Fingrid: Olkiluoto 3 kytkeytyi irti verkosta lähivikakokeessa

Fingridin 29.11.2023 tekemän lähivikakokeen seurauksena Olkiluoto 3 kytkeytyi irti kantaverkosta. Koejärjestely oli Fingridin puolelta onnistunut. Irtikytkeytymisen syytä selvitetään voimalaitoksella. Sähköjärjestelmä toimii normaalisti.

Tiedote:
Voimalaitosten luotettavaa toimintaa kantaverkossa tapahtuvien vikojen aikana voidaan todentaa tekemällä ns. lähivikakoe. Kokeessa verkkoon tehdään voimalaitoksen lähettyvillä hetkellinen oikosulku, joka aiheuttaa samantyyppisen jännitteen notkahtamisen kuin todellinenkin esim. salamaniskun aiheuttama vika voimalaitoksen lähettyvillä.

Olkiluoto 3 on Suomen ja pohjoismaisen sähköjärjestelmän suurin yksittäinen voimalaitosyksikkö. Koko sähköjärjestelmän toimivuuden kannalta oli tärkeää varmistaa, että voimalaitos toimii vakaasti ja luotettavasti erilaisissa tilanteissa, mukaan lukien myös verkossa tapahtuvat viat. Tämän vuoksi Fingrid järjesti erillisen lähivikakokeen Olkiluoto 3:n luotettavuuden varmistamiseksi.

Olkiluoto 3:n lähivikakoetta varten Fingrid muutti Länsi-Suomessa kantaverkon kytkentää siten, että kokeen vaikutukset olivat vähäiset muille verkkoon liittyneille. Poikkeavan kytkentätilanteen vuoksi länsirannikolle kytketyn tuulivoimatuotannon määrää jouduttiin rajoittamaan kokeen aikana.

Olkiluoto 3 kytkeytyi kokeen yhteydessä irti kantaverkosta. Tapahtuman syiden selvittäminen on aloitettu voimalaitoksella.

Lähde/Kuva: Fingrid Oyj.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidentinvaalit 2024 aiheeseen.

Mobiilimaksaminen yleistyy kaupassa – Maksa ostokset käteväsi puhelimella

Miten maksaa puhelimella kaupassa? Puhelimella maksaminen tarjoaa poikkeuksellista nopeutta ja helppoutta kaupassa asioimiseen. Älypuhelimessa olevat maksusovellukset mahdollistavat sujuvan maksuprosessin ilman käteisen tai kortin käyttöä. Suosituimmat maksusovellukset ovat mm. MobilePay ja Google Pay maksaminen.

Shein Vaatteet Täydellinen valinta muodista nauttivalle suoraan shein verkkokaupasta

Shein vaatteet ovat osoittautuneet monipuolisiksi ja tyylikkäiksi vaihtoehdoiksi kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Valitse Shein verkkokauppa, jos haluat seurata viimeisimpiä muotitrendejä, nauttia laadukkaista vaatteista, ja samalla tehdä ekologisia valintoja. Hanki omasi ja astu muodin maailmaan Sheinin kanssa!


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa