Suomen Asiakastieto: Sähkölaskut aiheuttavat yhä paljon maksuhäiriöitä kuluttajille

Suomalaisilta jää edelleen paljon sähkölaskuja maksamatta, vaikka sähkön hinta kääntyi jyrkkään laskuun jo keväällä. Asiakastiedon tilastojen mukaan pelkästään heinä-syyskuussa noin 2 000 henkilöä sai maksuhäiriömerkintöjä, joiden perusteena oli maksamaton sähkölasku.

”Maksuhäiriömerkintä tulee aina viiveellä eli pitkän ajan kuluttua varsinaisen laskun eräpäivästä. Viime talven isoja laskuja maksellaan vieläkin ja osalla kuluttajista saattaa olla myös varsin hintavia kiinteitä sähkösopimuksia. Nyt kun monet muutkin arjen kulut ovat kasvaneet, voi pienikin yllättävä menoerä viedä maksukyvyn nollaan. Silloin joku lasku jää kokonaan hoitamatta”, puntaroi viestintäpäällikkö Ville Kauppi Asiakastiedosta.

Kokemuksen mukaan suomalainen huolehtii ensimmäisenä asumiseen liittyvistä laskuista, jolloin hoitamatta jää yleensä jotain muuta, jos rahat eivät kaikkiin toistuviin menoihin riitä.

”Sähkölaskuista aiheutuneiden häiriöiden kasvava trendi on mielestäni huolestuttava merkki siitä, että vakavat maksuvaikeudet ylipäätään ovat lisääntyneet. Kyse ei ole asiakkaan huolimattomuudesta tai piittaamattomuudesta, jos tällaisia arjen välttämättömyyksiäkin jää maksamatta”, Kauppi huomioi.

Syyskuun lopussa 350 000 henkilöllä oli maksuhäiriömerkintöjä. Tämä joukko on huomattavasti pienempi kuin vuosi sitten, mutta muutos johtuu viime vuonna voimaan astuneesta luottotietolain muutoksesta. Se lyhensi maksuhäiriömerkintöjen tallennusaikoja ja motivoi velallisia maksamaan häiriömerkintöjä aiheuttaneet velkansa. Nykyään maksuhäiriömerkintä poistuu kuukauden kuluttua siitä, kun luottotietoyhtiö on rekisteröinyt tiedon saatavan maksamisesta.

Lähde: Suomen Asiakastieto


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Ovatko luonteistuotteet sinulle tuttuja?

Luontaistuotteet ovat tuotteita, jotka on valmistettu luonnon raaka-aineista ilman keinotekoisia lisäaineita. Ne voivat olla esimerkiksi vitamiineja, mineraaleja, yrttejä tai muita luonnonaineita. Luontaistuotteiden käyttö perustuu usein perinteisiin ja kansanlääkintään, ja ne ovat olleet osa ihmiskunnan terveydenhoitoa tuhansia vuosia. Vaikka monet luontaistuotteet ovat peräisin perinteisistä hoitomuodoista, nykypäivänä niitä tutkitaan tieteellisesti ja niiden tehoa ja turvallisuutta arvioidaan kliinisissä kokeissa.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa