Säästäminen ja kierrättäminen: oma sisustaminen

Sisustus kierrätetyillä materiaaleilla

Sisustaminen kierrätetyillä materiaaleilla on hyvä tapa edistää kestävää kehitystä ja vähentää ympäristön kuormitusta. Kierrätysmateriaaleja käyttämällä säästyy luonnonvaroja, vähennetään jätettä ja ehkäistään ilmastonmuutosta.

Sisustuskierrätys voi tarkoittaa esimerkiksi vanhojen huonekalujen kunnostamista ja uudelleenkäyttöä. Tämä ei ainoastaan säästä ympäristöä, vaan antaa myös kodille uniikin ja persoonallisen ilmeen. Vanhojen huonekalujen lisäksi myös esimerkiksi käytetyt lattialaudat, ikkunat ja ovet voidaan uudelleenkäyttää uusissa sisustusratkaisuissa.

Toinen tapa sisustaa kierrätysmateriaaleilla on käyttää esimerkiksi kierrätyskankaita, -papereita ja -metallia. Näistä materiaaleista valmistetut tuotteet ovat usein kestäviä ja ympäristöystävällisiä. Esimerkiksi vanhoista sanomalehdistä tai mainoskylteistä voidaan valmistaa tapetteja, tai vanhoista puulaatikoista voi rakentaa hyllyjä tai säilytysratkaisuja.

Sisustuskierrätyksellä on myös taloudellisia etuja, sillä kierrätysmateriaaleja voi usein saada edullisesti tai jopa ilmaiseksi. Lisäksi vanhojen esineiden ja huonekalujen kunnostaminen voi olla hauskaa ja tyydyttävää harrastusta.

Sisustaminen kierrätysmateriaaleilla on siis hyvä tapa edistää kestävää kehitystä ja tukea ympäristön hyvinvointia. Se antaa myös mahdollisuuden luoda persoonallista ja uniikkia sisustusta, joka erottuu massatuotetuista ratkaisuista.

Huonekalun kierrätys

Huonekalun kierrätys tarkoittaa vanhan huonekalun uudelleenkäyttöä sen sijaan, että se heitettäisiin pois. Huonekalujen kierrätys on kestävä ja ympäristöystävällinen tapa vähentää jätettä ja säästää luonnonvaroja.

Huonekalujen kierrättäminen voi tapahtua monella eri tavalla. Yksi vaihtoehto on lahjoittaa huonekalu hyväntekeväisyysjärjestölle, joka voi myydä sen edelleen käytettynä tai antaa sen tarvitsevalle henkilölle. Tämä tapahtuma auttaa myös vähävaraisia henkilöitä saamaan huonekalut, joita he eivät muuten pystyisi ostamaan.

Toinen vaihtoehto on myydä huonekalu käytettynä esimerkiksi kirpputorilla tai verkkokaupassa. Tämä antaa huonekalulle uuden omistajan ja samalla vähentää tarvetta uusien huonekalujen valmistamiselle.

Huonekalujen kunnostus ja uudelleenkäyttö eri tiloissa tai käyttötarkoituksessa voi myös olla hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi vanhasta sängystä voidaan rakentaa sohva, tai pöydän jalat voidaan kierrättää uudessa pöydässä.

Mikäli huonekalua ei ole mahdollista lahjoittaa tai myydä, sen voi kierrättää jätehuollossa. Joissain kunnissa on myös erityisiä kierrätyskeskuksia, joissa vanhat huonekalut vastaanotetaan ja niistä erotellaan kierrätykseen kelpaavat osat.

Huonekalujen kierrättäminen on kestävä ja ympäristöystävällinen tapa vähentää jätettä ja säästää luonnonvaroja. Se voi myös auttaa muita ihmisiä saamaan tarvitsemansa huonekalut ja tarjota mahdollisuuden uudenlaisiin sisustusratkaisuihin.

Sisustaminen ja edulliset vinkit

Sisustaminen ei välttämättä tarvitse olla kallista. Seuraavat vinkit auttavat sisustamaan edullisesti:

 1. Käytä käytettyjä huonekaluja ja sisustustuotteita. Kirpputorit, nettihuutokaupat ja Facebook Marketplace ovat hyviä paikkoja löytää käytettyjä huonekaluja ja sisustustuotteita edullisesti.
 2. Maalaa huonekalut uudelleen. Vanha huonekalu saa uuden ilmeen, kun se maalataan uudelleen. Maalit ja tarvikkeet ovat edullisia ja helppoja käyttää.
 3. Käytä verhoja ja tyynyjä sisustuselementteinä. Uudet verhot tai tyynynpäälliset voivat antaa huoneelle uuden ilmeen. Ne ovat edullisia ja helppoja vaihtaa.
 4. Valitse muutama tärkeä elementti. Sen sijaan että yrittäisi sisustaa kaikki huoneen osat, keskity muutamaan tärkeään elementtiin, kuten tauluihin tai mattoihin.
 5. Käytä luonnonmateriaaleja. Luonnonmateriaalit, kuten puu, bambu ja villa, ovat edullisia ja kestäviä materiaaleja, jotka sopivat useisiin sisustustyyleihin.
 6. Luo oma taideteos. Luo oma taideteos käyttäen tarvikkeita, joita löytyy kotoa. Esimerkiksi vanhat lehdet, kangaspalat tai postikortit voivat olla hyviä materiaaleja.
 7. Hyödynnä valaistusta. Oikein suunniteltu valaistus voi luoda tunnelmaa huoneeseen. Käytä esimerkiksi kynttilöitä, lukuvaloja ja valosarjoja edullisina valaistuselementteinä.
 8. Yhdistele vanhaa ja uutta. Vanhojen ja uusien huonekalujen ja sisustustuotteiden yhdisteleminen antaa huoneelle persoonallisuutta ja uniikkia ilmettä.

Sisustaminen ei siis tarvitse olla kallista, vaan edullisilla ratkaisuilla voi luoda tyylikkään ja viihtyisän kodin. Käytä mielikuvitusta ja ole rohkea kokeilemaan erilaisia ideoita.


Muuta luettavaa muualta

Helsingin vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan

Helsingin vuokra-asuntojen asuntomarkkinat ovat jo pitkään olleet kuumassa kysynnässä. Vuokra-asuntojen saatavuus on ollut rajallista, mikä on johtanut jatkuvaan vuokrien nousuun pääkaupungissa. Asuntotarjonnan niukkuus on yhä edelleen todellisuutta, ja asuntojen hakijoita on enemmän kuin tarjolla olevia asuntoja. Tämä kysynnän ylitarjonta johtaa vuokrien korkeampaan hintaan. Tutustu Vuokra-asunnot Helsinki aiheeseen.

Koiran eroahdistus

Koiran omistajalta vaaditaan pitkäjänteisyyttä silloin, kun koira kärsii eroahdistuksesta. Yksin jäätyään koira haukkuu, tuhoaa kodin irtaimistoa, ulvoo tai saattaa tehdä tarpeitaan sisälle silloin kun se on eroahdistunut. Omistaja voi olla koiran haukkumisesta tietämätön, ellei naapuri huomauta siitä. Koiran eroahdistus on harmillista ja sen syynä voi olla myös jokin sairaus, joten ennen hoidon aloittamista on varmistuttava siitä, että koira on terve.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa