä säästöjä, ja samalla vähentää omaa hiilijalanjälkeään. Käytä näitä vinkkejä ja keksi myös omia tapoja säästää energiaa kotona. Yhdessä voimme tehdä maailmasta hieman paremman paikan asua.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa