Sähkösopimus kiinteällä sähköhinnalla

Sähkösopimus, jossa on kiinteä sähköhinta, tarjoaa kuluttajalle vakautta ja ennakoitavuutta. Tällaisessa sopimuksessa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, riippumatta markkinoiden vaihteluista. Tämä voi olla erityisen houkutteleva vaihtoehto tilanteissa, joissa sähkön hinnat ovat epävakaita tai kun haluat varmistaa, että sähkölaskusi summa pysyy ennustettavana.

Kiinteähintainen sopimus voi suojata kuluttajaa mahdollisilta energiamarkkinoiden hinnannousuilta. Jos markkinahinnat nousevat, kiinteähintainen sopimus takaa, että maksat vain sovitun hinnan. Tämä voi olla mielenrauhaa tuova tekijä, varsinkin jos energiamarkkinat ovat turbulenssissa tai sähkön hinta nousee nopeasti.

Katso tästä Hehku 12kk sähkösopimus: Hinta: 8,79 snt/kWh + perusmaksu 3,90 €/kkButton

Huom. Sähkön hinnat muuttuvat usein. Varmista sähkön hinta aina asiakkaan sivuilta.

Markkinatilanteen vaikutus

Kun harkitset kiinteähintaisen sähkösopimuksen tekemistä, on tärkeää ottaa huomioon vallitseva markkinatilanne. Jos sähkön hinnat ovat nousussa tai markkinat ovat epävakaat, kiinteähintainen sopimus voi tarjota taloudellista suojaa. Toisaalta, jos sähkön hinta laskee, muuttuvahintainen sopimus voi osoittautua edullisemmaksi.

Sopimuksen pituus on myös tärkeä harkintatekijä. Lyhyempi kiinteähintainen sopimus voi tarjota tilapäistä hintavakautta, kun taas pitkäkestoinen sopimus voi olla hyödyllinen pidemmän aikavälin ennustettavuuden kannalta. Muista, että markkinatilanne voi muuttua sopimuskauden aikana.

Kiinteähintaisen sopimuksen riskit

Vaikka kiinteähintainen sopimus voi tarjota vakautta, siinä on myös riskejä. Jos markkinahinnat putoavat alle sopimuksen hinnan, saatat maksaa enemmän kuin muuttuvahintaisella sopimuksella. Tämä voi olla pettymys, erityisesti jos markkinahinnat pysyvät alhaisina pitkään.

Kiinteähintaiset sopimukset saattavat sisältää myös sopimussakkoja, jos päätät vaihtaa sopimusta ennen sen päättymistä. Tämä voi aiheuttaa joustamattomuutta ja lisäkustannuksia, varsinkin jos löydät paremman tarjouksen tai tilanteesi muuttuu kesken sopimuskauden.

Valinnan tekeminen

Valitessasi kiinteähintaisen sähkösopimuksen, harkitse seuraavia tekijöitä:

 1. Nykyinen markkinatilanne: Onko sähkön hinta nousussa tai laskussa?
 2. Sopimuskauden pituus: Haluatko lyhyt- tai pitkäaikaisen sopimuksen?
 3. Riskinsietokykysi: Oletko valmis maksamaan vakauden tuomasta turvasta?
 4. Sopimuksen ehdot: Tarkista, onko sopimuksessa irtisanomis- tai sopimussakkoja.

Hyödyt ja haitat

Kiinteähintainen sähkösopimus:

 • Hyödyt:
  1. Taloudellinen ennustettavuus.
  2. Suoja hinnannousuilta.
  3. Mielenrauha epävakaissa markkinaolosuhteissa.
 • Haitat:
  1. Riski maksaa enemmän, jos markkinahinnat laskevat.
  2. Sopimussakot ja vaihtamisen joustamattomuus.
  3. Mahdollisuus, että markkinat muuttuvat sopimuskauden aikana.

Yhteenveto

Kiinteähintainen sähkösopimus voi olla hyvä vaihtoehto, kun haluat taloudellista ennustettavuutta ja suojaa hintapiikeiltä. Se tuo vakautta, mutta sisältää myös riskejä, kuten potentiaalin maksaa enemmän laskumarkkinassa ja sopimussakot. Sopimuksen valinta riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi ja markkinatilanteesta.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa