Vantaan Energia ja Vantaan kaupunki kutsuvat vantaalaiset mukaan energiansäästötalkoisiin

Kiertotalousenergiayhtiö Vantaan Energia ja innovaatiokaupunki Vantaa kutsuvat vantaalaiset mukaan energiansäästötalkoisiin. Energiansäästö on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan aiemmin. Siitä on hyötyä jokaiselle kotitaloudelle rahan säästämisen muodossa sekä laajemmin koko yhteiskunnalle energian riittävyyden varmistamiseksi. Vantaan Energian ja Vantaan kaupungin yhteinen energiansäästökampanja näkyy Vantaan katukuvassa, asukaslehdessä ja molempien kaikissa muissakin viestinnän kanavissa yksinkertaisina vinkkeinä kaupunkilaisille, joita jokaisen on helppo noudattaa arjessaan.

– Meistä jokaisen pienillä arjen teoilla on merkitystä. Energiankäytössä pienistä puroista syntyy suuri virta. Kun me kaikki osallistumme energiansäästötalkoisiin, sitä varmemmin energiaa riittää tulevana talvena kaikkeen tarpeelliseen ja voimme esimerkiksi välttää sähköpulatilanteen syntymisen ja sen seurauksena sähkökatkot, kertoo Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen kampanjan tavoitteista.

Energian säästäminen kannattaa aloittaa tutustumalla oman kiinteistön tai huoneiston energiankulutukseen. Säästäminen onnistuu, kun tietää oman kulutuksensa ja tunnistaa säästömahdollisuutensa. Vantaalla omaa sähkönkulutusta voit seurata Vantaan Energia Sähköverkkojen Online-palvelussa ja lämmönkulutusta Vantaan Energian Raportointikansio-palvelussa.

Energiansäästö ei ole vaikeaa. Se tarkoittaa hyvinkin arkisia asioita ja käyttötottumusten muokkaamista. Erityisen merkittävää on, jos pystyy säästämään sähkönkulutuksestaan arkiaamuisin klo 8-10 ja alkuillasta klo 16-18 välisinä aikoina. Nämä ovat niitä vuorokauden hetkiä, jolloin sähkönkulutus on tyypillisesti suurimmillaan ja pienentämällä kulutusta näinä aikoina voimme parhaiten varmistaa sähkön riittävyyden.

Vantaan Energia on edullisen ja vähäpäästöisen lämmöntuotannon edelläkävijä. Yhtiö lämmittää Vantaan jo nyt 90 % fossiilittomasti ja lähivuosina Vantaan kodit ja kiinteistöt lämpiävät täysin fossiilittomasti. Tämän jälkeen Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030. Vantaan Energian palveluvalikoimaan kuuluvat lämmityksen lisäksi myös energiatehokkuuspalvelut taloyhtiöille ja yrityksille helppoina ja edullisina palveluina. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin ja lisää asumismukavuutta. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua energiansäästötalkoisiin.

Vantaan kaupungin energiansäästötoimet

Vantaan kaupunki on säästänyt energiaa omissa kiinteistöissään, kuten kouluissa, kirjastoissa ja toimistorakennuksissa systemaattisesti jo pitkään, ja on sitoutunut Kuntien energiatehokkuussopimukseen (KETS), jolla pyritään kaupungin julkisen rakennuskannan energiatehokkuuden parantamiseen ja energiankäytön vähentämiseen. Sopimukseen sisältyy myös uusiutuvan energian käytön lisäämiseen liittyviä toimenpiteitä.

Kun toimitilat ovat tyhjillään, energiaa säästetään sammuttamalla valoja, alentamalla lämpötilaa ja vähentämällä ilmanvaihtoa – aina kuitenkin niin, etteivät muutokset heikennä sisäilman laatua. Kiinteistöistä jo noin 35-50 prosentilla on energiaa säästävä LED-valaistus. Kaupungin lähes 50 000 katuvalosta LED-valaisimia on jo noin puolet.

Energiansäästöä syntyy myös uusiutuvien energiamuotojen, kuten aurinkosähkön käytöstä. Vantaan Energia ja Vantaan kaupunki ovat yhdessä sitoutuneet kehittämään Vantaan alueen kiinteistöjen lämmityksen ja jäähdytyksen hiilineutraaleja energiaratkaisuja sekä kehittämään uusia innovatiivisia tapoja vähentää energiankulutusta. Testissä ovat esimerkiksi aurinkoenergian hyödyntäminen, energian varastointiratkaisut, kysyntäjoustoratkaisut, hukkalämmön hyödyntäminen ja kiertotalousratkaisujen lisääminen.

– Energiansäästöä on kuitenkin tarpeen edelleen tehostaa ja varautua tulevaan talveen. Seuraamme Vantaalla energiatilannetta ja kaupungin energiakustannusten kehitystä aktiivisesti, käymme vuoropuhelua muiden suurten kaupunkien kanssa ja valmistelemme uusia toimenpiteitä sähkön säästämiseksi, kertoo Vantaan energiatehokkuustyöryhmän puheenjohtaja, kaupungininsinööri Henry Westlin.

Kaupungin työyhteisöissä ekotukihenkilöt opastavat työarjen ympäristöä säästäviin tekoihin kannustaen muun muassa energiansäästöön. Ekotukihenkilöt kouluttautuvat perustoimenkuvansa ohella oman yhteisönsä ympäristöasioiden tuntijoiksi ja muun henkilökunnan opastajiksi ja innostajiksi.

Vantaan Energia Oy
Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Tuotamme lämpöä, sähköä ja energiatehokkuuspalveluita. Mahdollistamme asiakkaillemme sujuvan arjen ilmastoystävällisillä, jatkuvasti kehittyvillä palveluilla.

Energia-alalla on merkityksellinen rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Haluamme olla osa ratkaisua. Olemme kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka panostaa hiilineutraalien energiaratkaisujen löytämiseen. Luovumme fossiilisista polttoaineista vuonna 2026 ja etenemme kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

www.vantaanenergia.fi


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Vantaan Energia ja Vantaan kaupunki kutsuvat vantaalaiset mukaan energiansäästötalkoisiin”

Vastaa