Kuluttajaliitto vaatii Energiavirastoa mahdollisimman pikaisesti arvioimaan sähkön kohtuullisen hinnan määrittelyn

Sähkömarkkinalaissa todetaan, että ”vähittäismyyjän, jolla on huomattava markkinavoima jakeluverkonhaltijan vastuualueella, on toimitettava vastuualueella sähköä kohtuulliseen hintaan kuluttajille”. Kuluttajaliitto vaatii Energiavirastoa linjaamaan nykyistä tarkemmin tämän laissa mainitun hinnoittelun kohtuullisuuteen velvoittavan määrittelyn toimitusvelvollisten sähkönmyyjien osalta.

”Kuluttajille tulee taata lain edellyttämä mahdollisuus ostaa kohtuuhintaista sähköä oman alueensa toimitusvelvolliselta sähkönmyyjältä”, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell painottaa.

Jokaisen jakeluverkkoyhtiön alueella toimii lain mukaan toimitusvelvollinen sähkön myyjä, jonka tulee myydä toimitusvelvollisuuden piiriin kuuluville asiakkaille sähköä kohtuulliseen hintaan.

”Energiaviraston tehtävä on nyt pikaisesti linjata hinnoittelun kohtuullisuuden vaatimukset ja arvioida, onko hinnankorotuksissa näiden tuotteiden osalta ollut perusteettomia korotuksia. Mikäli ylisuuria korotuksia havaitaan, tulee ryhtyä tarvittaviin seuraamustoimiin”, vaatii Beurling-Pomoell.

Seuraamuksia voivat olla muun muassa seuraamusmaksut tai päätös palauttaa asiakkaille liikaa maksettuja maksuja.

”Sähkömarkkinamme ovat tällä hetkellä rikki. Kuluttajan oikeustajuun ei sovi se, että jotkut sähköyhtiöt voivat tehdä hurjia voittoja tuottamalla sähköä edullisesti mutta samanaikaisesti myyden sähköä kuluttajille korkealla hinnalla ostaessaan sähköä pörssistä”, Beurling-Pomoell toteaa.

Lähteet: STT & Kuluttajaliitto


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan ja muuta

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Tutustu dna puhelimet valikoimaan, josta voit löytää itsellesi tai lapsellesi sopivan älypuhelimen vaikka tiktok videoiden videoiden varten. Esimerkiksi Apple iPhone 13 Pro on todella tehokas puhelin kuvien ja videoiden kuvaamista varten.

Netistä lainaa arjen tarpeisiin

Välillä tulee tilanteita, että tarvitset lainaa arjen menoihin. Jos tarvitset lainaa esimerkiksi harrastuksiin, remonttiin tai vaikka auton korjaukseen, niin tutustu eri lainoihin netistä. Netistä laina voi olla nopeampaa kuin itse konttorilla käynti.

Nettilainat.fi sivustolta löydät mm. Autolaina , Matkalaina , Yritysrahoitus , Vertaislainat ja paljon muuta tarjontaa. Käy tutustumassa nettilainat.fi sivustoon.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa